четвъртък, 27 април 2017 г.

Мистиката във феномена Хитлер - част 2

Да, това е борба не само за оцеляването на всяка от нациите, но и антагонизъм на темпераменти. Холеричният темперамент на фюрера е бил изправен пред флегматизма на лидера на СССР. В мистичен план е имало смъртоносна, безкомпромисна битка между "огъня" и "леда". Всъщност теорията за борбата между леда и огъня в универсален мащаб била издигната от немския учен Ханс Хорбигер, като по този начин той косвено предсказва бъдещата конфронтация между Сталин и Хитлер. Той смятал, че на всички нива на съществуване, включително и космическите сили, се противопоставят тези две крайности: огнената стихия и противостоящата й хладна стихия.
Хитлер е много подходящ за ролята на пламъка и огъня и той започнал да се смята, че именно в това се състои неговата космическа и мистична  мисия. На теорията на Хорбигер отговарял добре темперамента на фюрера. Чрез вътрешна еволюция израства твърдия и безпрецедентно циничен Хитлер. Една от причините за това прераждане е мистичната вяра в неговата специална съдба за преустройство на света. Войната със Сталин, олицетворяващ студената северна цивилизация, била логическа кулминация на стройната теория на Хорбигер.
Хитлер избира свастиката като огнен символ на делото, на което той вече е посветил живота си. В решаващ и повратен момент на войната с Русия му "отговаря" леда - четиридесет градусови студове до Москва, и това било истински мистичен катаклизъм. Асиметрията на противоположностите се потвърждава и от датите. Хитлер напада Съветския съюз през нощта на 21.6. Обратното движение стартира от датата 6.12 - битката при Москва. Вижте тези цифри - те са огледално противоположни. Освен това, те могат да бъдат получени, като се умножи броя на цифрите на прочутото число на "звяра" 6х6х6 = 216 (интересно е, че според църквата истинският рожден ден на Сталин се пада на 6.12).
Космическите сили са явно на страната на флегматика Сталин. Хитлер е бил толкова сигурен в магическата си власт да влияе върху световните събития, че се отнесъл към зимната кампания в Русия с лекомислие, което би било неразбираемо, ако не бяхме разгледали мистичната страна на въпроса. Той вярвал, че неговото "Колело на огъня" ще стопи вечния студ на Русия и нейното завоюване ще бъде лесно и бързо дело. Космическите сили на "леда" дошли на помощ на Русия и лавината от "кафявия огън" бе спряна. Въпреки факта, че на свастиката обикновено се приписват зловещи прояви на човешката природа, нейният произход се корени в културните и религиозни традиции на много страни. Оставяйки настрана емоциите, нека да поговорим за нейната история.
Свастиката е древен арийски символ, почитан във всички земи, където са живели индоевропейци - Индия, Иран, Централна Азия, Римската империя. Свастиката е привнесена в Тибет и е била използвана в древната будистка религия бон по. Според древните вярвания, този кръст с извити ръбове символизира слънцето или търкалящо се огнено колело. Хитлер решава да придвижи това огнено колело, според неговия мистичен смисъл, по заледените територии на Русия. Някои учени предполагат, че целта му е да отиде в Индия и да се свърже с местните огнепоклонници, почитащи този древен символ.
Пентаграмът - петолъчната звезда на Съветския съюз, е древен мистичен питагоров символ и нацистка свастика. Няма ли прилики тук с теорията за "леда" и "огъня"? Аналогията не е трудно да се намери. Космическият студ на звездите - звездата на Сталин - се противопоставя на бушуващата силата на огъня - свастиката на Хитлер. Лидерите на съветската държава най-вероятно не са знаели за древното значение на Пентаграма, но мистично, както се оказа, той изиграл именно тази роля. Макар и неведомо, безсъзнателно използвана от идеолозите на Съветска Русия. Но точно такава е тя в действителност. И това е изненадващо: знакът предпазва Русия от огнената стихия още един път.
През лятото на 1942 г., когато Хитлер решава да атакува със своите огнени армади на юг - в посока към Сталинград и Кавказ. Къде там може да има студове - основна пречка за елемента огън на свастиката? Но мистицизмът триумфира и там: в степите на Сталинград се разиграва не само най-голямата битка на армиите, но и борбата между "лед" и "огън". Тук, далеч на юг от "замразената" Москва, през зимата на 1942-43 г. ударил такъв студ, че за войниците от Вермахта нямало спасение нито с топли ботуши, шалове, партенки, дамски шалове, различни дрипи. Висшите сили очевидно не са били на страната на германското огнено колело. Това бил и мистичния край на огнения план на Хитлер. И още веднъж за символиката - възможно е да уловите и закономерности в числата: кръста има 4 края, а звездата - 5. Войната завършва през 45-та година. Ледът примамил Хитлер и в буквален смисъл.
