четвъртък, 16 февруари 2017 г.

Дийн Радин за реалността на парапсихичните феномени

Ученият парапсихолог Дийн Радин успял въз основа на строги експериментални методи, приети в традиционната наука, да докаже реалността на "психичните феномени" - телепатия, психокинеза, ясновидство и полето на съзнанието.
Идентифицираните в хода на опитите закономерности имат статистически характер, но тъй като те действително съществуват, са в състояние да променят сегашния ни научен мироглед. Д. Радин успя да обобщи хиляди експерименти в областта на пси-феномените и в повечето експерименти той самият е бил изследовател и участник.

Ето какво пише той за това в книгата си "Съзнателната Вселена": "Идеята е, че вълнуващите, изненадващи и понякога трудни за разбиране човешки преживявания, известни като "психични феномени" съществуват в действителност. Това заключение не е изненада за повечето хора, защото повечето вече вярват в психичните феномени. Но в последните няколко години редица нови данни ни придвижиха отвъд обикновената лична вяра.
Реалността на психичните феномени сега се основава не само на вяра, размисли, случаи или резултатите от няколко научни експеримента. Вместо това, вследствие новите оценки на огромно количество данни, събрани от много изследователи за повече от един век, ние знаем, че тези феномени съществуват в природата. Психическите или «пси» феномени се делят на две основни категории. Първата категория - възприемането на обекти или събития извън обхвата на нормалните чувства. Втората - психично действие на разстояние. И в двете категории се оказва, че намерението, волята могат да правят неща, които - според сегашните научни теории - са невъзможни или невероятни.
Желаем, например, да знаем какво се случва с нашите скъпи хора и понякога нужната информация е достъпна за нас, дори на големи разстояния. Ние искаме да ускорим възстановяването на своите близки и понякога те оздравяват по-бързо. Оказва се, че волята може да направи възможни много невероятни неща.
Разбирането на такива експерименти изисква по-широк поглед на човешкото съзнание. Наистина ли мозъкът е просто механична връзка на невроните за обработка на информация? Дали мозъка е "компютър, направен от месо", както считат някои учени и специалисти? Или - това е нещо повече? Има доказателства, които предполагат, че има още нещо, нещо мистериозно, в допълнение към много други аспекти на мозъчната дейност, несъмнено свързани само с неговата структура и неговата електрохимична активност ...
При обсъждането на действителността на пси-феномените, особено в научната общност, винаги се разбира един въпрос: сериозно ли мислите, че пси съществува? Наистина ли пси е реалност в този конгломерат от безсмислици и изключителна глупост, която проповядват тълпите от магьосници и вещици от името на психическите феномени с използването на понятието парапсихология?

Краткият отговор е - да.
По-категоричен отговор - пси съществува в хиляди експерименти. Има разногласия относно тълкуването на доказателствата, но почти всички от учените, които са запознати с доказателствата за реалността на пси, включително заклети скептици сега осъзнават, че в тези експерименти има нещо интересно, което заслужава сериозно научно внимание".

В тази книга Радин опровергава дезинформацията и предразсъдъците, които пречат на разбирането на учените и непрофесионалистите, и свидетелства за истинността на психичните явления, комбинирайки мистични учения с теорията на квантовата физика и резултатите от последните високотехнологични експерименти. При това Радин залага на собствената си работа в Принстън, Станфордския изследователски институт, както и изследванията си за правителството на САЩ, за да демонстрира истинността на своите твърдения.

По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.