събота, 21 юни 2014 г.

Програмирането на нашето съзнание

  Човек не вярва в по-всеобхватна реалност само защото не може да я възприеме. Следователно, можем да кажем, че закоравелите скептици имат най-"закостенялото" и "програмирано" чрез общоизвестни догми и общоприети погрешни схващания съзнание. И това понякога стига до пълен абсурд - когато такъв човек започва да не вярва на своите очи и уши в името на общоприетото мнение.
   Такъв човек не е просто "биоробот", програмиран от детството от своето обкръжение (и съществата от други реалности) относно възприемането на точно определена част от реалността, той се превръща вече в истинско "зомби", тъй като е лишен от свобода на избор по отношение на излизане от обикновения модел на възприемане на света. С други думи, ако има нещо, което излиза извън рамките на възприемане на света от неговата картина, той просто "не вижда" и "не възприема" въпросното събитие.

   "Филтрите" на възприятието му просто не пропускат информация за това събитие в съзнанието. И ако част от информацията все пак проникне в съзнанието, човекът сам ще се уверява, че всичко това просто му "се е сторило" и е лишено от всякаква реална почва.
   Подобен извод за възможността за програмиране на съзнанието ни може да бъде получен от следните думи на професора Е. Бороздин : "По наше мнение, съзнанието е в пряка зависимост от количеството на информацията, възприемана с форма или тяло, както и естеството на обработката на тази информация.    Последното се определя от програма, достъпна за дадено тяло и намираща се в него от самото му появяване и раждане ... Освен това всяко тяло в зависимост от формата се програмира, т.е. възприема програми от общата информационна банка с програми на Вселената. В зависимост от програмирането обектът е в състояние да усвоява и обработва информация".
   По този начин, програмирането на съзнанието ни определя нивото на "усвояване и обработка на информация", или с други думи - нивото на възприятие. Подобно на програмирането на нашето съзнание е хипнозата : тя променя нашето възприемане на реалността и поведението ни, позволява да ни манипулират. Въпреки това, хипнозата не е единствения начин за програмиране на съзнанието ни. Кой може да гарантира, че наложената ни материалистична картина за възприемане на действителността не е резултат от програмирането на нашите умове ?
   Косвено потвърждение на това предположение може да се намери в следните думи на К. Медоуз : "Генетичните изследвания през последните години показват, че мозъкът е снабден с вътрешна програма, реагираща на определени енергийни схеми, възприемани от околната среда. Психолозите наричат тези реакции "черти на поведение". Разбира се, ние сме под влиянието на някои социални и икономически фактори, расови и културни въздействия, както и други обстоятелства".
   Може би затова смятаме, че ние живеем в един механичен и бездуховен свят, че ние сме просто "фиксирани" (програмирани) за такова възприемане на заобикалящата ни реалност, ние сме уловени на "куката" на чисто материални интереси и нямат представа за тези, които ни "ловят на стръвта", използвайки терминологията на риболова. Може би ние не сме по-умни от тези риби, които се хващат на нашите куки и стръв?
   И консерваторите, и догматиците, и фанатиците - всички те са като риби, заклещени на своята "кука", която позволява да се манипулира съзнанието и поведението им. Ето защо толкова много хора не са в състояние да възприемат реалността отвъд наложените върху тях стереотипи и догми, които се смятат за неизменни и единствено верни. По този начин няма разлика между догматици и фанатици - те вярват само във внушените им постулати, дори не правейки опит да проверят тяхната истинност. Това е лесно да се обясни с факта, че "куките" са един вид устройство за поставянето на нашата "събирателна точка на възприятие" в строго определено положение.
   За това как може да се манипулира съзнанието и поведението свидетелства историята, споделена от кандидатът на физическите и математическите науки В. Псаломщиков. Тази история станала през 1998 г. с една млада жена Ирина Петросян, която след смъртта на съпруга си (банкер) заела мястото му в борда на банка в Москва.
   Първо, без причина Ирина започнала да има тежко главоболие, за което не помагали лекарства. Когато жената се обърнала към клиниката, терапевтът не успял да определи причината за болка. И тогава още една жена, намираща се в лекарския кабинет, се представила като специалист по нарушения в мозъчното кръвообращение, поканила Ирина да бъде изследвана с най-съвременна техника в частна лаборатория.
   Тази лаборатория се оказала в обикновен многостаен апартамент, затрупана с различни компютри и електронно оборудване. На жената сложили на главата й енцефалографски шлем със сензорни електроди и предложили да си пусне в слушалките музика по свой вкус.
    Изследването е продължило около половин час, в хода на което Ирина понякога задавала безсмислени въпроси. Постепенно болката утихнала. Тогава един от компютърните специалисти съставил диагнозата на болката като резултат от "информационно претоварване".
    Скоро банката, в която Ирина работела, започнала да понася тежки загуби в резултат на няколко неизгодни сделки. Шест месеца по-късно тя прочела в едно списание за изобретението на някой си д-р Игор Смирнов, директор на Института по компютърни технологии РАЕН.
   Впрочем, за продължение на изложението на историята да дадем думата на самия В. Псаломщиков : "От известно време към Игор Смирнов започнали да проявяват интерес американските разузнавателни агенции. И това не е чудно : ученият открил начин за психосондиране, с помощта на което от човешкия мозък се извлича необходимата информация без използването на наркотици, хипноза и всякакви психотропни лекарства. При това човек не може да противостои на психосондирането, защото то е станало на подсъзнателно ниво. Изобретението на д-р Смирнов дори може да се нарече "детектор на истината", защото на подсъзнателно ниво човек не е способен на измама.
   Разпитът на "детектора на истината" изглежда доста просто : върху обекта на психосондиране слагат шлем с датчици, свързан към енцефалограф, и предлагат да послушате приятна музика. Въпросите са зададени на ултразвук в паузите между музикалните фрази и на нивото на слуха не се приемат, но се възприемат и разшифроват на подсъзнателно ниво (невероятно, но въпросът може да се задава на език, непознат за тествания човек!). "Отговорът" на подсъзнанието е регистриран като импулси на енцефалографа. Нищо неразбиращия човек, слушащ например мелодията на "Шербурските чадъри", става и си тръгва без да подозира, че е издал всичко от най-съкровените си тайни.
Именно това се случило с нашата Ирина, на която измъкнали основни банкови тайни, много важни за конкурентите".

