петък, 17 юли 2015 г.

Преценявайте източника

Когато търсите информация, винаги преценявайте какъв е източника й. Особено когато става дума за неща, които са важни за вас. Ако искате да си направите етажерка, питате някой, който вече си е правил, или търсите книга с подробни инструкции как се прави етажерка. Ще питате ли за това някоя шивачка, например? Това е важен за трето измерение принцип. Още по-важен е, когато става дума за духовни въпроси или въпроси, свързани с други плътности. Религиите искат тяхното стадо да знае и да вярва. Католиците са известни със своите „мистерии”, които трябва да се приемат само на сляпо и посредством вярата; известни са и с това, че да ги подлагаш на съмнения е грях. Това е удобен начин да се каже, че те или не знаят отговора, или не искат да ви го кажат. Те твърдят, че докато техният бог иска да го обичате, в същото време е приемливо и да се страхувате от него. В основата на такива групи винаги лежи страха. Страхът от това, че ще страдате безкрайно от това, че не се подчинявате на онези, които претендират, че говорят от името на своя „бог”.
Религията се обвива във вярата. Свързаното с нея не може да се докаже, защото експериментирането с окултното също се забранява като „зло”. Читателите на Матрицата знаят за желанието да бъдат държани встрани от истината, а не да им бъде казвана истината. Днес заблужденията и лъжите са същите, каквито са били и преди, но с помощта на извънземните технологии се разпространяват по-успешно. Затова е добре да придобивате окултни способности в зависимост от своето ниво на напредък. Това става на напредналите нива. Става и на ниските нива - поради „любопитство”. Средно-Напредналите нива се занимават много с такива неща поради любопитство и си правят много експерименти.
Поради полярността на Играта, има много „експерти” и „създавачи на митове”, които съществуват, за да отнемат силата ви и да ви отклоняват по фалшиви пътища. Те съществуват заради преживяванията и са част от вашия опит. ВСИЧКИ ние трябва да правим „неправилни избори” и „грешки” – те са част от преживяванията ни. Те са част от веригите от преживявания. Някой може да каже, че иска само доброто и истината, но вие няма да можете да откриете истината, ако не бъдете изложени на заблужденията.
Друг капан е прекаления натиск на онова, което знаеш. То е друго преживяване, с което трябва да се справите, за да израснете. Добре е да сте в състояние да кажете „Не знам”. Добре е, че можете да цитирате своя източник, но доколко той самият знае онова, което твърди? Например при контактьорския материал – даже човекът да е изумителен, как можете да гарантирате за духа? Не се доверявайте току-така – можете да чуете какви ли не твърдения. Да речем, говорите с духа на мъртъв войн – какво ценно за вашето развитие може да ви каже той, след като много неща не са били част от неговите преживявания? Изобщо, когато се занимавате с мъртвите и техните дела, използвайте някаква логика. Много същности от ниския Астрал обичат да се правят на онова, което не са само и само да накарат инкарнираните да им отдадат силата си и да им позволят да направляват техния живот. Можете ли да ги посетите в Астрала и сами да проверите онова, което ви казват? Такива същности заблуждават онези, които не могат да ходят в Астрала или не са достатъчно духовно напреднали, за да прозрат през (най-често) ориентираните им към Светлината коментари.
Да ходите в Астрала не е нещо, което можете да развиете само защото го искате и защото изпитвате любопитство. Това е нещо, което ще придобиете, когато вашият Висш Аз (истинският Вие) реши да добави към вашите преживявания. Не можете да насилвате нещата или да се притеснявате поради това, че не го можете. Концепцията „искам го сега” е типична за тялото. Това е поредното преживяване по пътя на Напредналите. Когато достигнете напреднало ниво, ще получите каквото искате.
В библиотеката на 27 ниво има много информация, но дори да се научите как да стигнете там чрез занятията в Института Монро, няма гаранции, че ще отидете там. Познавам хора, завършили тези занятия, които не могат да отидат там. Всичко е много индивидуално.
Споделям онова, до което съм стигнал с вас – нямам нужда от последователи. Ако решите да не обърнете внимание на онова, което ви казвам, аз нямам нищо против. Споменавам за библиотеката като място, откъдето можете да получите информация АКО успеете да отидете там. Трилогията на Монро също ще ви даде ценна информация. Питали са ме често за неща, от които самият аз изобщо не се интересувам. За задаващия въпроса, разбира се, те могат да бъдат от огромен интерес. Това обаче не е мой проблем и аз не съм ви асистент в проучванията. Ако наистина имате нужда да знаете нещо, ЩЕ получите и възможността да го узнаете от надежден източник.
