вторник, 25 април 2017 г.

Мистиката във феномена Хитлер - част 1

Нашето търсене ни убеди, че историята е нещо повече, отколкото обикновено се счита. Личността на Хитлер е необичайна и загадъчна. Понякога си мислим, че знаем за него твърде много, опитвайки се да обясним неговите мистични възможности. Но най-вече разбираме, че нашите знания са явно недостатъчни. Някои му се покланят и искрено го смятат за Месията, а други - за въплъщение на дявола и олицетворение на злото на земята.
Мистиката на фюрера е обвита в тъмнина и мистерия. Той беше най-митичния герой, чието идване на власт е толкова неизбежно, колкото и неговия крах. Коментирайки темата за мистицизма в явлението Хитлер, ние не се стремим да го осъдим или оправдаем. Просто зад тези исторически събития има универсален принцип, даващ възможност за обобщения и изводи, а това е много важно за историята.
Римският легионер Гай Kaсий намушкал с копие от състрадание, когато Исус е бил на Кръста. Това копие за в бъдеще бива наречено Копието на Лонгин (Копието на Съдбата), според легендите притежава чудотворна сила. В бъдеще всеки, който го е притежавал - постига всичко, което иска! Това копие е било притежавано от Константин Велики, Карл Мартел, Хенри Фаулър, Oтон Велики, Хоенщауфените и Хабсбургите.
Хитлер е седмия му притежател. Нацистите по време на Втората световна война сериозно се занимавали с търсенето на предмети, надарени с магическа окултна сила, главният от които е Светия Граал, който дава на собственика безсмъртие.
Тази страна от биографията на фюрера остава слабо изучена. Представяме оригинална гледна точка към загадката на историята. Пристрастяването на много сериозни хора да търсят и събират магически атрибути - шамански барабани, звънчета и т.н. - за мнозина изглежда интересно занимание. Ние изучаваме и изследваме незнайни страници от историята, и вероятно също събираме по нещо.
Напоследък все по-гръмко звучат изказвания, че при формирането на идеологията на Третия райх огромна роля изиграла мистиката, а по-специално идеята за произхода на арийската раса от древните могъщи атланти и техните потомци.
Тайнственият Тибет, митичната родина на легендарната Шамбала, привличал фюрера с древните мистерии. Даже има мнения, че истинската причина за атаката срещу Русия е да се открие пътя към Тибет. Ние като изследователи имаме своя гледна точка по този въпрос. Да започнем от по-далеч.
Хитлер преди идването си на власт често е общувал с един тибетски лама, който е живял в Берлин и на три пъти успешно е прогнозирал резултатите от изборите за Райхстага. Той винаги носел зелени ръкавици, а посветените го наричали държател от ключовете за мистериозното царство Агарта, което е свързано с мощната духовна организация "Обществото Туле".
Неин член е бил и Хитлер. Основателите й твърдят, че преди 30-40 века, в района на пустинята Гоби е процъфтявала голяма цивилизация. По време на глобална катастрофа не са загинали всички. Останалите отишли в хималайските пещери и се разделят на две части. Едните нарекли своя център Агарта, отдали се на съзерцание и не се намесвали в земните дела.
Според легендата, жителите на Aгарта все още живеят в пещерите. Другите основават страната Шамбала (център на мощта и насилието, управляващи света), която е хранилище на непознати сили, достъпни само за посветените. Твърди се, че част от гобийците са мигрирали към Северна Европа и Кавказ и са предците на арийската раса. Ето защо, само арийската раса може да се съюзи с Aгарта и Шамбала и да овладее тайните на управлението на фината енергия, което дава възможност да се научат например с поглед да преобръщат многотонни камъни.
От всички тези идеи Хитлер формулирал теорията на "магичния социализъм", според която хората на всеки 700 години достигат до ново ниво на развитие. Предвестник на трансформацията на расите е появата на гигантски маг. За истинска раса, призвана да поведе следващия цикъл, Хитлер счита арийците. Другите хора според фюрера са само повърхностно близки до човека, но са по-далеч от арийците дори повече от животните. Ето защо, унищожаването на евреи, цигани и така нататък той не счита за престъпление срещу човечеството.
По заповед на Хитлер е създаден специален институт "Аненербе", който организира експедиция в Тибет в търсене на легендарните страни. На съвременния език на науката, Хитлер е търсил източниците на биоенергия. Ето каква е работата.
След освобождението от Кир Велики (властелин на първата в света империя - Ахемениди, издигнала се чрез учението на Заратустра) на еврейския народ от Вавилонско робство през VI век - еврейският народ възприема голяма част от зороастризма.
Както по отношение на основните положения, включени в Тората, така и в плана на взаимстването на практически знания - магия. В действителност, "тевтонската" магия и магията на Кабала са двете насоки, излизащи от магическата практика на зороастризма.
