сряда, 21 октомври 2015 г.

Свръхсекретната "Група 64"

В популярното телевизионно предаване “Ясновидци” по една от телевизиите в Русия гостуваха хора с любопитна съдба. Един от тях бе руснакът Сергей Калмов, който в миналото участвал в секретни експерименти на КГБ. Сергей е роден преди 51 години в сибирския град Мариинск. Дядо му по майчина линия бил селски шаман. По неписани правила той трябвало да предаде своите умения на роднина от мъжки пол, но тъй като имал три дъщери и нито един син, започнал да обучава своя внук.

“Аз не виждам човека като на скенер, но от първия поглед зная кой е той, какъв е характерът му, какво може да се очаква от него, възпитан ли е, какво го чака в бъдещето и какво е преживял в миналото…” – твърди Сергей. Хората научили за необикновените му способности и го затрупали със специални поръчки за любовна магия, сваляне на уроки и пр. Когато Калмов служел в армията, се срещнал с политически офицер от специален отдел, който бил осведомен “за уменията на внука на дядо Данила”. Офицерът поканил Сергей да участва в експеримент, който провеждала Академията на науките на СССР под шапката на КГБ. В онези времена отказът от такава покана бил равносилен на самоубийство и Сергей се съгласил. След демобилизацията той постъпил в Кузбаския политехнически институт. Там през 1978 г. го открил друг политически офицер и отново бил поканен да участва в секретни изследвания. Сергей пак се съгласил. Така започнала неговата работа в “група 64”, която продължила до 1989 г.

“Завърших института, работих като инженер като всеки друг човек. Но няколко пъти в годината ме викаха в “командировка”. Живеехме в казарми, носехме военна униформа, всичко наоколо беше секретно. Един от експериментите се наричаше “група 64”, защото в нея първоначално участваха 64 души. Когато се включих, в нея вече имаше повече хора, а когато напусках – повече от 200 души…” – обяснява Сергей. В изследванията се наблягало на управлението на човешката психика. В групата разработвали специална психотехника, наречена АУТ, абревиатура от израза “авторитарно управляем транс”. Същността на методиката е, че всеки човек може да извърши постъпки по чужда воля, тъй като самоконтролът в състоянието на транс отсъства. С този метод може да се въздейства върху голяма маса хора. В тази психотехника е особено важна ролята на телевизията. “Хората стоят пред телевизора, отпуснати, почиват и не очакват никаква атака. Зомбирането се извършва чрез предаванията. Въздействието върху хората се осъществява по специален начин, докато гледат сапунен сериал, политически дебати или други програми…” – посочва посветеният в тайните на КГБ Калмов. Например в едно предаване се вгражда двеминутен клип, който може да накара зрителите да изберат конкретен предмет от няколко десетки. Например клипът показва летище и излитащ самолет. В експеримента участват 300 души, които след като гледат клипа, трябва да изберат произволно една марка кафе от няколко десетки, които им предлагат. Всички като един човек избират марката Х. В реалния живот по този начин може да се избере политически лидер или да се вземе много важно решение; и човекът вече е програмиран да избере това, което е заповядал “програмистът”. С една дума, клипът представлява своеобразна заповед, своеобразно кодиране на мозъка. Човекът се превръща в кукла, марионетка, някой, когото той не познава, му дърпа конците.

“Мога да ви дам още един пример. Вие получавате писмо – по пощата, по имейла, чрез СМС. В средата на текста вие вече сте в състоянието АУТ и сте готови да възприемате командата, която ви чака в края на съвсем невинния текст. (Спомняте ли си какво разказваше Андрей С. от “Свръхчовекът от Подземната академия на КГБ?) Командата може да бъде всякаква. Например – иди в кухнята и измий съдовете. Но заповедта може и да гласи – вземи ножа и заколи еди-кой си, след това скочи от прозореца…” – разказва Калмов. И продължава: “Представете си един добре трениран чрез АУТ убиец, който води съвсем обикновен начин на живот, работи като шофьор на такси и нищо не си спомня за експеримента. Но в определен момент той получава “това същото” писмо с командата да застреля конкретен човек в конкретното време и на конкретното място, и да изхвърли оръжието. След като извърши тези действия, той отново става шофьор на такси… Не помни какво е извършил…”

“Към края на моето участие в програмата методът вече беше добре развит. Например даваш на човека в опита мислена команда да заспи и той заспива. Следва мислената заповед – стани и ми донеси кафе. Той става и носи. Когато го попиташ защо го е направил, му става лошо, защото изведнъж разбира, че е действал като автомат, без мотиви…”

Провеждали се и експерименти по пълната смяна на личността. Тяхната цел е човек да забрави кой е всъщност и да се превърне в друг човек, с друго минало, други навици, друга история в живота (припомнете си случая с руския разузнавач в началото на книгата). За превръщането на Иван Петров в Дмитрий Николов са необходими само няколко сеанса АУТ. Калмов споделя, че късно е разбрал на кого са били нужни тези опити. Той се досещал, че тези умения са нужни на разузнавачите резиденти, военните, хората, чийто дълг е да забравят нещо или някого, а в повечето случаи самите себе си.

“Целта на един от експериментите, с които се занимаваше друга лаборатория, беше армията на противника да напусне бойното поле или да се деморализира толкова, че да не може да се сражава. За целта беше разработена и използвана специалната апаратура “Аист-4” (“Щъркел-4”). Предполагам, че става дума за торсионни полета (Виж книгата на издателство “Распер” – “Нибиру и психотронната война”). Идеята беше войниците на противника да изпаднат в дълбока депресия…” – мислено се връща към своето минало Сергей. Ефектът обаче бил неочакван, всички участници в експеримента – и онези, които играли ролята на войниците, и учените, които изпробвали установката “Аист-4” полудели. Мозъкът им буквално се изпържил.

След 1989 г. колегите на Калмов започнали да изчезват по странен начин. Един не се върнал от командировка, друг излязъл откъщи да разходи кучето и “забравил” да се върне…

“Предполагам, че тогава започнаха да отстраняват някои участници в експеримента, които “много знаеха”…

На въпроса дали не се страхува от дългата и силна ръка на вече несъществуващото КГБ, Калмов признава: “Разбира се, че се страхувам. Но ако наистина искаха да ме ликвидират, отдавна щях да лежа на три метра под земята…” Всеки път, когато Сергей се връща в Русия, телефонът му звъни. Един и същи приятен мъжки глас завързва разговор с него за жената и децата му и накрая предупреждава: “…Сам разбираш, че нищо не трябва да говориш пред СМИ…”

Участникът в шоуто “Ясновидци” твърди, че всички тези експерименти са документирани и сега разработките на “групата 64” и на други подобни групи се използват в по-съвременни изследвания. Т.е. секретните опити продължават.

http://www.epochtimes-bg.com/2013-03/2013-08-22_14.html 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.