петък, 25 май 2018 г.

Съзнателното познание на непознатото - част 16

Хидрофорният слой (слой № 2), който е функционално специфична част от енергийната решетка на Атмосферата, е конструиран по такъв начин, че да гарантира изключването на всякакво случайно смесване на различни видове вода и да поддържа в устойчиво състояние вида вода, който по териториалното разпределение следва да бъде в конкретна географска област. Това обяснява ясно различията както в солеността, така и в други характеристики и състояния на морските и океанските води, наличието на такива затворени морета със солена вода, като Каспийско или Аралско море, Финландският залив, строго отделен от основната част на Балтийско море и много повече. Управлението за формирането на морски и океански течения също се осъществява чрез хидрофорния слой на атмосферата. Функционалното предназначение на всяко течение е строго различно и всички видове небивалици за причинно-следствената основа на тяхното съществуване, основани на температурните различия в слоеве и региони и други причини от чисто физически характер, са ПЪЛНО НЕРАЗБИРАНЕ на истината и значимостта на тяхното функционално разпределение в цялостната система за контрол на процесите на планетата. Необяснимите по-рано примери на неслучайно формирани природни процеси и явления с контролна роля на хидрофорния слой № 2 са предостатъчно.
В допълнение, чрез този слой на атмосферата се извършват:
- процеси за предаване на управленска информация относно достатъчното ниво на насищане с тритий в морската и прясна вода;
- осигуряване на тритий като основен енергиен източник с адресната му "доставка" за Управляващите комплекси и обекти (имаше Гълфстрийм за УК Бермуди);
- формиране на енерго-информационното състояние на прясната и морска вода за една година и много други.

Нещо повече, хидрофорният слой № 2 не заема пасивна позиция по въпроса за образуването на вода, осъществен в други горни слоеве на атмосферата. Той не се интересува от показателите за добивите при производството на плодове и зеленчуци на средната географска ширина или от количествените промени в стадата в прериите. Но той СЛЕДИ за поддържането на минималното състояние на нивото на водата и в случай на опасност ИНФОРМИРА.
Защо всичко това е необходимо по този начин? За какво са такива сложни тънкости и как това се отнася към разсъжденията за индивидуалното и социалното съзнание? Не изглежда ли за светския човек, че това е някакво изкуствено издърпване на връзката от една тема към друга? За съжаление, за мнозинството (и това трябва да бъде признато) от хората, чийто светоглед се основава на обикновените популистки жизнени стандарти за това, че "Москва е заобиколена от Русия" или че всички тънкости на метаболитните процеси на плътската клетка се управляват от успехите в бизнеса на американските ресторанти на Макдоналдс, докато Генератора и програмата "СветЛ" "напуснаха" заедно с напускането на живота на Н. Левашов - всичко изглежда така. Но истината за "Устроения свят" и днешните реалности е съвсем различна!
Многобройни процеси на природно обустройство в океана и в континенталната част на територията, които, сякаш овладяни от хората в интерес на ежедневието им с определена степен на удовлетворение от тяхната достатъчност и комфорт, се възприемат от хората като усвояване на заобикалящата ги "естествена природа".


Автор:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.