Едното - внесено от скандинавците и готите учение за структурата на Вселената. Другото - чрез праотеца на еврейския народ Авраам в Книгата "Зохар" (1300 г). Вземайки от ученията на Заратустра идеята за необходимостта от запазване на семейството и паметта на предците, Адолф Хитлер по своему я "развива", изкривявайки я до неузнаваемост: В ученията на Заратустра се съдържа не само описание на картината на Вселената, йерархията на силите на доброто и злото, но и практически технологии: как да се противопоставиш на злото, как да използваш всички възможности на тялото и душата - непрекъснато развивайки я. В крайна сметка, човек, който е осъзнал своето предназначение в тази борба, би било логично, повлиян от учението на Заратустра заедно със силите на доброто да се противопоставя на злото - да се присъедини към тази борба. Но, за съжаление, това не се случва. Механизмите на въздействие, дарени свише, са били използвани за постигане на политически и идеологически цели.
Теоретичните основи на нацистката идеология са черпени и от писанията на Елена Блаватска, особено от нейната "Тайна Доктрина". Дъщеря на порусначен немски военен, в младостта си е пътувала много, посетила Тибет, където проумяла мъдростта на ламите, и като се върнала, казва, че има дарбата за ясновидство и е в състояние да установи контакт с невидими адепти на "висшите сили", които й разкрили "първоначални познания". Нацистите, в частност, възприели тезата за необходимостта да се съживи духа на древните германци, "арийците", които спят в пещерите на Тибет и Хималаите в златни обвивки, да ги събудят и да превърнат германците в богочовеци.
Още един от идеолозите на фашизма е емигранта от Русия - Алфред Розенберг. Интересно е, че когато съветските войски влезли в Берлин, намират по улиците хиляди трупове на тибетски лами, облечени в германски униформи, които са се самоубили, за да се спаси райха. Това още веднъж подчертава окултните корени в историята на Втората световна война и международния характер на фашизма.
Между другото, някои от фрагментите са популярно описани в телевизионния сериал на Спилбърг за Индиана Джоунс и имат тясна връзка с мистериозните приключения на Хитлер в Тибет, при които струи поток енергия, подмладяваща и даваща безсмъртие. За някои тайни, дошли му от Провидението Хитлер умишлено премълчава пред мистиците - те били лично за него. Ето едно от неговите изказвания: "На определени места на Изток има скрит град, над който царува "Властелинът на света", известен още като "Крал на терора". Подписалите пакта с него ще променят за хиляди години живота на Земята и ще придадат смисъл на сегашното безцелно наследство на човечеството".
Предлагаме малко да се отклоним и да поговорим за един много интересен астролог - Сергей Вронски, който прогнозира съдбата на Ева Браун и е работил в централата на Хитлер. Прогнозите на този човек са шокиращи и  се сбъдват. Към него след войната се обръщали Мери Пикфорд, Мерилин Монро, Голда Меир, Александър Алехин, Жорж Помпиду, Мао Цзе Дун.
Сергей Вронски бил личен астролог на Рудолф Хес, лекувал Хитлер и ... работил за Сталин. Баща му бил генерал в царската армия, началник на отдела за шифроване към Генералния щаб, владеел 42 езика. През 1933 г. Сергей Вронски става студент в медицинския факултет в университета в Берлин. Заради необичайните му способности е прехвърлен в Биорадиологическия институт. Тук обучават специалисти за лечение на особено ценни хора от върховете на Третия райх. В това необикновено учебно заведение, освен традиционните медицински дисциплини изучавали психотерапия, хипноза, шаманизъм. Лекции изнасяли тибетски лами, индийски йоги, китайски лекари. Студентите ходели на практика в Африка, Индия, Америка и Испания. Вронски е прилежен студент и завършва по-рано от останалите. Много години по-късно той пише: "В онези ужасни години аз бях не само студент, но и подземен работник". Вронски се среща с Рудолф Хес, който е увлечен по астрологията. Скоро той печели пълното доверие на Хес, наричан втория наследник на Фюрера. Веднъж на някакво парти Рудолф запознава Сергей с Ева Браун. По-късно Вронски й предрекъл необичайно издигане във връзка с брак. Когато неговата прогноза се сбъднала, астрологът бил поканен в щаба на Хитлер.
По този начин, тайната война се водила и на астрологичния фронт. В едно от произведенията на Вронски ние се натъкнахме на цитат от Нострадамус за съдбата на Хитлер. Защо Вронски, като експерт по Нострадамус, не го предупреждава за неминуемия колапс на Великата Германия? В това е и тънкостта на "астрологическите" войни.
Очевидно Вронски, използвайки авторитета и доверието, умишлено не е свел до знанието на Хитлер пророчествата на Нострадамус, което е описано в следното четиристишие:
"Диви зверове от глад ще преминат реките,
Повечето от лагера ще бъдат срещу Хистер.
В стоманена (на руски - стальная) клетка ще поставят изтъкнат човек
Когато нищо не ще спаси децата на Германия "
Името на Хитлер - "Хистер" - в съчетание с името на Сталин - "стоманена клетка". Резултатът от битката е достатъчно ясен - "Хистер е в стоманена клетка", той не може да направи нищо, за да се спаси. Но и тук ние стигнахме по-далеч от Вронски. Използвайки метода на компютърен анализ, ние отделихме четиристишията, в които е написано името "Хистер". Те са още два в тях става въпрос за човек от Рейн и отношенията му с "Венецианското царство" - Италия, където царува фашизма. Това е известно на мнозина. Но фактът, че сумата от номерата на четиристишията дава числото 12.21- рождения ден на Сталин - не се знае. Хитлер и Сталин изглежда са свързани с една нишка: историческа, психологическа и мистична едновременно...


Автори: Фуад Фейзулаев - доктор на историческите науки, професор;
Вагиф Алекперов - кандидат на физическите науки

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.