сряда, 28 юли 2021 г.

Г. Сидоров за древната карта на Тартария

 Информацията за съществуването на древна високо развита цивилизация на евразийския континент в миналото започва да се появява в публичното пространство преди около 15 години. И първият, който спомена тази цивилизация, беше руският изследовател Н. Левашов. Днес в публичното пространство можете да намерите и средновековни карти и атласи, разсекретени от архивите на Ватикана, изобразяващи последния период от съществуването на Велика Тартария - ведическата конфедерация на нашите предци, която още по-рано е била известна като Велика Скития, която някога е включвала не само Сибир и Далечния изток, но и много други територии, включително тези, разположени в Източна Европа.

Друг руски изследовател - пътешественик, биолог и антрополог Г. Сидоров обаче имаше късмета да вземе много по-древна карта на Велика Тартария още през 90-те години, която му беше показана от един от сибирските отшелници. И тази карта ясно показва, че северните територии на Евразия и Америка някога са били гъсто населена зона и климатът в тези територии е бил много по-благоприятен за живот на хората. Ето какво пише за това Г. Сидоров в книгата си „Наследството на Белите богове“:


"... Отидох до масата с отворена карта на Тартария и започнах да нанасям на съседната контурна карта нейните градове и линиите на бившите пътища. Работата беше интересна, особено бях увлечен от пътищата. Те очевидно идваха от изток, от Тихия океан, на запад, чак до Днепър и дори по-нататък, от север на юг - от Таймир до Хималаите. Но най-много бях изненадан от пътните линии, които бяха изобразени в Изток и североизток от Азия.

- Виж, пътните линии вървят към Камчатка! - бях изненадан.

- Погледни по-внимателно, на едно и също място маркировките на градовете, всички те някога са били свързани с пътища.

- И вижте какво се случва на брега! Село след село! Не може да бъде! - съмнявах се.

- Защо? - хранителят ме погледна. - Само защото Камчатка е почти необитаема сега? Това не е аргумент. Погледни какво се случва в Чукотка и Аляска. Показани са същите пътища, предимно по крайбрежието, и древни селища. Сред тях има села, но има и градове. Например тук, недалеч от устието на Анадир. Прочети как се нарича.

- Фе ри ас, - прочетох сричките.

- Преведено на съвременен език просто - „светлият град на асовете“. Или на брега на американския континент. Градът не е малък. Какво е името му?

- О на бар - погледнах запитващо към хранителя.

- Защо си изненадан? Името му се превежда по следния начин: „стоящ на голяма земя“. Не гледай мен, а картата. Виждаш ли колко градове и пристанища има на нея, които някога са стояли в устията на реки? - показа пазачът на брега на Северния ледовит океан. - Виждаш ли?

- Не съм сляп, виждам. Само че и без това не мога да повярвам.

- Относително наскоро, само преди 6 хиляди години, климатът в северната част на Евразия беше различен. Предците на ескимосите, чукчите и юкагирите са се появили там три хиляди години по-късно, но техните легенди разказват, че ябълките и крушите растат в северната част на Сибир. За да си сигурен, че не лъжа, погледни картата на Гренландия. Какво виждаш?

- Изглежда, че островът е пълен с градове и всички те са свързани с пътища.

- Много пътища някога бяха застлани с чакъл, но просто били засипани с пясък и пръст с течение на времето. И така те могат да ни служат и днес, ако, разбира се, бъдат разчистени. Виж колко от нашите села бяха при Юкон?

Започнах да броя, бяха седем. Всички градове имаха свои собствени имена и бяха свързани с пътища.

- Но очите ми отказват да повярват на всичко - измърморих.

- Не ми закачай проблемите си! Ако не искаш, не вярвай! Виж, в Гренландия няма ледници, но на южното й крайбрежие има белези, някакви села. Разбираш, че арийците от Скандинавия са отишли ​​в Гренландия с някаква причина. Те знаели къде плават. Вярно, те бяха разочаровани. През 9-ти век на острова почти не са останали гори и след няколко века Гренландия се превръща в ледена пустиня.

- Оказва се, че преди 6 хиляди години в северната част на Евразия е било толкова топло, че не е имало зоната на тундрата?

- Тя беше там, но на островите. Например, в северната част на същата Гренландия или в северната част на Нова Земя и на континента, горите се доближават до океана. Остров Колгуев и южният остров Нова Земя бяха покрити с гори. Виждаш ли, и на Колгуев има градска маркировка. И няколко града по онова време стояха на Нова Земя. Ако не ти е трудно, прочети имената на тези пристанищни градове.

- Фин ди ас, - прочетох името на древния град, който беше отбелязан на един от фиордите на Нова Земя.

- А това е Гориас, - хранителят посочи друг град. - Виждаш ли, той стои до Приполярния Урал, но недалеч от остров Вайгач.

- Изчакай! - бях притеснен. - В крайна сметка на същите тези градове се разказва в ирландските саги за племето Туата де Данан! Най-накрая разбрах къде са!

- Тук е град Муриас, той беше на полуостров Канин, а Фалеас беше на остров Колгуев.

