сряда, 20 май 2015 г.

Мъртвата звезда и плановете на империята Орион

Става дума за епизода „Ентърпрайз” от TV серията Стар Трек. 
Епизодът започва с разбиването на Земята на парчета от Мъртвата звезда, която е създадена от влечугоподобното Xindi. Какво „съвпадение” – империята Орион със своите кораби разрушават планетата отвъд Марс, където сега има астероиден пояс. Земята бива разрушена и превърната в астероиден пояс на друга система. Какво става?
В плановете на Орион влиза идеята да разрушат Земята, както са направили с другата планета, превърната в астероиден пояс. 
Концепцията за кораба мъртва звезда е дадена още в трилогията Междузвездни войни. Версията от Ентърпрайз е само последната версия за този кораб. Версията за мъртвата звезда, обаче, не е визуално точна. 
Тази технология за мъртвата звезда е съвсем реална и е под контрола на Орион. Когато мъртвата звезда е била в орбита около Земята в древността, я наричали „Окото на Бог”. Тъй като земните хора от древността знаели, че извънземните „богове” дошли от кораб, приемало се, че „Окото на Бог” ги наблюдава. 
В Междузвездни войни се говори как мъртвата звезда ще поддържа системите в ред – това е основната цел на този вид кораби. Всяка планета, която не може да бъде умиротворена по друг начин, се елиминира. Сега в настоящата система има повече от една мъртва звезда. В нашата слънчева система те са в орбита около Юпитер. 
Империята Орион възнамерява отново да предяви претенции върху Земята и ако не може да я получи, възнамерява да я унищожи, макар че този план стои след плана им да премахнат земните хора и да заселят отново Земята със специално ново население, което се контролира по-лесно. Плановете на Орион включват въвеждането на мъртва звезда в орбита около Земята като втора Луна. В тази галактика те са най-напреднали технически, но този напредък при тях е за сметка на духовното им развитие, което е забавено. В тази слънчева система решаваща дума обаче имат Висшите Аз, които са тръгнали по пътя на едновременното развитие – ничий план не може да надмогне тяхното решение. Висшите Аз се основават на духовното и вечното и са винаги нащрек – те имат инкарнации във всички времеви периоди за разлика от извънземните висши Аз, които имат още доста път, докато се издигнат над нивата на средно-Напредналите. Така, че мъртвата звезда не е нещо, от което следва да се паникьосвате – ако се появи, ще е по-скоро забавно.

Матрицата 5 - Вал Валериан

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.