четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Какви същности, демони, призраци, паразити на съзнанието и астрални същества обитават всеки съвременен офис

  Тези, които понякога са оставали в неподходящ момент в празен офис, решили да работят след като всички си отидат, или пък дошли в службата през съботния ден, навярно доста пъти са чували и виждали някои от безбройните обитатели на кабинета си, които не могат да бъдат наречени с друго название, освен "духове" и "призраци".
   В шума и суетата на нормални работни дни, особено ако прозорците са с южно изложение или дизайнерите, работещи в областта на модата днес са се постарали и стаите са залети със светлина, сред компактни работни маси, отделени с прозрачна преграда, а фонът е безлични картини - с петна и ивици - няма страх от нищо, никого, а и просто няма време.
   Но веднага след като слънцето залезе, или след като останете сам (или сама) всичко мистично, страшно и плашещо започва да се подава от облепените със светли тапети стени, изпод внимателно опънатия килим висят, вторачени във вас от тавана, или забелязвате задаваща се сива сянка откъм прозорците.
   Безформени тъмни петна или неясни проблясъци, едва доловим стон и ледено студено усещане зад гърба - съществата от паралелните светове проявяват присъствието си по различни начини.
   Но ние го забелязваме само през нощта или в тишината, без да разберем (или се принуждаваме да не го разберем), че десетки, ако не и стотици безразлични, критични, саркастични или откровено агресивни същества присъстват във всеки офис във всяка секунда от всеки ден. И не само присъстват. Заселват се тук, избягали от "ада", или заплетени в безвремието, или на границата на световете. Много от тях са пасивни, а други много активно се намесват в живота тук, като ни превръщат било в свои кукли, било в суперпроводници на свои идеи, а дори и в източник на храна.    Трябва ли да ви е страх? По-добре да перифразираме въпроса "Каним ли се да ви плашиме?". По никакъв начин! Просто решихме да ви разкажем за бесовете на съвременния офис, изброявайки най-разпространените от неговите невидими обитатели.

                       Условно-астрални същности

   Ако имате способност за ясновидение, вие вече сте забелязвали тези плашещо изглеждащи тъмни петна и точки, движещи се през полумрака ивици или бучки.
   В общи линии, вие ги виждате такива, каквито са формите на техните различни същности, които ние наричаме "астрални" напълно условно, тъй като те могат да живеят на различни нива – жизнено, енергийно или ментално. Но обобщението е необходимо, ако не искаме статията да се превърне в многотомен учебник, и поради това ще ги наричаме така - "Астрални същества".
   Много хора, особено тези, в които ясновизията се пробужда само в момент на паника или страх (когато те са самички в стая или трябва да минат през непрогледно мрачен офис-коридор) със сигурност им се плашат. Съвсем напразно.
   Струва си да понаблюдавате астралните същества отблизо и ще видите, че те не се интересуват нито от вас, нито от вашия страх или от вашата енергия. Те живеят независимо от вас и малко (поне докато не ги закачате) се интересуват от вас.
Някои от тях имат вид като на риби, други на бавноподвижни, или обратно на бързи животни. И много от тях приличат на растения, тихо обитаващи в някой тъмен ъгъл или в някакъв килер, без да показват повече агресия , отколкото на обикновен мъх или къде по-опасния за здравето закърнял мухъл.

                 Паразитите на съзнанието   Те рядко напускат своите носители - нас разбира се - и поради това е почти невъзможно да се разгледат. Но от време на време те променят своите носители, понякога за да се заемат с полагането на ларви или яйца, и понякога за да влезат в поредна война с друг паразит. Тогава те стават видими. Ясновидци описват паразитите като приличащи на "морски скатове" или "многокрили бацили" същества, движещи се с голяма скорост и следователно почти невидими.
   И наистина , ако се удаде да забележите присъствието им , то е само под формата на сенки или тъмни петна по едно от фините тела на техния носител . Смята се, че паразитите на съзнанието са изключително крехки и изпитват почти болезнен страх , поради което те могат лесно да бъдат наранени , а още по-лесно и да се отървете от тях. Но само някои от нас ( и особено сред чиновниците ) се решават на това .  Всъщност, ако вземем предвид влиянието на паразитите през призмата на "здравата психология на офисния планктон", ние виждаме, че именно паразитите на съзнанието ни карат: - да хабим усилия за изграждане на кариера; - да мечтаем за нов пост, за премии и увеличение на заплатата и т.н. - да се разправяме с колеги, считайки подобни караници за норма, която определя нивото на нашето участие в конкурентната борба; - разделението на враждуващи групи и лагери; - да "умираш" във фитнес зали от нечовешките натоварвания, само и само да имаш външен вид за милиони; - да се подмазваш, показвайки на началниците обичта си; - да харчиш за дрехи и джаджи много повече, отколкото можеш да си позволиш; - и още много други. И се оправдаваме: така правят всички, тъй като за всеки модерен офис това е норма. А после, сепвайки се, всеки от нас казва : "А аз изобщо нямам паразити на съзнанието!". Уви, драги наивен и незнаен офис приятелю, всички онези, които наистина са се оттървали от паразитите на съзнанието, отдавна са напуснали офиса, сега или работят върху себе си, или заработват на улицата от свирене на китара, или водят училище за гмуркане на един от плажовете на Бали. Всички, които са останали, са безусловно заразени с паразити, изхранващи се с техните страхове, негодувания, разочарования, надежди и гняв.
   Отидеш ли до общата стая и погледнеш над главите на чиновниците там и ще видиш безчислен, суетящ се, дърпащ се с други подобни рояк, в който същностите са подобни на кръстоска между дънна риба и праисторически птици.
   Но ако ви забележат, те изчезват.
   Но не всички.
   Два пъти споменаваме за войната, водена помежду самите паразити на съзнанието, а сега трябва да уточним, че няма губещи в нея. И ето един добър пример: a) двама чиновника, които си правят съревнование в творчеството, решават да представят при поредния си мозъчен щурм своите идеи. б) паразитите на съзнанието все още спят. в) единият от чиновниците е по-умен и той печели. Другият се е надявал не на Google, а на себе си и неговия проект се оказва не толкова добър. Паразитите на съзнанието все още спят. г) но ако първият чиновник решава да се подиграва на загубилия си колега, а той реши да се обиди на спечелилия сериозно, паразитите се събуждат и започват да воюват помежду си. Да описваме войната смятаме за безсмислено, в крайна сметка си струва да се огледате и ще видите много от тези боричкания-войни. Основното е друго: принуждавайки единия чиновник да е подигравателен и горделив, първият паразит обилно се храни с неговите енергии на агресивност и егоизъм. Принуждавайки втория чиновник да страда, неговият паразит също си осигурява огромни резерви от разрушителните енергии, каквито се явяват: самосъжаление, срам, разочарование и гняв към тези, които са били по-умни и по-хитри от теб.
По материали от Интернет 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.