вторник, 19 юли 2016 г.

Торсионните полета и свещения символ на спиралата


 

За това, че символите на "дясната" и "лявата" спирала (свастика) са пряко свързани с торсионните полета с "дясно" и "ляво" въртене, сега се дискутира от много учени. Теоретичната обосновка за съществуването на тези полета е било доказана от работата на Г. Шипов, A. Aкимов, A. Бобров т.н., а за унищожителния ефект върху организма на полетата с "ляво" въртене пише подробно професор E. Мулдашев. Сега до подобни заключения са стигнали и много други учени.

Както показаха най-новите изследвания, основната форма на движение и на космическата, и на земната материя е неразривно свързана със символа на свастиката, чието дясно въртене (по часовниковата стрелка) древните свързвали с циклите на времето, всепроникващата светлина, безсмъртието и вечността на живота в най-широкия смисъл на тази дума. Лявото въртене на свастиката обозначава лявото въртене на торсионните полета, които носят хаос и разрушения, имат отрицателно въздействие върху здравето на човека.

Торсионните полета с дясна и лява ротация са свързани с дясната и лявата спирали от енергия, отражението на които може да се намери както в космоса, така и на Земята във вид на енергийни вихри. В местата на такива вихри се появяват най-различни аномалии - "входове" във висшите и низшите реалности.

Подобни спираловидни вихри на енергия има човека - това са чакрите. Символът на спиралата, а следователно и свастиката е заложен в цялата вселена - от най-малките енергийни частици, ДНК молекули, та до структурата на галактиките и самата вселена.

Подобни мисли изразява и И. Прокуроров: "От грандиозната" свастика "- първичен плазмен облак, даващ живот на разнообразието в космоса и в крайна сметка на живата материя, имаща кода на цялото бъдещо развитие на своеобразния гигантски" супер-ген "- се ражда галактиката.

Що се отнася до нашата Земя, аналозите на свастиката - вихрите - това е основната форма на масово движение на маси при въздуха и водата. В атмосферата - това са известните на всички циклони и антициклони. А в океаните подобно на атмосферни "скоби" се развиват и разпространяват огромни, с размери от няколкостотин километра и живеещи в продължение на няколко месеца вихроподобни "пръстени" ...

Същото е и с "твърдата земя". "Полосатите" зони, сгънатите области от литосферата много често образуват дъги, а в някои случаи с почти пълен пръстен обхващат някоя ниско разположена област, низина. Такива например са Карпатите със системата от съседните области; южната част от Апенините с Калабрия и Сицилия, ограничаваща с полупръстен низината на Тиренско море. Отново Урал или, да речем, Апалачите, които при по-внимателно вглеждане се оказва, че са съставени от система на леко извити дъги, като лъчи на "скоба".

Дъгите на сгънатите райони в някои случаи се съединяват така, че се образува S-образна форма, т.е. вихрова, "свастикоподобна" структура. Споменатите Апенини заедно с Алпите завъртат своя "вихър" обратно на часовниковата стрелка; Карпатската дъга заедно с Балканите са подобни на свастиката, изкривена в противоположна посока".

Подобна планинска структура, тектонични разломи, гигантски вихри в океана често създават пространство-времевите феномени. А въздушните, водните и особено - "земните" лабиринти оказват влияние върху еволюцията и развитието на човечеството. Смисълът на това влияние може да бъде открит в езотеричните ключове към символите на спиралата и свастиката, които предлагат нов поглед върху сега откритите торсионни полета.

Но това не е главното. За тези свойства на торсионните полета са знаели древните. И. Прокуроров казва за това: "Според езотеричното учение, както в древността, така и в съвременния смисъл на свастиката на Изток съответства понятието и значението на щастие, а тъй като щастието е относително понятие, то означава здравето, богатството, раждането, дълголетието.

При будистите свастиката се тълкува като знак за крачещото слънце, символ на вечно движение и жизнено утвърждаване. В Китай тя е известна като "Ванзее" - знак за "Сърцето на Буда", "добродетел" или "десет хиляди" ...

В мистичния смисъл свастиката има две значения: ляво завъртяна - слънчева, а дясно завъртяна - лунна; истинският цвят на слънчевата свастика е оранжево, а на лунната - бял. В Тибет, в сектите на черните бони, сред символите на черна магия се среща дясно завъртяната лунна свастика - символ на агресия и сила ...

По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.