понеделник, 25 декември 2023 г.

Ако видиш истинския свят - очакват те изненади

 Както е известно, никой до сега не знае какво представлява мозъка и как работи. Съществуват много теории, но до момента няма категорични обяснения с доказателства. Нека ви разкажа за още една хипотеза - тя касае нашето време за сън. 

Представете си, че мозъкът е квантов акумулатор за вашето тяло и именно той го захранва с енергия, за да се обезпечат жизнените функции през целия ден. Това е подобно на акумулатора, който дава енергия на автомобила - защо не и нашия мозък да изпълнява такава функция? Защо с наближаване на вечерта се изморяваме, а през нощта хората не могат без сън? Дори през целия ден да не сте правели нещо, а само да сте лежали, въпреки това вечерта започвате да се чувствате изморени, а през нощта ви наляга съня. Може и да е заради това, че на нас, подобно на роботите ни е нужно зареждане, а именно през нощта нашият мозък получава качествен заряд, нужен за неговата честота. Някой би казал - но нали и през деня може да се спи? Да, но зарядът през деня ще е на друга честота, или източникът на зареждане ще е на друго място и силата на сигнала ще е слаба. Прилича на безжичното зареждане на телефоните, но тук то преминава на ниво свръхразум. За тази технология може само да гадаем.

Колко време е нужно, за да стане зарядът на мозъка ни по-нисък и функциите на тялото ни да започнат да се забавят - подобно на играчка, чиято батерия е изтощена? Обикновено зарядът за човек е достатъчен за около 12 часа, след което мозъкът превключва на енергоспестяващ режим. Затова вечерта сме с намалена сила. И ако не легнете да спите след това време, за да започне презареждането на тялото, то започва забележимо да отпада - много процеси отказват да функционират, понеже няма достатъчно енергия. 

В тази хипотеза мозъкът може да е многофункционален - да отговаря едновременно за функциите на квантов акумулатор и за други функции, известни само на тези, които са го проектирали...

Има версия, че тези, които не са спали в течение на 5-7 дни започват да виждат истинския свят, който е недостъпен за нашия видим спектър. Такъв човек вижда другите реалности, а също и същности. Но да не спиш дори за 3 дни - това е непосилно за мнозина, какво остава за 7 дни. Може би и заради това ни презареждат всяка нощ, за да продължаваме да виждаме този свят, който те са измислили за нас. Един вид - нужното зареждане за мозъка, за да продължава да ни показва същия виртуален свят. Да не спиш толкова време е сложно, но се твърди, че има и друг метод - да се отключи вътрешния диалог за 5-7 часа и да не се мисли за нищо. Казано по-просто - отключване на процесора в главата. Казват, че успелите да го постигнат започват да виждат реалния свят - такъв, какъвто е всъщност, а не този спектакъл, който виждаме всеки ден...



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.