неделя, 30 април 2017 г.

Мистиката във феномена Хитлер - част 3

Теорията на космическия лед довежда до буквалното осъществяване на тази идея на практика - "огънят" се оказва вътре в "леда". Уфологичната литература е пълна с доклади за летящи чинии, където обясняват произхода им било с фините светове, било с пристигането на пришълците. Но поне можем да предположим, че някои от неидентифицираните летящи обекти (НЛО) имат чисто земен характер, явявайки се изкуствени продукти на човеци, а в същото време са произведени отдавна.
Твърди се, че още през 1944 г. в Германия била създадена първата летяща чиния, проектирана от Техническата академия на Луфтвафе. Други подобни летателни апарати с необичайни форми и дизайни са били в различни етапи на готовност. Съгласни ли сте с тези твърдения? Третият райх е считан от мнозина за един от пионерите в космическите изследвания. Там работели Херман Оберт и Вернер фон Браун. Oберт теоретично изчислил през 1923 г. ракета за полет в космоса, а неговият верен ученик фон Браун, работещ в нацистки ракетен център върху балистична ракета, провел експерименти за пускане на ракети в космоса.
През 1998 г. в Звездното градче дошъл американският уфолог В. Терзинский. Той говорил пред руските космонавти в лекция за уфологията и показва редки филми и фотографии, свързани с Третия райх. Американците, които през 1945 г. намират архиви, проекти и продукти от ракетния център на нацистите са били удивени колко далеч са стигнали нацистките учени при разработването на напреднали ракетни технологии. Фау-2 е балистична ракета, която може да достави ядрена бойна глава от Европа до САЩ. Намерен е и проект на двукомпонентна крилата ракета A9 / A10, в която е предвидена кабина за космонавт.
Известният командос от Третия райх Ото Скорцени набрал отряд от 500 космонавти. В един от вариантите на проекта Фау-2 трябвало да управлява космонавт-камикадзе (в същото време има и опция за негово спасение чрез катапултиране при приближаване към целта). Тази ракета била насочена към Ню Йорк. Нацистките технологии в областта на космическите изследвания са били възприети и продължени не само в Съединените щати в рамките на програмата "Аполо", за които с разработката на ракета-носител е ангажиран Вернер фон Браун, но и на тайните бази, чиято принадлежност е била неизвестна, а точно там са се създавали нов тип летателни апарати.
През април 1945 г. майор Робърт Стейвър, офицер от разузнаването на САЩ, инспектирал подземния ракетен завод за производство на Фау-2. Появилото се пред очите на опитния разузнавач го зашеметява и изумява. "Беше като пещера от чудесата на Аладин" - не може да се удържи американеца от думите на възхищение пред нацистката технология. Затова е напълно възможно немските конструктори да са продължили и след падането на Третия райх да разработват и тестват нова техника.
Не ги ли е видял точно тях американският бизнесмен Кенет Арнолд, който прелита над Скалистите планини, щата Вашингтон, през 1947 г.?
След това в световен мащаб започва "чиниен" бум. Всички тези факти са се превърнали в нещо като класика за уфологията. Но тъй като по-голямата част от материалите са с военен характер и естествено са засекретени, то е трудно да се говори за пълна достоверност. Що се отнася до източниците на научни идеи, положението е фантастично.
В Третия райх се практикували и нетрадиционни методи за придобиване на знания - под въздействието на халюциногенни наркотици, в транс или контакт с Висши неизвестни, или както ги наричали "Външни умове".
Използвали се и намерени старинни окултни ключове (формули, заклинания и т.н.), които позволили да се установи контакт с "Чужденците". За "сеанси с боговете" се привличали най-опитните медиуми и контактори (Мария Оте и др.). За чистотата на резултатите експериментите били извършвани независимо в две различни общества.
По два независими канала е получена почти идентична информация от техногенен характер. По-специално, чертежите и описанията на "летящи дискове" с характеристики, значително надминаващи авиационната техника от онова време.
Основната цел на бившите германски специалисти, които са отишли в нелегалност и са снабдени със златото на Райха била възпроизвеждането на "черния интернационал" с помощта на най-новата супермодерна военна техника. Само по този начин те виждали бъдещ реванш за поражението на Третия райх.


Край

Автори: Фуад Фейзулаев - доктор на историческите науки, професор;
Вагиф Алекперов - кандидат на физическите науки

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.