четвъртък, 8 февруари 2018 г.

Основи на строежа на материалния свят и на формирането на мозъчните генотипи - 9

Планетарен клъстер

Това е строго проверена моделна конструкция на отделна взета планета, представена от комплекс от енергийни мрежи от целия енергиен обхват в техните материални и нематериални относително стабилни състояния. Такава конструкция се формира, за да придаде хармонично управляемо битие, за да осигури необходимата програмна взаимозависимост при въплъщение на текущия етап на цивилизационно развитие. Моделната клъстерна конструкция трябва да има Системен комплекс на автономно управление, който да е в състояние:
да осигури изпълнението на функционалното овластяване на дадена планета на всеки етап от развитието на нейната цивилизация;
да организира, управлява и контролира хармоничното съществуване на целия диапазон от вменените й енергийни октави на всеки етап, ориентирайки целия процес на своето развитие в рамките на вложения Вектор на целите, явленията, действията и събитията, и също стриктно съответствайки на такта на времето в собствения и общия събитиен хронопроцес на системни клъстери от по-висок порядък.
Планетарните клъстери, притежаващи условия за живот, допълнително разполагат със системи за управление на най-сложния процес на комплексни условия на живот, стриктно контролирайки и гарантирайки хармонията на съществуването на всяко вменено разнообразие от живи индивиди и различни форми на материално и нематериално съществувание. В този случай всяко състояние на хегемоничен паразитизъм на едни над други или количествено непрограмирано (неконтролирано) преобладаване, превишаващо нивото на взаимна достатъчност на програмата, се коригира чрез системите за контрол и ликвидация до нивото на необходимата достатъчност.
Планетарните клъстери, допълнително притежаващи опции за развитие на цивилизациите с Разумна ориентация, имат в своята система за управление:
управленски комплекси, обекти, системи за предаване и комуникация на енергийната информация, които като цяло осигуряват формирането и запазването в стабилно състояние на енергията на управление - Разума. Разумът, като най-висше конструктивно състояние на специфични енергии на управление, придобива формата на много конкретна "енергийна субстанция", която от своя страна има свойството да се развива до тези контролирани граници, които предварително са били включени в програмата на тази планета.
След постигането на пълна хармония на всички енергийни състояния в рамките на вменените октави и придобиване на нивото на развитие на Разума, което е достигнало определените граници, запазвайки субстанцията на Разума в стабилно състояние, Планетата се превежда в следващия етап от развитието на своята цивилизационна програма. В същото време се налагат нови граници от по-високо ниво относно границите на октавите на енергията в нематериално и материално състояние.


Автор:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.