неделя, 11 януари 2015 г.

Тайнственият кристал на атлантите



Съвременната наука малко знае за мистериозния народ. Според легендата атлантите са красиви и силни, способни да преодолеят гравитацията и да споделят мислите си телепатично. Много учени и любители, които се занимават с изследването на античната митология се чудят къде може да е изчезнала Атлантската цивилизация?! В тази статия ние проучваме информацията за мистериозния кристал на Атлантида и свързаните с него реални мистични истории от живота на хората.

Известният гръцки философ Платон в книгата си, озаглавена "Диалози" пише, че атлантите "сами са си навлекли неприятности". Какво точно иска да каже с това е загадка и разказът прекъсва на най-интересното място.
Друг човек, който може би знае тайната на отминалите дни е американският ясновидец Едгар Кейси. Веднъж, под въздействието на поредния транс, той видял една много интересна картина, която след като анализира, заключава, че за своите светски и духовни цели атлантите са използвали кристали. В своите видения Кейси видял главния кристал на Атлантида - Tуаой (преведено като "Огнен камък"). Кристалът се съхранявал в една от залите на храма на Посейдон. Той бил подарен на атлантите от представители на извънземни цивилизации и съдържал в себе си ужасна разрушителна сила. Кристалът е бил най-силният източник на енергия, благодарение на която хората от Атлантида са могли да развиват екстрасензорни способности.
Твърденията на Кейси са потвърдени по-късно. Историците са открили писанията на Юлий Цезар, озаглавени "Бележки за Галската война.". Великият цар описва в тях своята среща с жрец на друидите, който му разказал за своите предци галите. Според легендата, те построяват дворец в центъра на Атлантическия океан в средата на морето, и всеки кораб, който плава покрай него изчезва безследно. Този мит е съществувал и през Средновековието. Неизвестна сила, която прихващала корабите, келтите наричали "Вълшебната паяжина ". Един от героите останал в Дома на Стъклото три дни, а когато излиза от там се оказва, че прекарва цели 30 години!

Според легендата, някои атланти се спасили и са избягали в Тибет, където те построяват гигантски пирамиди, гарнирани с големи кристали, за които се твърди, че служат като антена за приемане на големи количества енергия от космоса.
През 1970 г. д-р Рей Браун - любител на подводното плуване намира необичайно откритие в близост до остров Бари , на Бахамите. По време на своето гмуркане е видял пирамида. В средата на неизвестните структури се намира кристал. Когато Браун решил да вземе кристала в ръцете си, той чул в себе си нечий глас, който предупреждава за опасност. Но това не му попречило да вземе откритието и в продължение на 5 години да го пази. Въпреки това, през 1975 г. на конгреса на психиатрите в Съединените щати той все пак показва находката. Психологът Елизабет Бейкън поглеждайки кристала получи съобщение от него, което твърди, че принадлежи на Тот - египетският бог на смъртта.

Едгар Кейси счита, че аномалиите, възникнали в района на Бермудските острови са причинени от въздействието на енергийната мощност на кристалите. Именно поради тази причина там понякога се наблюдава такова явление като "парадокс на времето и пространството"

Мистична история се случила с екипажа на подводница през 1993г. Според американския седмичник "Нюз", моряци, плаващи на дълбочина 70 метра в Бермудския триъгълник , чули странен шум зад борда и чувствали вибриране около 1 минута. След това всички членове на екипа са остарели удивително в рамките на броени секунди. Най-загадъчното в тази история е фактът, че те са се появили в Индийския океан на разстояние от 10 хиляди мили от Бермудите!
На дъното на Бермудския триъгълник, през лятото на 1991 г. е направено сензационно откритие. А именно, че е била намерена гигантска пирамида. Нейният размер е 3 пъти по-голям от Хеопсовата пирамида. А стените са били напълно чисти и гладки, изработени от материал като стъкло. Изглеждало, че това не е направено от блокове (такива следи отсъстват), а е едно цяло.

Друга мистична история от живота се случила с Шанън Брейси. Тя се занимавала с плуване и решила сама да прекоси Тихия океан с яхта. Когато тя се приближила до Бермудите, забелязва ивица мъгла, която постепенно нараства и скоро нищо не могло да се види. В този момент пред нея се появили истински призраци! Те били различни хора, сред които имало моряци, плачещи деца и тъжни жени. Сред всички тези хора тя видяла съпруга си, който протягал към нея ръцете си. Можете да си представите ужаса, изпитан от Шанън! В този момент тя губи съзнание и остава в безсъзнание в продължение на 12 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.