- Но все още има цял куп други, непознати градове! Някога те са стояли по целия руски север. И на мястото на Архангелск, и на крайбрежието Терск на Колския полуостров!

- Както виждаш, някога всичко е било обитавано, младежо. Много от тези древни градове датират от Биарния, онази Северна империя, простираща се далеч на запад.

- Но това е просто времето на неолита?

- Всичко е правилно, от гледна точка на съвременната историческа наука това са времената на новата каменна ера. Епохата, когато се твърди, че са опитомени туровете, тарпаните, дивите кози и овцете. И на нито един съвременен учен не му хрумва, че диво животно не може да бъде опитомено чрез просто опитомяване. Само генното инженерство може да се справи с тази задача. И това ниво не е наше, млади човече, то е много по-високо, нивото на съвсем друга цивилизация.

- Какво мислиш за металите? Градската цивилизация на Юга и градската цивилизация на Севера? Невероятна древност! Всичко това - градове, пристанища и пътища - изградени с каменни инструменти?

- Защо мислиш така?

- Неолит е! Цялата тази цивилизация процъфтява в края на неолита!

- А събитията от „Махабхарата“ се случиха в ерата на горния палеолит - засмя се магьосникът. - Не разбираш ли, че всички тези палеолит, неолит, мезолит, бронзова и желязна епоха са истински фалшификати? Приспособяване към еволюционната теория на дядо Маркс. Всички тези глупости започнаха с леката ръка на друг чичо, чието име беше Чарлз Дарвин. Последният нямаше никакво образование, но успя да наложи своята еволюционна теория за произхода на видовете на маститите учени. Марксизмът пониква от еволюционната теория. Където е възможно, теорията за еволюцията ни се налага: и в биологията, и в историята, и в икономиката, и в политиката ... Въпреки че теорията за еволюционното развитие не обяснява нищо, тя е много удобна за „третата сила". Еволюцията, подобно на смокиновия лист, може да покрие всичко. Всъщност тя крие истинския хронологичен процес на колебателно развитие и деградация на земното общество. Ще говорим за това по-късно, сега нямаме време за това. А за металите, момче, - пазачът се замисли за секунда, след което каза: - Всеки метал има свойството да бъде унищожен. И златото не трае вечно. И няма какво да се каже за желязото. Нашите и чуждестранни археолози често намират различни стоманени изделия, но проблемът е, че те са прах. Не може да се използва за определяне на това, което е било. Следователно в официалната наука е обичайно да не се забелязват подобни находки, те само усложняват живота. Естествено, никога не е имало бронзова епоха. Хората винаги са се опитвали да използват желязо, те са преминавали на бронз само, когато желязото не е било под ръка.

- Ами камъкът и костите?

- Имаше ера на каменните оръдия. Каменните оръдия са направени от архантропите. Камъкът също е бил обработван от потомците на белите богове, но само когато не е било възможно да се получи желязо или бронз. Каменната индустрия винаги е била временно явление за тях, по време на глобални катаклизми и след разрушителни войни. Казват ни също, че нашите предци са еволюирали от архантроп до съвременни хора и техните каменни изделия също са еволюирали заедно с тях. Прекалено просто! Навсякъде лъжи и лъжи. Но „третата сила“ се нуждае от тази лъжа, за да скрие присъствието си на Земята. Така че всички тези градове, пристанища и пътища, - посочи магьосникът към картата, - не бяха построени с каменни брадви, а със стоманени. Да, на север предпочитаха да правят всичко от дърво. Следователно е много трудно да се намерят древни градове и села. Това се усложнява от факта, че нашите предци не са имали врагове и не са издигали високи укрепления около селищата си. Но ти, момче, имаш карта и молив в ръцете си, така че се захващай! Опитай се да запомниш всичко, което виждаш на нея, това е много важно! Някой ден хората ще искат да пренапишат своята хронология и ти ще бъдеш в челните редици.

- Възможно ли е това, за което говориш, да стане реалност? - съмнявах се.

- Процесът на преосмисляне на миналото продължава отдавна, човечеството не стои на едно място. Да, инерцията на мисленето все още е силна, освен това стотици масонски ложи служат като сериозна подкрепа за това. Ясно е, че няма да има лесна победа над онези, които изкривяват нашето разбиране за миналото, но началото е положено".


Както виждаме, тази информация напълно развенчава много псевдоисторически митове, върху които стои цялата сграда на т.нар. "официална история". И напоследък все повече независими изследователи опровергават тези митове със своите изследователски трудове. Този процес стана толкова бърз, че принуди служителите на паразитите да започнат процедурата за въвеждане на цензура в Интернет, естествено, прикривайки плановете си с измислени съзнателни оправдания. Сред лидерите на подобни ограничения за нерентабилните фалшификатори на информационната история бяха такива ресурси на паразитната система като Facebook и YouTube. Но и за други ресурси това е само въпрос на време. Обаче процесът на пробуждане на съзнанието на хората паразитите и техните корумпирани слуги вече не могат да го спрат и истината за истинската история на човечеството и „третата сила“, която го пороби с помощта на техните слуги, ще бъде все повече и повече отворена за обикновените хора.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.