петък, 4 август 2023 г.

iPhone приложение с изкуствен интелект ви позволява да създавате реалистични „мета-хора“, които се движат като вас и казват каквото искате.

 Започна нова ера за ИИ. EPIC разкри усъвършенствана ИИ програма, която може да превърне мултимедийното съдържание на вашия iPhone в анимация.

MetaHuman, пуснат за първи път през 2021 г., е инструмент за създатели, който помага на разработчиците да създават по-реалистични човешки герои.

Сега Epic разкри, че инструментът за анимация може да създава реалистични лицеви анимации, използвайки видеоклипове, заснети от потребители на техния iPhone.

Новият инструмент беше обявен в сряда по време на основната бележка на Epic State of Unreal на Конференцията на разработчиците на игри (GDC) в Сан Франциско.

Epic представи MetaHuman чрез демонстрация на живо с участието на актрисата и разработчик Мелина Юргенс, която стои зад видеоиграта Senua's Saga: Hellblade II.

Мелина записа видео на лицето си на своя iPhone, след което техник го качи, обработи го и автоматично го превърна в пълна анимационна поредица.



Целият процес отне около 3 минути - впечатляващо постижение, като се има предвид, че същото нещо е отнело месеци работа досега.

PC World отбеляза, че докато крайният продукт ще изисква още няколко редакции, поне 90 процента от процеса е завършен.

„Дори не е необходимо да го показвате на MetaHuman, моделиран върху лицето на този човек – можете да го използвате с всякакви предварително направени лица, независимо дали са фотореалистични или стилизирани и анимационни“ казва PC World.

Революционният аниматор се очаква да излезе през лятото.

MetaHuman Creator е безплатен инструмент, който всеки може да използва, за да създаде свои собствени дигитални хора.

Използвайки MetaHuman Creator, потребителите могат да персонализират прическата, чертите на лицето, височината, пропорциите на тялото и други на своя цифров аватар.

Една от ключовите характеристики на платформата е, че MetaHumans може да работи в реално време.


https://weliveinamadworld.com/iphone-app-lets-you-create-realistic-meta-human/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.