вторник, 4 април 2017 г.

Необичайни предмети-върколаци

Много хора обичат да украсяват домовете си с необичайни предмети, донесени от далечни пътешествия. Но много от тях не са просто екзотични сувенири и могат да причинят сериозни неприятности. Дори календарите и плакатите с изображения на екзотични чудовища, сцени на агресия и насилие могат да са опасни : подобни картини въздействат негативно на подсъзнанието. Дори обикновен есенен пейзаж може да предизвика униние и депресия...
Служителка във фирма получава внезапно болки в сърцето, докато гледа картина с изображение на есенна гора, която виси над бюрото и. Оказва се, че я е купила от художник, който бил безнадеждно болен. Едва след смъртта му дамата се спасява от болките.
Известен е случай, когато жена подарява на съпруга си еленови рога. Скоро мъжът и се обръща към психиатър, защото навсякъде му се струва, че го преследват, а нощем сънува кошмари. На дамата дори не и хрумва, че в трофея е запечатана енергетиката на предсмъртния страх на животното. Същата е ситуацията с животинските кожи, с които богатите хора обичат да украсяват домовете си.
Навярно сте чували за хора, които със затворени очи усещат насочените към тях остри предмети. Оказва се, че "бодливите" форми излъчват т.нар. твърда енергия, която обикновено е насочена към слънчевия сплит - основния център на нашата жизнена сила. Предците ни сякаш са знаели за свойствата на острите предмети, затова никога не ги подарявали, смятайки, че не е на добро.
Долу асоциациите
На една дама харесва пластмасова торбичка с усмихващо се лице на симпатична госпожица. При това "пакетната" красавица много приличала на самата нея, затова известно време тя носи торбичката с пластмасовата си двойничка в ръка и я показва на приятелки - на майтап.
Разбира се, в края на краищата пликчето се поизтъркало. Дамата не желае да го изхвърля и го окачва на закачалка, след което напълно забравя за него. Но скоро започват да и се случват неприятности : появява се умора, раздразнителност, нощни кошмари, кожата на лицето и повяхва, зрението и отслабва. През пролетта, когато разчиства гардероба си, дамата открива злополучното пликче и го изхвърля. Постепенно се връщат предишната и красота и здраве....
Трудно е да се обясни такова въздействие. Може би моделът, изобразен на плика, е имал заболяване. А може би неразположението на дамата е генерирала самата торбичка - стара и избеляла, но свързана с невидими връзки със собственика си. Неслучайно в древността е имало поверие, че старите вещи се превръщат в зли върколаци.
Красотата ще спаси света
Именно затова трябва да се заобикаляме с красиви и приятни предмети - макар и не скъпи, но без дефекти. Нащърбени чаши, спукани чинии, огънати вилици нямат място в дома ни - те само чакат случай да разкрият своята увреденост и незабелязано да я предадат на собствениците.
Да не забравяме, че старите и излезли от употреба вещи е най-добре да се изгарят. А спуканите чаши и чинии - да се чупят до кофата за боклук, да се сложат в пластмасов чувал и да се изхвърлят.
От време на време преглеждайте и дрехите си. Обърнете внимание и на вещите и опаковките, стоящи в ъглите дълго време. Добре е да разчистите и на балкона. Идва ред и на гардероба : помнете, че ако блузата ви виси в него година, без нито веднъж да сте я обличали, тя ще продължи да виси там не се знае още колко дълго.


 http://ednodete1.blog.bg/drugi/2014/08/10/neobichaini-predmeti-vyrkolaci.1288233

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.