неделя, 12 юни 2016 г.

КРАТЪК РЕЧНИК НА ТЕРМИНИТЕ В ТРИЛОГИЯТА НА РОБЪРТ МОНРО

КРАТЪК РЕЧНИК

Бушуващите страсти: Моментно усещане за „нечия“ атака в съзнанието в момента на започване на вибрационното състояние.
 
Техника на броене: Метод за постигане на пълно отпускане (релаксация) чрез употреба на аудиорегулиращи записи. Регулирането осигурява релаксацията, като се брои наум от едно до двайсет.
 
Частична релаксация: Обикновен метод за постигане на отпускане чрез заповеди наум към всяка част от тялото, една по една.
 
Точка на задържане: Когато се достигне до състояние на пълна физическа релаксация, а съзнанието е изцяло будно. Наречено е така, защото това е моментът, в който човек „задържа“ да не заспи.
 
„К“-повикване: Продукт на аудиорегулиращите магнетофонни записи, помагащ при осигуряване на мигновено и лесно връщане към физическото тяло. Когато връщането е желано, буквата „К“ е сигналът, подаден наум, в пълно съзнание.
 
Издигане: Най-директният, макар и често труден метод за отделяне от физическото тяло. Техника, при която с обикновена мисъл за движение нагоре и навън се постига отделяне.
 
Процедура на спомена: Способи за повторно установяване или на пълна релаксация, или на вибрационно състояние чрез припомняне и усещане на подобно предишно състояние.
 
Отплесване на съзнанието: Феномен, който често се случва по време на процедурата по релаксацията или в точката на задържане. Преминавайки през рутинната процедура и в двата случая, мигновен луфт в концентрацията ще открие, че мозъкът мисли за напълно различен въпрос, макар и да не сънува, и ще трябва да бъде върнат към „правилния курс“.
 
Дишане през уста: Техника на дишането с полузатворени устни, с цел да се усили вибрационното състояние. Описано е в Глава 16.
 
Олющване: Техника за отделяне от физическото тяло, при която бавно се преобръщаме надолу, докато лежим по гръб, и напускаме физическото тяло. Това е най-лесният и ефективен метод, който съм открил.
 
Сигнал за връщане чрез физическо движение: Най-надеждният метод за мигновено връщане към физическото тяло. Когато връщането е прекъснато, мисълта за физическото тяло като такова обикновено е достатъчна. Ако е необходимо моментално връщане, начинът е да опитате да раздвижите някоя част от физическото тяло (например пръст или крак).
 
Протягане на 90 градуса: Необясним метод за установяване на вибрационно състояние, описан в глава 16.
 
Техника на повикването: Един от методите, описан по-горе, за връщане и влизане във физическото тяло.
 
Образец на релаксация: Една от няколкото системи, използвана за постигане на физическо отпускане.
 
Пристигане: Способи за обратно връщане във физическото тяло от непосредствена близост. Второто тяло се движи в същата ос като физическото, след това се доближава, както дънер, влачен от водата, докато не се постигне правилно свързване.
 
Образец на сексуалния център: Ранен метод за подпомагане на вибрационното състояние чрез отклоняване на сексуалния нагон към други части на тялото.
 
Свръхсъзнание: Мисловният процес и част от личността обикновено отсъстват или са изцяло възприети от съзнанието. Описано в глава 14.
 
1-20/LQ: Техника за релаксация, включваща броене от едно до двадесет.

 
Край

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.