неделя, 8 септември 2013 г.

Информационното поле на Вселената съществува в безвремие и знае всичко за на

   Човешкият мозък все още не е в състояние да разбере и приеме много от нещата, които ни предоставя вселената. Стотици учени се борят с проявите на паранормалното, но науката обяснява само една хилядна от това, което се случва. И колкото по-тайнствено и загадъчно е явлението, толкова по-силно е неговото име.
   Така например Рeтроскопия - от термина е ясно, че това е описание на случилото се в миналото, без да го знаят. Прoскопия, прогностика или прекогниция - това е прогнозата на събития, които трябва да се случат в близко бъдеще, както и в далечното. Биолокация - способността да се намерят хора, както и различни предмети. Ясновидство - възприеманията на ментално ниво, което се случва в сегашно време.
   Често хората със свръхестествени способности не са в състояние да обяснят как, къде и с чия помощ те ще получат необходимата им информация. Американската пророчица Джийн Диксън описва своя дар както следва: информацията се появява във видения, логически и завършени. Виденията са толкова подробни, че не се нуждаят oт дешифриране. Благодарение на дарбата си ясновидката предрече смъртта на Мерилин Монро, падането на Берлинската стена, стартирането на космически спътник от Съветския съюз и други неща.
   Почти всички екстрасенси започват сеанса с концентрация върху това, което ги интересува, но все още не е на разположение като проявено. Може би те изпращат искане за информация в тези слоеве на Вселената, които са затворени за обикновените хора. Не по-малко известния медиум Едгар Кейси, който е имал видения за загадъчната Атлантида и за Aтлантския Кристал твърди, че намира отговорите в "Акашовата Лeтопис". Понятието "Акаша" произлиза от древните индийски мислители. Това е вид ефирно вещество, което поглъща информация за всичко, което се е случило или ще се случи във Вселената. Така се пише великата книга, "Акашовата Лeтопис", която може да се прочете само от избраните.
   Но учените, както и новото поколение медиуми са намерили друго обяснение за феномена на ясновидството. Те са благосклонни към теорията за глобалното информационно поле на Вселената, която улавя цялата информация, независимо от нейната степен на важност и отнасяща се за всеки един от нас.
   Теорията за съществуването на световното информационно пространство се основава на факта, че всички съществуващи на нашата планета имат свое собствено енергийно поле и съответното му излъчване. Така местността има геомагнитното поле, предметите - магнитно, живите същества и човека - биополе. Тези лъчения носят информация за свойствата на собственика и за това какво му се е случило.
   Ако обобщим всичко горепосочено съгласно закона за запазване на енергията, който казва, че нищо на света не изчезва никъде и не се появява от нищото, а само преминава от едно състояние в друго, информацията за всичко което се случва в света е просто формираща глобалното информационно поле на Вселената , заемайки място там и фиксирайки се завинаги.
   Излъчванията, идващи от глобалното информационно поле по честотата на звуковите вибрации са подобни на вътрешните вибрации на човешкия мозък. Д.И.Дубровский е професор, който изучава явлението, той казва, че мозъкът не е в състояние да приеме импулси, предавани от информационното поле, тъй като за обработката им ще се изразходва 6 пъти повече енергия, отколкото за анализ на цялата информация, предадена от вътрешните сетива.
   За да не "закипи" нашият мозък от такава електромагнитна бомбардировка, природата се е погрижила за това чрез осигуряване на надеждна защита - хормонът серотонин. Този хормон се произвежда от мозъка за комуникация между различните участъци на невроните, които от своя страна са предназначени за обмен на информационни импулси (мисли).
Затова именно производството на серотонин според учените, е придружено от силен електромагнитен "шум" в мозъчните клетки, което блокира слабия сигнал на глобалното информационно поле на Вселената.
   Предполага се, че при екстрасенсите - ясновидци тази функция на мозъка за "заглушаване" на сигнала по някаква причина не работи. При наличието на такива особености на мозъка процента на вероятност за контакт с универсалното информационно поле се увеличава драстично, което виждаме при хора с екстрасензорни способности.
   Над потвърждаване на теорията за "серотониновото заглушаване" работил социологът Джон Стаунтън. За експеримента той е взел показателите от 50 авиационни произшествия и от 200 влакови. Проучените променливи бяха показателите на транспортния капацитет, броят на жертвите на бедствието и броят на хората, участващи в трагичните събития. Стаунтън направил сравнение с данните, получени от подобни полети, извършени благополучно. Оказва се че всеки полет с бедствие е бил запълнен до 61%, а всеки един от благополучните подобни полети - 76%. Разликата от 15% направили хората с по-развит контакт с глобалното информационно поле на Вселената.
   Учените също са направили опит да разгадаят феномена на пророческите сънища. Както показва практиката – това е най-често срещаната форма на контакт с универсалната информационна банка.
   Серотонинът се произвежда предимно от неврони, които предават зрителния образ от окото към зрителния нерв. През нощта степента на стреса върху тях намалява значително и серотониновият "шум" спада, а и вътрешната енергия се разходва по-малко. А излишъкът й отива за обработката на получените в аналитичния център на мозъка енергийни сигнали от глобалното енергоинформационно поле. Пророческите сънища са само следствие от тази обработка.
   Прогнозирането на бъдещето, възможността да погледнеш в миналото - това не са всички явления, които все още не са разкрити от човечеството. Но учени и екстрасенси не седят безучастно и може би в близко бъдеще ще бъдем в състояние да дадем смислени отговори, разгадали тайните на Вселената и нашия мозък.



По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.