петък, 22 май 2015 г.

Акаша събира света в неговата цялост

Цялата информация от минало настояще и бъдеще е побрана в Акаша
Древните мистици и йоги твърдят, че съществува едно поле в основата на съзнанието – Акаша (Акашово поле или Акашовите записи), в което цялата информация и целият опит от минало настояще и бъдеше съществуват сега и винаги. Това е полето или матрицата, откъдето всички неща възникват – от субатомни частици до галактики, звезди, планети и целият живот. Никога не виждаме нещо в неговата цялост, защото то се състои от слоеве след слоеве вибрации и постоянно се изменя, обменяйки информация с Акаша. Едно дърво приема Слънцето, въздуха, дъжда, земята. Един свят от енергия се движи навън и навътре в това, което наричаме „дърво”. Когато мислещият ум е неподвижен, тогава вижда реалността такава, каквато е. Всички аспекти заедно. Животът и смъртта, аз-ът и светът не са отделни.
„Логос” означава неприкрита истина. Този, който знае Логоса, знае истината.
Акаша
Акаша е всеобхватното поле
Съществуват много слоеве за скриване в човешкия свят, тъй като Акаша се завърта в сложни структури, прикривайки източника от самия него. Като в една божествена игра на криеница – ние сме се укривали в продължение на хиляди години, като след време напълно сме забравили за играта. Ние някак си сме забравили, че има нещо, което може да бъде намерено. В будизма човек се учи пряко да възприема Логоса, полето на промяната или на непостоянството вътре в себе си чрез медитация. Наблюдавайки вътрешният си свят, вие забелязвате все по-фини и фини усещания и енергии, тъй като умът става по-концертриран и съсредоточен. Чрез прякото осъзнаване на „анича”, или непостоянството в основата на усещането, човек се освобождава от привързване към преходни външни форми.
Един път осъзнали, че има едно вибрационно поле, което е общият корен на всички религии, как може да казваме тогава „моята религия” или „моето квантово поле”?
Какво ни подсказва Акаша?
Истинската криза на нашия свят не е социална, политическа или икономическа. Нашата криза е криза на съзнанието, една неспособност пряко да изпитаме истинската си природа. Една неспособност да разпознаем тази природа във всеки и във всички неща.
http://www.izvanzemni.com/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F/2188/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.