Известно е, че през 1938 г. нацистите изведнъж проявили интерес към Антарктида и в периода 1938-1939 г. те организират две експедиции. Отначало самолетите на Третия райх правят подробни снимки на неизследваната територия, а след това пуснали там няколко хиляди метални знамена с пречупен кръст. Цялата изследвана територия била наречена Нова Швабия и се считала за част от Райха. Какви планове е имал Хитлер? Поне за плановете му за Антарктида никой не разбира до самия край. За да се оформи логична хипотеза е необходимо да си спомним за значителния дял на мистичното в живота на Хитлер.
Тибет го привличал с идеята за безсмъртието. В края на краищата, както е известно, в пещерите на Тибет и до сега седят в състояние на анабиоза хиляди хора на възраст, която е фантастична - 700 и повече години. Тази невероятна истина бе потвърдена от скорошната експедиция на проф. Ернст Mулдашев.
Не надявайки се да влезе в пещерата и да удължи живота си по окултен начин, Хитлер решава да го направи чрез науката - да се замрази с цел последващо оживяване. За мнозина това може да изглежда твърде невероятно. Но погледнете фактите. На Земята сега живеят около 70 души, чиито ембриони се съхраняват в течен азот - при температура от около 200 градуса под нулата. На медицината е известен случай, когато едно момиче излиза от къщата и замръзва до вратата, а когато се събудили родителите, телесната й температура е минус пет градуса. Независимо от това успяват да я съживят.
Дали с цел да съживи себе си и съпругата си, Хитлер е заповядвал да извършват ужасяващи експерименти, в които затворници от лагерите са изложени на ниски температури, последвани от затопляне? Имайки данните на германските учени за такава възможност, фюрерът е подготвял специални камери за себе си и близките си сътрудници, възнамерявайки да запази генофонда на Райха. Поради това е естествено, че операцията е била дълбоко засекретена. Но войната не се развила в полза на Германия и германците не са имали време за цялостно изпълнение на плановете за създаването на бази.
През май 1945 г., предварително подготвил двойници на себе си и съпругата си, Хитлер и Ева Браун имитират самоубийство, после избягали на подводница в база в Антарктида, където са били поставени в специална камера и след това камерата бива заредена в леда. Самият фюрер имал няколко двойника. Най-удачният, почти напълно съвпадащ с външния вид на фюрера е Густав Велер. На Ева двойнички не са нужни, тъй като до пролетта на 1945 г. тя почти непрекъснато живее в планините на Бавария и рядко се появява на публични места. Според една от версиите, в края на войната, в една от многото болници в Берлин успели да намерят жена, изненадващо подобна на Ева Браун. Тя била преоблечена в рокля на Ева, и есесовецът натрошил в устата на жертвата ампула с отрова.
След минута безжалостно застреляли Велер, облечен във форма на Хитлер, и оставили труповете в стаята. Много години по-късно е  публикувана много интересна информация, че останките не принадлежат на Ева Браун, а на съвсем друга жена. Като експерт тук се изказва професор Рейдар Согинаес, декан на катедрата по анатомия и биология на устната кухина към Денталната академия в Калифорнийския университет в Лос Анджелис.
Той публикувал много интересни данни. Още през 1981 г. той авторитетно заяви, че "идентифицираните" от съветската СМЕРШ останки не принадлежат на Ева Браун, а на съвсем друга жена! Самият професор участва в идентифицирането и е знаел какво говори - останал е почти непокътнат и неизгорен принадлежащия на Ева зъбен мост със зъбни протези, изработени от бяла пластмаса. Има доказателства, че той е специално подхвърлен от германците - като направен за Ева Браун. Професорът твърди, че протезата никога не е стояла в устата на Ева. Как би могла да оцелее - тя е направена от пластмасови зъби! - ако труповете са били изгорени? Асистент-стоматологът, който е трябвало да напасне протезата по мерките, разкрива по време на разпит, че работата дори не е стигнала до първоначално монтиране. Така че, когато тялото започва да изгаря, протезата е все още при германските стоматолози.
Черепът на "Ева" е толкова силно повреден, че са запазени буквално само фрагменти от кости, а всичко останало огъня и травмите обезобразили до неузнаваемост. Но откъде са се взели ужасяващите черепни травми при Браун? Навярно на есесовците, изпълняващи една от последните супер секретни задачи на Мартин Борман, специално им заръчали да приведат тялото до пълна неузнаваемост, така че по-късно никакво изследване да не може да даде абсолютно точен отговор. И костотрошачите се потрудили доста. От друга страна, тогава всички били нетърпеливи да се сложи край на тази тема и да докладват на висшето ръководство: Хитлер и Ева Браун са мъртви! Все пак тайната на Третия райх ние много вероятно сме разкрили. Хитлер и Ева Браун са в очакване на своето възкресение.



Автори: Фуад Фейзулаев - доктор на историческите науки, професор;
Вагиф Алекперов - кандидат на физическите науки

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.