петък, 20 юли 2018 г.

Приемствеността на научните знания и огледалото на съвременната наука - 7


Тук под номера са показани отделни основни етапи на структуриране на това пространство заедно с материята в него. Поз. 1 - матрични пространства със структурирано пространство след образуването на Реалността; Поз. 2 - формиране на звезди и анти-звезди (черни дупки). Следва вилката: развитие и структуриране на материята и пространството на макро (поз. 4-9), мезо (поз. 4-5) и микро ниво (поз.3-3 ').
На микро ниво става формирането на структурите на частици, атоми, молекули (прости и сложни), до кристалните решетки от различни видове, поз. 3-3 '.
По-нататък на макрониво, в резултат на супер експлозията, водеща до структуриране на пространството и образуване на система на метавселени (виж позиции 6: 1 и 2) - суперпространство чрез сливане на девет форми на материя от 14 възможни. Тук законът за "златното сечение" ясно се проявява: разликите в измерението между "участъците" на материята от 1 - 9 ПМ и 1 - 14 се отнасят един към друг и към цяло, като 8ΔL: 13ΔL = 0.618: 1. И това не е случайно: в хармонично развиващите се системи (и стремящи се към баланс) съотношението между частта на системата и нейното цяло е в рамките на стойността на "златното сечение".
По-нататъшното структуриране на макрокосмоса на нивото на суперпространства от 1-6-ия ред води до образуването на "атоми" и "молекули" (шестолъчни и антишестолъчни), на макрокосмоси (клъстери), които водят до образуването на кристална макрокосмична решетка (позиция 9), която наподобява структура на пчелна пита, особено ако се гледа под определен ъгъл (рис. 3).


В ограничено пространство тази структура с форма на пчелна пита се трансформира в лента на Mьобиус благодарение на свойствата и качествата на шестолъчите и антишестолъчите. Но това вече е Голямата Вселена, за която нямаме информация. На мезо ниво пространството е структурирано и в резултат на това става образуването на планети, по-специално Земята (процесът е подробно описан под формата на изображения от Н. Левашов в неговата книга "Хомогенна Вселена". Ако има подходящи условия на планетата, се формира природна СУЗ (под формата на шест сфери, свързани помежду си, заедно със самата физически плътна планета), други структури и системи, които продължават да развиват самата планета: атмосферата; биосферата с множество екосистеми, които образуват общество на определено ниво на развитие, а в някои случаи техносфера (ако цивилизацията следва технократичния път на развитие) или ноосферата (сферата на разума (ако цивилизацията следва пътя на самопознанието и самоусъвършенстването). Освен това, ако планетата попадне в центъра на вниманието на развитите цивилизации, природната система за контрол се заменя с изкуствена система за контрол, която гарантира по-нататъшното развитие на цивилизацията в насока на разумна ориентация. След реконструкцията на "истинската система за контрол на Земята", изпълнителското състояние обхваща както конструктивните аспекти на промените в инерционните и неинерционни състояния на енергиите, така и промяната в цялата истинска програмна същност и същност на клъстерния контрол на земното битие като цяло. Това може да се определи като причинна основа на всички процеси на промяна на битието на енергиите на Земята. Когато формираме нова методология за познание, ще вземем предвид и тази страна на Битието. Следователно, методологията на познанието трябва да съдържа идеи за това как еволюцията на заобикалящия ни свят в неговото инерционно проявление се свързва с промяната на неговия неинерционен компонент на материята.
Методът на познанието може да бъде определен като специфична процедура, състояща се от поредица от конкретни действия или операции, чието прилагане води до постигането на целта или я доближава до нея. В съвременната наука подобни методи се характеризират като алгоритми, тъй като позволяват еднозначно решение на задачите от масов характер.


Автори:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.