неделя, 23 април 2017 г.

ИСПОЛИНИ, ТИТАНИ, ЕЛФИ – МИТОЛОГИЯ ИЛИ РЕАЛНОСТ?

Векове наред в митологията и литературното творчество на различни народи присъства мотивът за великани и джуджета. Исполини, титани, елфи, гноми, гоблини, гиганти и др. подобни същества са обект и на днешни приказки и фентъзи произведения. Много често народите, които са творили митологията, са нямали контакт помежду си.
Може да се предположи, че освен хомо сапиенс на Земята са живели и други видове хора, може би духове, ангели, бесове, джинове, божества или извънземни, дошли от Космоса. А е възможно митовете да са въплъщение на идеалите, страховете и мечтите на хората.
От древногръцката митология познаваме мита за Прометей, който откраднал огъня от титаните  и го дал на хората, като ги дарил с основните науки, изкуства и занаяти.
В Библията, шеста глава от Битието, се разказва, че Синовете Божии посещавали земни жени и от тези бракове се раждали Нефилимите, исполини и гиганти. Един от Нефилимите е прочутият Голиат, който бил победен от Давид.
Съществува мнението, че Световният Потоп не бил изпратен от Бога срещу хората, а срещу Нефилимите, които се смятали за противоестествено потомство между богове и хора и били определяни като полубогове. Ной бил чистокръвен потомък на Адам и нямал роднински връзки с Нефилимите, затова бил спасен.
В гръцките митове откриваме версията, че полубоговете-герои имали смесена кръв, наполовина божествена, наполовина човешка; божествената половина ги правела храбри, воинствени и жестоки.
По-рано героите били нужни, за да очистят Земята от демоничните и титаничните чудовища, след което те били вече ненужни, тъй като трудно се управлявали. Затова боговете устроили Троянската война, за да могат героите да се избият помежду си.
Еврейският господ Саваот ликвидирал Нефилимите и тяхното потомство чрез Потопа.
Археолози и днес откриват гигантски скелети и смятат, че са на някаква древна раса.
И днес изследователи задават въпроса кой все пак е построил пирамидите в Египет, Стоунхендж, долмените и пр.?
Хората от това време с тяхното ниво на технологии не са могли да ги построят. Според една от версиите хората били ръководени от извънземни, гиганти и пр., които след това напуснали планетата и много от техните тайни знания били забравени и загубили първоначалния си смисъл. Така възникнала религията; народите започнали да вярват в различни богове, да изпълняват ритуали, въпреки това тайните знания останали скрити.
Повечето богове и демони са антропоморфни, което насочва към мисълта, че на Земята са се появили някакви могъщи създания, които по-късно били обожествени.
Изследователи твърдят, че  войнствеността и агресивността на човека, които не са характерни за други същества, насочват към мисълта, че човекът не е продукт на естествена еволюция, а плод на експеримент, при който са кръстосани извънземни с някакви други  същества.
Човекът е създаден по образ и подобие Божие, но не е равен на Бога, а е само подобен.
Има твърдения, че извънземните са въвели някакъв вид, който е подобен на тях.
А полубоговете-герои, великаните, джуджетата и др. се оказали много силни, изкусни, но неконтролируеми и когато станали излишни, те били унищожени, тъй като внасяли дисбаланс в плановете на боговете-извънземни. Може би е имало бракове на извънземни с хора.
Според някои учени теорията на еволюцията не е съвсем вярна. Хората живеели едновременно с динозаврите и за да съществуват с такива чудовища, не били необходими хора, а по-силни и могъщи същества, които да се противопоставят на чудовищата. Така се появили героите, полубоговете и великаните. След като станали ненужни, били унищожени с потопа, войните и пр., тъй като се превърнали в заплаха за нормалните хора.
Освен всичко това, вероятно е имало палеоконтакт с извънземни, но много факти били забравени или обяснени със сложен метафизичен език и така те се превърнали в мит и символ.
Много митове намират потвърждение. Да вземем например алхимията. Трансмутацията, превръщането на оловото в злато е възможно, което се доказва от ядрената физика, т.е. легендите не са лъжа.
Известен е митът за Атлантида и Хиперборея. Населението на тези страни било много мъдро, имало много знания, които са недостъпни за нас, но в същото време било жестоко, деспотично и затова земята им изчезнала във вълните на океана. Явно се вижда връзката с еврейските Нефилими и Световния потоп.
Следователно е напълно възможно да са съществували някакви Синове Божии, Нефилими и пр. хибриди между извънземни и хора, добри и зли божества, титани, гиганти и пр. които използвали благата на цивилизацията и ги делили с хората.
Отдалечени един от друг народи имат еднакви митове и приказки и това означава, че става дума за някакво историческо събитие в далечното минало, което след това било забравено и обвеяно в метафори, легенди и пр. характеристики на мита, трансформирало се в приказка, в която трудно се отделя истината от измислицата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.