Прекрасно е да можете да споделяте онова, което ви интересува с някой със сходни на вашите интереси – това стимулира вашата индивидуалност. Все пак бъдете нащрек за невярна информация. Мнозина от полярностите изкривяват материала от Матрицата поради недостатъчното си ниво, което не им позволява да го интерпретират правилно. Преценявайте източника.
Материалите в Матрицата НЕ СА предназначени като „библейски” или като „единствен източник на информация”. Ако прочетете нещо, с което не се чувствате удобно, търсете свои източници на информация. Ако бъдете насърчени да търсите нови преживявания и да научите нови неща и да поемете в своя собствена посока поради нещо, което сте прочели в Матрицата – направете го. Целта на проекта Матрицата е да отключи собствената ви индивидуалност и да ви помогне да откриете кой наистина сте. Това е значителна част от Играта и отрова за онези, които искат да спрат или да отложат своето „изкласяване”. Това включва онези, които търсят части от Матрицата, които не са в съгласие помежду си и карат другите да ги пренебрегнат поради тази причина. Това са защитниците на масите и свещениците на Ню Ейдж, както и пастирите на стадото, които искат да правят онова, което прави и религията и които търсят нови видове „зло”, от което да ви предпазят. Затова преценявайте източника. Какво не искат да знаете? Защо се страхуват да не правите собствени изследвания, различни от онова, с което групата се чувства удобно? Онези, за които е написан проекта Матрицата 5, знаят отговорите на тези въпроси.
Ако не преценявате източника на информация, рискувате да бъдете подведени. Искайте документите на онези, които ви дават професионален съвет или ви правят хороскоп. Една жена ме питаше как може бързо да научи Таро, за да припечелва пари през почивните дни. Аз съм учил дълго, за да стана професионален астролог. Години обучение са нужни и за да станеш шаман. Има обаче и такива, които прочитат една книга и имат чувството, че са готови. Един човек се правеше на шаман. Питах го къде се е обучавал, а той ми каза „прочетох една книга”. Толкова – никакво обучение, но пък толкова „Светло” като подход. Помнете – „пътят към Ада е павиран с добри намерения”.
Част от Края на Играта са опитите да се отрекат едновременните преживявания на Едновременните инкарнации. Холивудските медии играят значителна роля в този процес на превръщането на Земята в планета на последователните инкарнации. Тези медии създават пропагандата маскирана като забавление – вижте например децата-герои и децата, които се държат като възрастни. Това се дължи на спомените им от техните минали животи, запазени при инкарнацията им тук. Детето със спомени на възрастен и запазени ментални способности е Последователна инкарнация. При инкарнирането си те са в състояние да продължат своя последователен път. Това, разбира се, е „изумително” за онези, които не знаят какво става. Това са децата на „синия лъч” – това е нещото, което искат да вярвате. Част от правилата на Играта е те да могат да правят това. То е част от преживяванията по време на Края на Играта – това ще бъде разбрано, когато напреднете достатъчно в развитието си.
Духовната позиция Е важна, тъй като периодът на Краят на Играта трябва да продължи. Играта не може да бъде спряна. Когато напреднете достатъчно, ще разберете, че това е една Игра на преживявания, а физическото тяло е САМО средство да я завършите. След това ще оцените значимите аспекти на Играта. Не се възмущавате от онова, което Краят на Играта включва, макар че може да се чувствате неудобно от това, че сте обградени с елементи на Края на Играта. Именно това неудобство е необходимо, за да ви накара да се придвижите отвъд Играта и да прегърнете концепцията за завършването й. Важно е да схванете тази концепция.
Междувременно, Холивуд представя пропагандата като забавление, където децата са „равни” на възрастните. Поставя се акцент върху по-ранното обучение и ускоряването на процеса на съзряването, което включва и сексуалността - стига тя да е хетеросексуална). Още по-ярко изразено е това, че децата крещят, псуват и говорят на родителите си „сякаш са им равни”. Физическата дисциплина и това да говориш на децата като на възрастни е типично за последователните инкарнации. То е както равенството между жените и мъжете – издигането на жените над мъжете под егидата на „равенството”. Насърчаването на жестокостта на жените над мъжете в медиите е част от схемата на Орион . Същото е и с подчинението на мъжете пред жените. Вече сме говорили за това.
Едновременният път предполага наличието на различни преживявания и облаги/отговорности за всеки от половете преди навлизането в Играта. Като последователни инкарнации, вие имате много едновременни преживявания и в двата пола в най-различни едновременни ситуации.
