сряда, 15 октомври 2014 г.

Медиум общува със света на сенките

Американецът Върнън Овърли поддържа от години "връзка" със задгробния свят. По време на общуване с неговите обитатели върху лицето му може изведнъж да се появи брада или косата му да се сгъсти, придавайки му външно сходство с невидимия събеседник. Понякога се появяват очила, обеци на ушите, носът му се удължава...
Когато осъзнал тази своя способност, Овърли започнал да извършва сеанси-демонстрации в различни страни. Според него духовете го използват, за да помага на живите, като отговаря на техните въпроси.
Обитателите на ефирните сфери владеят безценни знания и са готови да ги споделят в нашите съновидения. Така например Елиас Хоу сънувал насън игла с дупка на острия край и това му подсказало идеята за шевната машина. На Чарлз Бой му се присънил газов брояч, а на Менделеев - периодичната таблица на химичните елементи.
"Животът не свършва със смъртта - твърди Върнън Овърли - а едва започва. Нашият свят е само тренировъчна площадка за прехода към истинския свят, към нашето истинско предназначение. На хората са нужни талантливи медиуми, с помощта на които те могат да се свързват с отвъдното и да узнават истината. И тогава ще намалее страхът от смъртта, а когато тя настъпи, ще можем спокойно да прекрачим в новия си живот."
В своята книга "Медиум", създадена чрез метода на "автоматичното писмо", Овърли разказва за английският пианист Джеси Шепърд, роден през 1843 г., който умеел да се свързва с отвъдното. Той бил добър музикант, но когато се научил да контактува с обитателите на тънките светове, станал виртуозен изпълнител.
"Чрез мен свирят Лист, Шопен, Моцарт, Берлиоз - обяснявал своите изненадващо появили се способности Шепърд. - Понякога в полутъмната зала по време на моето изпълнение публиката забелязва как на клавишите на рояла има не две,а четири ръце..."
"Всеки човек има духовни ръководители - смята Овърли, - които го водят в живота. Може би не знаете, но те винаги са до вас."
Най-ценната част от работата на медиума според самия него е лечителството. В една от своите книги той разказва за семейство Уилям и Джорджия Браун от щата Джорджия. Те са ефирни хирурзи. Отдавна е известно, че всеки от нас, освен физическо, има и ефирно тяло. Всичките му органи, нерви и тъкани абсолютно точно повтарят физическото, материалното тяло. Но ефирната обвивка може да види само този, който притежава дарбата на медиум.
"Ефирните хирурзи", опериращи тънкото тяло, го виждат също така ясно, както останалите хора - физическото. Основният ефект от "ефирната хирургия" е, че когато се провежда операция на ефирното тяло, физическото възприема намесата и оздравява. Пациентът на операционната маса се подлага на специално обезболяване, при което съзнанието не се изключва. След това ефирното тяло се издига на няколко сантиметра над физическото и над него "ефирният хирург" извършва нужните манипулации.
На въпроса трябва ли да оплакваме починалите, Овърли получил отговор: "Умирайки, ние напускаме изхабеното тяло и отиваме в други сфери на битието. И винаги можем да се върнем при роднините и близките си, да видим какво правят, да узнаем какво мислят. Но не можем да общуваме с тези, които прекалено силно тъгуват, оплаквайки нашата смърт. Когато вие плачете за нас, ние също плачем, тъй като знаем, че вашата мъка е безпричинна. Защото в тънкия свят сме живи и здрави, а вашите сълзи ни причиняват страдание. Рано или късно със сигурност ще се срещнем, за да не се разделим никога повече..."

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.