петък, 1 януари 2016 г.

Емоции, фокус, въображение, визуализация, кинестетика

Емоции 



Емоционалното ви състояние е резултат основно от това, как другите се отнасят към вас, и от това, как вие преживявате света. Ако се страхувате да направите нещо, най-вероятно е да не го направите или да го направите боязливо. От друга страна вашият дух може да доведе до условията, от които се страхувате. Ако не осъзнавате отрицателните чувства, вие им позволявате да загният и така да нарушат и влошат вашето психическо, физическо и емоционално здраве. 


Фокус 



Това, къде и как насочвате своите енергии, определя и това, накъде пътувате и какво преживявате. Притежаването на цел фокусира енергията в опеделени направления. Колкото по-силна е целта, толкова по-голямо е движението на енергиите. Фокусирайте се върху енергията на вашето намерение от вътрешността на тялото си. Почувствайте я, насочете я, изживейте я.


Въображение и визуализация 



Въображението отваря вратите, а визуализацията ви позволява да пристъпите в тях. Въздействието на тези две средства довежда до разширяването на погледа. Очите ни са били обучени да възприемат само физическия свят. За да възприемат аури, духове на природни стихии и други проявления, очите трябва да бъдат преобучени. Въображението и визуализацията подпомагат тези способности. 


Кинестетика 



Най-силната страна на някой хора е тяхното кинетично усещане, тоест те разчитат повече на усещанията на своите мускули, сухожилия и стави. С помощта на степента на напрежението в тялото си кинестезиците разбират какво става. Дясната страна на тялото се отнася до физическия свят, а лявата е свързана със сънувалния свят. Дискомфортът в дясната страна на тялото например може да означава, че ви липсва равновесия във всекидневния живот. Като задавате навътре в себе си въпроса за какво означава даден дискомфорт, вие усещате отговора. Отговора може да е интуитивен, някакво друго кинестезично усещане, визуален или комбинация от всички тях. Освен това преценката на правилните и погрешните изводи изисква да бъдете в контакт с цялото си тяло. Нещо повече, променяйки физическата си поза, можете да промените настроението си и по този начин да стигнете до различни резултати.

Кастанеда

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.