петък, 16 януари 2015 г.

Известен учен умира, за да докаже, че другия свят съществува

Известният академик Монтагю Кийн през целия си живот е имал интерес към паранормалното. Преди смъртта си от внезапен инфаркт 78-годишният Кийн отново напомня на съпругата си Вероника за тяхната уговорка. Той решава да проведе своя основен експеримент. Още преди няколко години те са се споразумели, че този, който умре пръв, ще се опита да да даде за себе си усещане от отвъдния свят. Това послание не само трябва да успокои живия, но и да се превърне в доказателство за съществуването на живот след смъртта.
Кийн паднал мъртъв право на пода на Кралското общество на изкуствата в Лондон през януари 2004 г. - няколко минути след като завършил речта си за паранормалното. А през 2005 г. американски учени обявиха, че са получили потвърждение, че духът му е жив и Кийн се опитва да се свърже с тях. Професор Гари Шварц от университета в Аризона заяви, че за връзката с академика е използвано най-съвременно оборудване, когато и да било да използвано за тези цели и са получени данни, че Кийн се опитва да предаде своите послания.

- Кийн е жив - без съмнение Шварц заявява в интервю за британския вестник "Daily Mail". - И той продължава научната си работа, вече намирайки се от другата страна на реалността. Той ни изпраща своите новини чрез медиуми. Данните, които ми даде моят приятел Монти от отвъдния свят потвърждават, че той продължава да проповядва.
Според независими наблюдатели Шварц за разлика от други експерти паранормалното е действително истински учен. Той е даже през подробности следва установките на науката и всички получени данни отново отново няколко пъти. Шварц получил докторска степен в университета в Харвард той става професор по психиатрия в Йейлския университет оглавявайки оглавявайки една от най-големите клиники в САЩ. Той е - главен редактор на 11 книги и 400 академични доклади по психиатрия.

За разлика от Шварц Кийн е самоук който е започнал да разследва съобщения за паранормални явления пътувайки по целия свят, за да види със собствените си очи чудото. Той пръв през 80 - те години изследвал случаи на фигури в полетата за които се предполага, че са създадени - от тайнствена сила и за ужас на ентусиастите обявил, че повечето от тях се оказват измислица направена от хора. Понякога на полетата просто действали психопати. Той е посветил много време, за да проучи дейността на медиумите. Кийн стигна до извода, че те не са измамници . Тези, които са работили с Кийн бяха убедени, че той е стигнал много близо до решаването на тайната на човешката природа, но основната му идея е да се докаже съществуването на живот след смъртта, с което се и заел, отивайки в друг свят.
През първите няколко седмици след смъртта му медиуми от цял свят започнаха да докладват за интензивни послания от "неидентифициран дух". Монтагю Кийн вкарал всичките си канали за комуникация. В началото беше трудно да се разбере какво иска да каже. Текстовете му бяха като неясен говор на дете, което се опитва да се научи да говори. Но много бързо неговите послания станаха ясни. Първият от медиумите, който е получил напълно четимо съобщение от Кийн става неговият приятел Динеш Солански. Монти му предаде, че иска пепелта му да се превърне в диамант, който жена му Вероника трябва да носи в колието на гърдите си. Динеш е малко изненадан от такова искане, но когато е информирал за желанието на съпруга й Вероника, тя се развълнувала. Оказва се, че тя и съпругът й обсъждали оригиналната идея докато лежали в леглото през нощта, преди да умре. Медиумът не може да знае за такива интимни подробности, защото Вероника никому не е говорила за тях . Тя осъзнава, че по този начин Монти й дал да разбере, че неговият дух е жив и се опитва да изпълни обещанието си. Скоро ирландският медиум Кристин Хулахан получи съобщение от Кийн и отново адресирано до Вероника. Монтагю помолил жена си да не забравите да засади пролетен ечемик. И пак по този начин се потвърждава възможността за комуникация между двата свята. Вероника само е знаела как съпругът й се грижеше за всичко в неговата ферма да бъде засадено в срок. Той се обърнал до Кристин Хулахан в 23:00 ч. и го помолил да предаде посланието му към Вероника по телефона, като обяснил, че в момента тя все още е будна. Тя просто си четяла книга, когато прозвучало "обаждане от скъпия неин Монти".

Най-много Вероника бе разтърсена от достоверността на неговите съобщения, в които са представени подробности, които са били известни само на нея и съпруга й. Монти в частност заяви, че по време на смъртоносния пристъп, той се мъчеше да й каже последни думи за сбогом, но той вече не можеше да си движи устните. И тогава идва ред на професор Шварц да проведе реално научен експеримент, в който се опита да се свърже със своя стар приятел. Той избрал четиримата най-добри медиуми, които не са имали никакъв контакт с Монтагю. Шварц първо ги помоли просто да установят връзка с духовния свят, давайки им само името на жената на Кийн. Всички медиуми не са били наясно за съществуването на останалите в опита. Въпреки това, всичките четирима заявили, че са открили духовна сила, която се опитва да извика някоя си Вероника.

Първите резултати от експериментите шокираха Шварц. На 100 процента информацията, предадена чрез медиумите на Вероника от Монтагю е абсолютно точна. Духът се опитва да помогне на учените. Той точно е описал мястото на смъртта си и как всичко това се е случило. Той дори разказа как е убил баща му по време на Втората световна война и прогнозира, че статията за смъртта му ще се появи за първи път на страниците на вестник "Daily Mail". Всичко съвпада. Но някои от детайлите на техните експерименти Шварц за сега не разкрива, спестявайки ги за научна статия и за по-нататъшна борба с противниците си.

Скоро Шварц решил да копне малко по-дълбоко и помолил един медиум да докаже, че той наистина е в контакт с Кийн. Отново 100 процента резултат. Кийн продължил да полага всички усилия, насищайки своите съобщения с известни само на него и Вероника факти. Професор Шварц е толкова окуражен, че започва да разпитва Кийн как живее и как изглежда "рая". Монти заявил, че е шокиран от това колко подобен на реалния живот се оказало съществуването му в новия си свят. Той продължава да чувства близостта на Вероника и други живи хора. Той каза че в живота след смъртта не съществува време в обичайния смисъл на живите хора. Той го усеща само от гледна точка на последиците от времето върху живите. Също така вече съвсем не го е грижа какво мислят хората за него сега, тъй като с физическата смърт изчезва егоизма и нарцисизма.

Професор Шварц не се отпуска и планира да продължи експериментите си - вече от другия свят си има такъв голям помощник. С помощта на Кийн и други духове той планира да създаде подробна картина за това, което представлява животът след смъртта.

- Аз стигнах до заключението, че животът след смъртта е ярко оцветен от емоциите, които ние сме чувствали по време на земното си съществуване, - казва Шварц, насърчавайки хората да изхвърлят предразсъдъците и да не се закрепостяват с глупави догми.

Жената на Монтагю сега живее с чувството, че съпругът й е с нея и никога не я е напускал. Тяхната духовна връзка остава толкова силна. Монтагю съобщи, че чака момента, в който той би могъл да й покаже живота си там, където той вече е уреден с такива удобства. Междувременно медиумите продължават да държат Вероника в течение на работите на съпруга й, който редовно изпраща признания за любов и насоки по отношение на земеделското стопанство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.