сряда, 22 март 2017 г.

Психометрия - ефирно сканиране на предмети

Има много описания на окултното практикуване на психометрия, определяна като четене на ефирна информация от предмети с помощта на ръка. Тук се предлага по-сложна версия на сканирането в следната техника. Тя е с висока степен на сложност и ще се реализира само от единици, които са в състояние точно да се контролират и не са склонни към прекалено емоционална реакция.
Преди да вземете непознатия предмет във физическите ръце, докоснете го с лъч на вниманието. Това е важен момент! Внимание - практиката трябва да се изведе от диктата на физическите сетива и да бъде прехвърлена към мисловната концентрация и опериране.
Всъщност актът на психометрия се състои в следното. Докоснете всеки интересуващ ви предмет с лъча на внимание (без ръце!) и спирайки мислите, слушайте впечатленията, идващи в съзнанието ви. Може да се наложи да се постараете. От първия или дори от третия път нищо няма да се случи. Разбира се, важна роля играе вътрешната чистота на практикуващия, свободата от силни впечатления, получени по-рано, които биха могли да се запишат в етерната и астрална аура.
А чистия ум и добрата концентрация ще дадат плодове. И тогава вие ще уловите. Това е астрална памет - фина материална следа, оставена на обекта на сканирането след контакт с друг човек. Следата може да бъде изразена като образ на човек, като чувство на негови емоции в този момент или просто като специфичен усет за този човек.
Ако обектът е бил в контакт с няколко човека, най-яркото впечатление ще е от астралната памет от последния човек. Ако обектът е част от обзавеждането на обществено място, психометричното сканиране ще донесе шума от много безразборни впечатления, насложени едно върху друго.


По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.