сряда, 29 октомври 2014 г.

Ритуалите

 Религията и тайните общества използват ритуали за да контролират лицето и да му напомнят “къде му е мястото”. Религията ги обича много – ходи на църква всяка неделя, иначе ЩЕ ОТИДЕШ В АДА, например. Всички религии използват ритуалите, за да напомнят постоянно на своите последователи (правилната дума е стадо), че те са предмет на капризите и настроенията на техните божества И че не трябва да мислят за нищо друго, освен как да се подчиняват на това божество. “Грях е да се задава този въпрос” често са ми казвали в католическото училище. Трябва да приемеш това без да задаваш въпроси и да го правиш просто защото бог казва така. Това са глупости, но те държат мнозинството от овцете на линия – в страх от тяхното божество.

Ритуалите, редовно практикувани, държат лицето подчинено на божеството независимо кое е то – аллах, Кришна, Буда. Колениченето, поклоните, използването на фрази като “бог казва” или “в божието име” са начин да ви покажат, че друг контролира вашия живот. Само че тези същества ще контролират живота ви само АКО вие им позволите. Ритуалите ви показват, че сте подвластни на други същества. Хората, които са си възвърнали силата знаят, че божеството е в тях самите и че те сами са отговорни за своето спасение. Те не се опитват да избегнат отговорността. Този бог казал това, оня казал онова – осъзнайте, че важното е ВИЕ какво казвате, ВИЕ какво решавате, защото отговорността за вашето спасение е ВАША. Правят се ритуали за опрощаване на греховете – няма грехове, има само различни преживявания. Учете се от грешките си, ако не искате да ги повтаряте. Поискайте прошка от някого, когото сте наранили, а не от измислени божества. Няма грях – има само преживявания, които ви помагат да израстване и съзрявате. Влечугоподобните обичат да носят маската на Бог, аллах и т.н., но снемете тази маска и ще видите разцепения им език.

Някой кихва и ритуалът повелява да му кажат “Бог да те благослови”. Някои знаят за какво става дума и пак го казват, защото звучало толкова мило. А говорим за програмиране. За да прекратите контрола от външните божества, спрете да използвате ритуалите одобрени от тях. Кихането няма нищо общо с благославянето, но трябва да съберете кураж и да нарушите правилата. “Грях е да мислиш, че не си роб на “бога”. Глупости!

Безсмислените фрази са загуба на енергия. Като ми кажат в такъв случай “Бог да те благослови” им казвам “кой бог”? Това ги отрезвява. Ако някой кихне, или ако вие кихнете на обществено място – най-добре е да пренебрегнете това. Животът продължава. А ако ви питат защо не участвате в ритуала – обяснете им. Ако някой си избере да изпълнява тези ритуали – добре. Но кажете на някого “не изпълнявай този ритуал спрямо мен, защото това ме обижда” – гледайте каква ще е реакцията му. Защо? Защото нарушавате правилата, а щом стереотипа се наруши, това се разпространява.

Тайните общества – масони, мормони, Череп и Кости и т.н. масово използват ритуали със същата цел. После това се предава по-нататък – “правителството знае кое е най-добро”. Вижте колко много хора тичат при правителството, при шефа си, за да им решат проблемите. Но вие никога няма да се научите, докато не поемете отговорност и не свикнете сами да намирате решенията. Той не правеше каквото мисля, че би трябвало, затова се оплаках на властите. Кога тези хора ще възвърнат обратно силата си и ще пораснат?

Това бяха само няколко примера за ритуалите. Потърсете ритуалите в своя живот. Кога отдавате силата си на друго лице, място или предмет? Помислете ЗАЩО го правите. ТРЯБВА ли да го правите? Ако отговорът ви е “бог, правителството/обществото очакват това”, значи го правите по грешна причина. Добре де, няма да го правя, ама какво ще си помислят другите? –въздишка. Направете го.



Колениченето



Колениченето при женитба, полагане на клетви и др. произхождат от империята Орион. Мъжът трябва да коленичи пред жената, докато измолва от нея нещо – това е древна практика в Империята. Не случайно в кралските общества в Европа то било силно застъпено по всевъзможни поводи. Колениченето демонстрира покорство. Използва се и днес. Казват “традиция” – да, традиция, започнала в Империята. Отново става дума за полярностите, за авторитетите и за контрола. Затова следващият път, когато видите някой да коленичи, спомнете си за Орион.

Вал Валериан - Матрицата 5


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.