неделя, 26 юни 2016 г.

П. Полуян: "летящите чинии" са направени на Земята


Известният изследовател от Красноярск - водещ инженер на "Енисейгеофизика" счита, че всички наблюдавани НЛО в нашето небе са свързани с тайните разработки на специалните служби от различни страни, които по различни причини продължават да бъдат секретни за обикновените граждани.


Ето какво пише той относно своята хипотеза: "Разбира се, че не съм единствения, който доказва, че "летящите чинии"са направени на земята. В САЩ например, същата гледна точка споделя Дж. Уилсън (J.Wilson) - бивш редактор на списание «Popular Mechanics" (виж статията му «The CIA's  Secret UFO Files» :. http://www.ufoevidence.org/documents/doc2027.htm).

Освен това, в този момент са издадени маса книги, чиито автори отдават честта за откриването на технологиите на "летящата чиния" на немските инженери, чиито разработки са станали трофеи на Съединените щати и са били използвани при изграждането на модерните секретни НЛО. В най-концентрирана форма тази теория, например, е описана в статията на английската версия на онлайн енциклопедията "Уикипедия", "нацистки НЛО" (http://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_UFOs) ...

Въпреки това, преди да започна разказа, трябва да направя една важна забележка. За неидентифицираните летящи обекти вървят много различни легенди и за мнозина е предпочитана версията за тайнствените извънземни същества. Аз няма да развенчавам всички тези разкази - Вселената, в края на краищата е безкрайна и крие много чудеса. Но в този случай всичко чудно спокойно можем да отнесем за разследване, тъй като "летящите чинии" на земляните съществуват съвсем реално – били са построени от земни инженери и нямат никакви връзки с извънземно присъствие.

Аз вече тридесет години се занимавам с този проблем, получавал съм информация от различни източници, включително и военните, и повярвайте ми - с цялата си отговорност мога да кажа, че в продължение на повече от шестдесет години се развива с успех изцяло земна (при това не е фантастична) технология, благодарение на която и летят горепосочените НЛО - беззвучни превозни средства с различни форми и размери.

Между другото, тази технология е била създадена, доколкото мога да преценя, в недрата на ВМС на САЩ в края на 40-те г., когато американците са изхарчили много пари за изграждане на летателни апарати, подходящи за морско базиране. Такива апарати в резултат са били създадени (вероятно опирайки се на трофейните немски разработки) ...

Да се запитаме: нека "летящите чинии" не са направени от извънземни, а от напълно земни инженери, но защо тази обещаваща технология от толкова дълго време се пази в тайна? В края на краищата, това е истински пробив в техниката, който ще донесе икономически ползи! Отговорът на този въпрос е прост.

Революционен пробив в технологиите - това е радикална промяна на цивилизацията, заплашваща да засегне множество интереси. С такива устройства е лесно да се проникне през границите на държавите - мечтата на терористи и наркотрафиканти, тези машини са в състояние да изместят бензиновите превозни средства - неудобство за автомобилните производители и за енергийния бизнес. Ето защо тайната на "летящи чинии" за толкова дълго време остава мистерия. И най-важното, разбира се е, че толкова удобно средство за проникване през границите осигурява важно предимство, от което никой  здравомислещ човек не би се отказал. Затова - повишена секретност. Но, както се посочва в Евангелията, всичко тайно рано или късно става явно".

Въпреки валидността на тази хипотеза по отношение на повечето от техногенните НЛО, наблюдавани от нас по света, нека си позволя да не се съгласия изцяло с уважавания от мен автор. Многото случаи на феномена НЛО, различните му форми, способността за трансформиране и особено давността на проявленията на това явление ясно показват, че то не може да се обясни врамките на само една хипотеза. Най-вероятно има различни варианти за проявление на този феномен.

Ако повечето от наблюдаваните на Земята през последните десетилетия НЛО могат да бъдат обяснени с хипотезата на П. Полуян, то в нея очевидно не се вписват случаите на наблюдение на феномена, станали в древността и Средновековието, както и постоянните наблюдения на НЛО с гигантски, чудовищни размери - както на Луната, така и близо до слънцето. Тези гигантски НЛО, дълги десетки километри, очевидно не може да бъдат произведени от нашата земна технология, а още повече със запазване на пълна секретност.

И все пак изглежда малко вероятно, че никой от земляните не е могъл да наблюдава появата на гигантските обекти от повърхността на нашата планета. Следователно, те са явно продукт на космическите извънземни технологии и не са свързани с нашата цивилизация. И затова не е необходимо да изоставим напълно възможността за ангажираност в НЛО феномена на пътешественици от други планети, паралелни светове, или дори пътешественици във времето, както и прояви на паралелни форми на живот или непознати природни явления.

По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.