събота, 3 юли 2021 г.

Как служител на НАСА се разприказва за лунната измама?

 Известно е, че САЩ са похарчили поне 25 милиарда долара за програмата на пилотирани полети до Луната. В момента споровете между тези, които обвиняват САЩ и НАСА в глобална измама и тези, които ги защитават, не стихват, въпреки многото откровени нелепи „несъответствия“ и гафове на обширния фото и видео материал на „лунната мисия“ , явно заснет в павилионите на Холивуд и евентуално на снимачни площадки в пустинята Невада. Но далеч по-голямо доказателство за тази измама е прекалената приказливост и обичайната, но явно недалновидна американска хвалба на служители на НАСА относно ефективността на прилагането на средствата, отпуснати за лунната програма.

Ето как такъв типичен случай на самохвалство и прекалена приказливост беше коментиран от руския изследовател Й. Мухин в книгата му „Американската лунна измама“: „Може би си струва да кажем няколко думи за това какво означават тези пари за НАСА. Когато Горбачов дойде на власт в СССР с неговата "перестройка", започна да възхвалява постиженията на САЩ. Кореспондентът на "Правда" в САЩ В. Ган интервюира помощник-директора на програмата "Аполо 11" и режисьора на всички следващи програми, от Аполо 12 до Аполо 17 , Честър Лий. Стигнали до въпроса за парите и Честър Лий възприел истински американски подход към този проект: „Всъщност ние не похарчихме нито цент за Луната. Всички пари бяха похарчени тук, в САЩ. Със създаването на нови работни места възникват нови селища, училища, църкви. Милиарди долари отидоха в икономиката".

Тоест стотици хиляди хора, благодарение на Аполо, имаха много тлъст хамбургер. Представете си, че през онези години (нека ви напомня, че по това време САЩ напрегнаха всичките си сили във войната във Виетнам) някой би извикал, че полет до Луната е невъзможен. Тези хора в НАСА веднага щяха да загубят парите и работните си места, защото парите бяха необходими за война, чиято загуба ставаше все по-очевидна. Това е въпросът, че според тях е било невъзможно да се извърши тази измама с оглед на хилядите хора. Възможно е! Няколко стотин знаеха за измамата, а тези, които се досещаха, мълчаха - парите не миришат! Шефовете знаят какво правят!"

По този начин истинските причини за тази грандиозна световна измама стават все по-очевидни, както и фактът, че Съединените щати са спечелили от нея не само фалшивия авторитет на предполагаемо водещата сила в космическите изследвания, но също така са били в състояние да подкрепят своята собствена икономика и осигуряване на работни места за стотици хиляди нейни граждани.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.