   Жената също така си припомни, че под прозорците на апартамента й, когато тя отивала в клиниката бил точно същия "Ford" микробус, който я завел после в "лабораторията". Очевидно главоболието било предизвикано от излъчване на микровълнов предавател, който може да е в микробуса. Това е типичен пример за това как могат да манипулират нашето поведение : в този случай като предизвикат главоболие , била предвидена характерната реакция на жената - да се обърне за помощ в клиниката , където я очаквали с предсказуемите действия "стръв".
   По този начин хората, въоръжени със специфично оборудване или имащи психически способности (например , хипнотизират) могат незабелязано за нас да манипулират нашето поведение.     Манипулацията при същностите от паралелните светове е дори по-фина и незабележима. Тя се основава на предвидимите реакции на нашето чувство за собствена значимост на определени дразнители.

    Въпреки това, с развитието на своите "енергийни спирали " се увеличава енергийния потенциал на човека, хоризонтите на съзнанието му значително се "разширяват" и той е в състояние да противодейства както на специалното оборудване, така и на същности от други светове. В тази първа стъпка към "пробуждане" на своите спирали е отхвърлянето на робството към чувството за собствена значимост. Именно този трик пресича почвата под краката на всякакви манипулатори и показва на човека пътя към истинската свобода.
   Б. Maрчиняк отбелязва: "Нарушителите на правилата често стават изследователи на нови територии, а някои правила са създадени за нарушения, особено тези, които засягат свободата ви и указват какво точно да мислите, вместо да ви подкрепят при превръщането ви в творяща, мислеща и чувстваща част от любящото цяло. Владетелят на плана, превъзхождащ плановете на Семейството на Светлината и Семейството на тъмнината е силата, наречена любов".

   По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.