събота, 28 април 2012 г.

Защо не признават официално телепатията ?

Добре известният американски журналист Стивън Уолк случайно открива удивителни факти. Оказва сече много от документираните научни експерименти по отношение на телепатията изглеждат толкова убедителни, че не става ясно защо информацията все още не е известна на широката общественост?






Някои потвърждения на това изненадващо явление са публикувани още през 1951 г. от психолога  Доналд Хеб. Той по-късно написа статия за това, защо тези данни, независимо от валидността им, не могат да получат широко разпространение.
"Защо не се приеме екстрасензорното възприятие (ESP) като е научно обоснован факт? За съжаление, ние просто го считаме за един от предразсъдъците, отколкото да изградим наново своите системни концепции.  "- казва Хеб.
Четири години по-късно, в популярното американско списание "Наука" (Science) беше публикувана статия, чийто автор е Джордж Прайс, научен сътрудник на Медицинския университет на Минесота.
"Онези, които вярват в съществуването на психически свръхчовешките способности,  изглежда печелят решителна победа.  Може да се каже, че заставиха опозицията да замлъкне "- се казва в статията на Прайс.
Но той, както Доналд Хеб, счита ефекта на ESP за несъвместим с модерната научна теория. А дискусия за формиране на отделен научен комитет, отговарящ за такива изследвания във висшите академичните среди дори не се обсъжда. Научните експерименти с ESP създават очевидна заплаха за съществуващите научни теории.
"Между науката и парапсихологиите е налице безмилостна и безкомпромисна конфронтация. Поради очевидната доминация на науката, този удивителен аспект от темата на парапсихологията е обречен на безизвестност "-  споделят учени, убедени в реалността на телепатия.

 Въпреки това, за повечето съвременни хора, дори ако има още 10000 убедителни научни аргументи, че това е вярно, все още ще бъде невъзможно да се убедят.За тях това е нещо "изключително". Само онези, които имат личен опит от екстрасензорните възприятия, не са изненадани от тези научни открития.
Онези, които вярват в телепатията, и тези, които не вярват са съгласни в едно: "С признание за съществуването на телепатия известните закони на физиката ще се обърнат с главата надолу." Но eкстрасензориката както знаем, далеч не е единствената причина да се поставят под въпрос някои фундаментални научни теории.



http://paranormal-news.ru

1 коментар:

  1. Нещо много значимо, повече от това! Телепатията е само елементарен, граничен случай на връзка в мрежата, наричана ноосфера, ноонет и др., при която има кореспондиране еднопосочно или двупосочно на двама. В действителност, ние сме свързани непрекъснато, и потенциално, ако разполагаме с алгоритъма на връзката, можем с всеки да се срещнем. И дори повече от това: Откритието на Н. Наумов на сигналните полета позволява да се свързваме и живи, и мъртви (информационни пакети без биологична телесност). Така идеите и методите на науката се свързват с езотериката (акашови записи).
    Според мен ще има връщане към единството, към осъзнаване на единството, с преходен етап на интернет.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.