вторник, 28 юли 2015 г.

Американската правда

При избухване на бомба на съпротивата в Ирак са загинали 21 иракски деца. Разбира се, американските медии направиха голям въпрос от това, а когато американците убиват стотици цивилни, включително далеч повече от 21 деца, всичко е наред. Това е част от американския фашизъм и американското чувство за „превъзходство”. Смъртта на 4 наемника, например, доведе до избиването на стотици иракчани.
Ежедневникът на руската комунистическа партия се казваше „Правда”, което означава „истина”. Там се отпечатваше онова, което искаха да се приема за истина. Германците правеха същото. Днес това правят и американците.
По новините се оплакват, че арабите не са „отговорни” (тоест, че не са заслепени от американците); използват се и други анти-американизми. Това е за консумация от обществото. Сега в САЩ е както в Германия през 30-те и 40-те, а Буш е като Хитлер тогава. Щом се махне, мястото му ще заеме друг. Така става в империите. Двупартийната система в Америка в действителност е като „как искаш да ти бъде сервирана отровата?”.
Вижте как е било в Рим. Отначало бил република (както Америка). Избирали сенатори, за да членуват в правителството. С течение на времето правителството се корумпирало и вместо да изпълнява волята на народа, станало кралско, а хората започнали да му служат. Републиката се превърнала във фашисткия императорски Рим с неговите властелини. Американският конгрес следва същия път на корупция, а Буш е най-новият цезар - нещо като комбинация между Калигула и Нерон.
Фашистките правителства не са нещо уникално за XX и XXI векове, нито се ограничават само до политическите органи. Управлението на църквата е подобно.
Днес Америка има своята империя. Тя е корумпирана и арогантна. Под ръководството на властелина Буш, тя е мразена от другите така, както тогава са мразели Римската империя. Това е основна верига от планетарни преживявания, насърчавана в периода на Края на Играта посредством технологиите за упражняване на контрол, особено посредством медийната пропаганда. Американската общественост носи отговорността за това така, както немската тогава, тъй като позволява това да се случи поради липса на воля за поемане на отговорност.
Да, това е част от Играта. Но човек трябва да е достатъчно зрял, за да поеме отговорност. Онези, които размахват флаговете, също имат своите преживявания. Независимо какви са ВАШИТЕ преживявания по време на Края на Играта, истински важно е именно поемането на отговорност (независимо от доводите, които можете да изтъкнете в полза на това защо сте се замесили в тях).
След като ключът за завършване е вече на мястото си, събитията започват да се развиват по-бързо. полярностите се борят за контрол над нещо, над което няма да успеят да получат контрол. В периода на Края на Играта империите не траят дълго. Древните империи като Египет и Рим са траели ДЪЛГО време. Колкото по-дълбоко навлизаме в Края на Играта, толкова по-кратък ще е този период. Империята на Хитлер е траела само 14 години (а не 1000) , руската – също, сега и американската ще се разпадне. Сегашните империи вярват, че технологиите ще им помогнат да се задържат по-дълго и че повече технологии означава повече контрол. Технологиите обаче са нож с две остриета, а трябва да се отчита и факторът извънземни.
В тази галактическа Игра отдавна не е имало планетарен цикъл на Край на Играта. Събирайте преживявания и наблюдавайте.

Матрицата 5 - Вал Валериан

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.