Това се отнася и за расите. Типичното за последователните инкарнации е „ние сме създадени равни”. Това се дължи на извънземните генетици, които са създали нашите физически тела равни от гледна точка – от гледна точка на служенето на тях – те са равни в смисъл, че са по-ниско от тях, а не в смисъл, че имат еднакви способности и задачи. При едновременния път равенство не съществува, защото всяка раса и етническа под-група предлага различни възможности за преживявания, които не са еднакви, а различни. Не-хомогенният свят е необходим за една едновременна планета. При едновременния път има големи и радикални различия. Не, отделните етнически групи не са равни помежду си. Приветствайте различията. А ориентираните към тялото винаги са жертви по време на Играта.
В периода на Края на Играта уникалността бързо изчезва. Посланието „не питайте своята страна какво може да направи за вас – гледайте какво можете да направите за нея вие” е типично за последователните инкарнации. По конституция правителството трябва да служи на хората. Когато нещата се обърнат на „хората трябва да служат на правителството”, това вече е характерно за последователните инкарнации.
Орелът по принцип е скрита препратка към Орион – поначало орлите са национални символи от доста време – Рим, Германия, Русия и т.н. Този символизъм обичат и Тъмните шамани. Лично на мен този символизъм ми изглежда по-скоро егоистичен и помпозен, но въпреки всичко той си остава национална икона. Орелът и змията са двоен символ на Скорпион, който е свързан с влечугоподобните.
Например евреите се мислят за избран народ и застъпват позицията, че щом „бог” ги е избрал, значи са нещо повече от другите, оттам вменяването на антисемитизъм и чувството за вина – това си е етнически расизъм. Повечето конфликти са съсредоточени около религиите. Групата, която не хареса на управляващите винаги бива идентифицирана по религията й – ислямисти, мюсюлмани и т.н. Искат повечето от хората да си помислят, че „религията на исляма е терористична”. Тя обаче не е повече терористична от тази на християните или евреите. Израел е използвал тероризъм, за да стане държава, както са направили и САЩ, Китай, Русия и много други. Вместо да бъдат идентифицирани хората с произхода им, стана обичайно да бъдат идентифицирани според техните религиозни вярвания, когато тези вярвания влизат в сблъсък с вярванията на другата страна. Това е процес на превръщане на планетата в планета на последователни инкарнации и на премахване на конкуриращите се системи на вярване. Превърнатата в последователна планета трябва да има доминираща система на вярване. В случая водят борба християнството и мюсюлманството. Римляните са позволявали на всеки да има свое божество. Само евреите са се противопоставяли на това, тъй като се смятат за по-добри от останалите. Част от процеса е и Европейския съюз и евро валутата, а НАТО се стреми да стане военен насилник на планетата, продължавайки да присъединява все повече държави. Няма нищо лошо в пътя на последователните инкарнации за онези Висши Аз, които го предпочитат. Но трябва да видите колко по-бавен е този път, който отрича индивидуалността. Тези инкарнации предпочитат пътя на едновременните инкарнации да се премахне, защото се страхуват, а при наличие на страх има желание за премахване на това, от което се страхуваш. Подобни опити могат да се правят само в периода на Края на Играта – през останалото време правилата не го позволяват, а последователните инкарнации трябва да ги спазват. Междувременно, Едновременните инкарнации са готови да завършат Играта. Краят на Играта изпълнява ролята на опаковка за нас и ни дава възможност да наблюдаваме ограниченията и трансформациите, които се извършват. Наблюдавайте и обръщайте внимание на подробностите. Преценявайте какво е било и какво е сега. Сравнявайте, за да извлечете ценна информация. Използвайте максимално ситуацията, докато все още можете.
Колкото по-напреднали сте, толкова повече ще ви отблъскват ограниченията, които ви биват налагани насила.
Ключовете, които се съдържат в Матрицата и в библиотеката на ниво 27, ви дават възможност да завършите Играта индивидуално. При това положение вече всеки Висш Аз ще си реши кога е момента да завърши.
Завършването Е индивидуално, а не групово решение. Идеята за групи е присъща на последователните инкарнации. Затова според мен не бива да се вкопчвате в дати – например 23 декември 2012. Когато земният планетарен дух е готов да завърши, ТОГАВА ще се извърши планетарното събитие от огромна величина. Когато дойде време вашата Събудена Финална Инкарнация да издаде призивния тон, ТОГАВА ще се случи вашето Събитие. Виждал съм за какво става дума – много е впечатляващо и вълнуващо, но точнокога ще стане, зависи САМО от вашия висш Аз. Даже вашата Събудена Финална Инкарнация не знае кога ще настъпи този момент преди да приключи със своите инкарнационни преживявания. Да кажа, че събитието е спиращо дъха, означава да омаловажа това събитие.
След като това събитие е настъпило за ВАС, Играта в трето измерение ЩЕ продължи.

Матрицата 5 - Вал Валериан

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.