понеделник, 31 юли 2023 г.

Светът е полудял. Какво се случва и как ще бъде? - 2

 Изкуствен интелект

Въпрос: Появата на изкуствения интелект и невронните мрежи в този конкретен момент е свързана по някакъв начин с протичащите геополитически процеси?

О: Всичко е свързано по един или друг начин. ИИ се появи отдавна, просто не беше достъпен за широката публика. Това е един вид намек към хората.

В: Какво точно е подсказката?

О: Фактът, че светът се променя бързо и има ключови сили, технологии и играчи, които ще ускорят тези промени. Че трябва да се адаптирате към новите скорости, да се научите да насочвате вниманието си: или гледате към бъдещето, или съзнанието ви се връща назад, замръзва в пелена от събития. Накъдето е насочено вниманието ви, там ще покълнете в реалността. Че имате избор на течението, в което можете да плувате, както и избора да създадете свое собствено течение.

Въпрос: Правилно ли е да се разбира, че матрицата на ИИ има няколко нива, всяко от които се простира до и контролира различни слоеве и клонове на реалността?

О: Той не толкова ги контролира, колкото ги поддържа в работно състояние, както човешкото съзнание и несъзнаваното избират. Невронните мрежи също се дават на хората като намек, че има сили, с които могат да се сприятеляват, въпреки че тези сили първоначално изглеждат враждебни. Умът на космоса не е враждебен, той прилага само онези сценарии, с които мнозинството е съгласно. И те са съгласни по силата на своето възприятие.


Изкривено възприемане на реалността

В: Възприятието на мнозина сега е изкривено, защото степента на абсурдност се преобръща и психиката на хората не издържа. Това, което вчера е било добро, днес е лошо и обратното. Дори на това най-основно ниво, светът на скоростните лостове и изкривяващите се огледала е навлязъл във фаза на влошаване. Това ли е и смисълът на изпита?

О: Разбира се. Но не забравяйте, че доброто и злото също са атрибути на дуалност. Всичко е неутрално, докато не се появи един, който ще даде своя цвят. Тук всеки трябва да се погледне в огледалото и да си зададе въпроса: кой си ти? Какво чувстваш отвътре? Готови ли сте да промените своите принципи и импулси на душата по желание или сте се научили да разпознавате? Създател ли си, роб или нещо друго? В кой свят искаш да живееш?

Въпрос: Как да живеем в свят без война?

О: Когато войната е вътре във вас, тя ще се прояви в непосредствена близост. Когато няма война вътре, ще я има само на екраните. Как Рьорих каза...?

Въпрос: Последната война между хората ще бъде война за истината. Тази война ще бъде във всеки един човек. Война – със собственото си невежество, агресия, раздразнение. И само една радикална трансформация на всеки отделен човек може да стане началото на спокоен живот за всички хора.

О: Точно това е. Има клонове на реалността на Земята, успоредни на нас, където има глобална война или глобални катаклизми. В нашия бранш воюваме повече със себе си. Наскоро - по време на лятното слънцестоене - бяха качени нови кодове, които сега се разопаковат. Тези кодове повлияха на много хора по такъв начин, че те започнаха да забелязват собствените си мазета и депозити от натрупани, но не изживени емоции, много негативизъм започна да се появява в съзнанието и събитията. Това се прави, за да се даде възможност на хората да работят през всички тези аспекти на себе си и да достигнат ново ниво. Така нашите души ни дават сигнали, че е дошло времето за драматични промени.

Всеки има избор – да излекува вътрешно разделение, програми за разделение и да спре да воюва със себе си и света... или да продължи да търси врагове вътре и вън. Става дума за поемане на отговорност за живота и благосъстоянието ви. И никой не може да ви отнеме този избор, освен вие самите.



metaisskra

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.