четвъртък, 13 февруари 2014 г.

Маговете в Кремъл

   В началото на XX век стана безпрецедентно нарастване на активността на различни секти , тайни общества , масонски ложи и окултни кръгове. Очаровани от мистичните учения имало много : атеисти и вярващи , членове на управляващата фамилия и революционерите , неграмотни и образовани .

             Червената магия



   Болшевиките разкрили нещо напълно различно. Не всички от тях, разбира се са били мистици и сатанисти, но любовта към окултното на част от съветското ръководство е наистина болезнена. Това, като цяло, е ясно: на недоучилите гимназисти им е трудно да вникнат в премъдростта на масонските ложи, затова пък шаманството и магиите са къде по-достъпни и практични. Дзержински, Ленин и Троцки, които били публично обвинявани в масонство, не били засичани да се занимават с магия.
   Чекистите Tрилисер, Бокий и Блюмкин напротив - директно говорели за необходимостта да се наблегне на окултните знания в услуга на пролетарската революция. Те акцентирали на психотронно оръжие и ясновидство, телепатия за военни цели и търсенето на древни езотерични центрове. Друга област на изследвания за болшевишките лидери била кръвната магия. Тези проучвания е покровителствал наркомпросът Луначарский.
   Под неговия патронаж болшевишкият мистик Александър Богданов основал Института по кръвопреливане и извършвал експерименти за подмладяване на организма и удължаване на живота .Следящи отблизо работата на Богданов били видните болшевики Бухарин и Красин .Но най-мистериозната личност сред обитателите на Кремъл бил Яков Свердлов .

               По прякор Звяра

   Той е роден в Нижни Новгород през 1885 г., в богато еврейско семейство. Завършва четири класа в гимназията и бързо губи интерес към учението. От ранна младост той се присъединява към революцията. Въпреки това целият му революционен героизъм през 1905 е, че той сформирал в Екатеринбург добре законспирирана бойна дружина и в съюз с престъпниците извършвали крупни "експроприации".
По-късно става близък съратник на Ленин, инициатор за разкола на селата , червения терор и разказачването , както и за разстрела на царското семейство .Той почти станал първия човек в държавата. Най-малкото, когато Ленин е бил ранен от есерката Каплан , Свердлов заел ленинския кабинет и лично давал заповеди .
Странно нещо, но от младия мъж с очилата закоравелите престъпници от Екатеринбург се страхували повече, отколкото от царската тайна полиция . На революционерите също направил голямо впечатление : почти веднага след пристигането си в новия за него град , той е избран за председател на управителния съвет на Екатеринбург .Странностите продължили и в затвора .
    Има снимка от 1906 година, на която камерата е уловила Свердлов заедно с обикновени престъпници. И незнайно защо, той седи на най-почетно място - пред престъпниците на закона. Има също така доказателства за приятелите на Свердлов при Туруханското заточение. По същество той се опитва да прекарва времето си с шамани и магьосници от местните жители. Той старателно учел техния език и участвал в церемонии, посещавал гробища и храмове.
    Веднъж охраната дори конфискувала по искане на местния свещеник странни рисунки, над които работел Свердлов. Те очевидно нямали връзка с геометрията и били изпъстрени с мистериозни символи. Децата си Свердлов също нарича много странно: "домашни любимци", "зверинки", "зверчета". Оказва се, че той се мисли за звяр? Или е Звяр? При заточението Свердлов отглеждал куче, на което дал име Пес.
Животното било много привързано към собственика, но за съжаление починало няколко години по-късно .И тогава Свердлов е постъпил много странно : наредил да се снеме кожата на животното , да се обработи и оттогава постоянно я носел със себе си .Тя дори лежала на пода в кабинета му в Кремъл .Така между другото правят некромантите , които искат да се запази връзката с починалия обект и да го използват в света на живите.

                   Краят на некроманта

    Смъртта на Свердлов е тайнствена подобно на живота му. На 9-ти март той говори на митинг в Орел и после отива в Москва да се подготви за конгреса. Изведнъж Свердлов бил свален на легло или от настинка, или от испански грип. Изглеждало, че върви на оправяне, но на 16 март умира. Очевидци съобщават, че през последните 24 часа преди смъртта си Свердлов, бълнуващ се мотаел из Кремъл, говорейки на всеки срещнат че трябва да подпише резолюцията.
    В ръцете си той е държал чист лист, а очите му били празни и безумни. Версиите за смъртта на "червения магьосник" са различни. Според една от тях, Свердлов бил пребит почти до смърт от трудещите се по време на митинга. Според друга - той умира от испански грип. Болшевишкото ръководство заявило, че техният другар е починал от остра туберкулоза, започнала по време на заточението му. Съхранен бил описът на вещите, оставени от Свердлов.
    През 1935 г. ръководителят на НКВД Ягода (далечен роднина на починалия) разсекретил този опис. Имало около 10 паспорта на различни имена, 705 златни бижута с диаманти, повече от 100000 рубли, царски облигации за 700000. Но кожата на любимия Пес на Свердлов не е включена в списъка . Некромантите вярват, че такива артефакти както увеличават силата на своя притежател, така са и негово слабо място. Интересно - дали не се е досетил някой от съперниците на Свердлов в борбата за власт за ролята на одраната кожа ? Тогава е напълно възможно друг магьосник да е извършил обред, изсмукал от некроманта силата и разума.


                  Битката за Тибет

    Но с края на Свердлов магическите войни в Кремъл не приключили. Представители на "магическото" крило на OГПУ устроили едва ли не открито съревнование за правото да тръгнат в търсене на Шамбала. Яков Блюмкин е начело. Той е смятан ненадминат шпионин, авантюрист и изключително загадъчна личност.
Блюмкин подучил шефа на външното разузнаване Мер Трилисер и началника на шифровалното отделение на ОГПУ Глеб Бокий да организират експедиция до Тибет, за да открият Шамбала.
    Против тази идея били Луначарски, Дзержински и Чичерин.
    Те осуетили плановете на Блюмкин през 1921 година.
    Бокий постепенно "отиграл" ситуацията.
    Той настоял за създаването на специална парапсихологична лаборатория към ОГПУ и залял съветските тайни служби с магьосници, екстрасенси и гадатели.
Главен сред тях е Александър Барченко, който уверявал, че е открил тайните на шаманите от Севера.
    Пет години чекистите на Бокий шествали по различни масонски ложи, мартинисти, розенкройцерски ордени и други окултни групи. Резултатът е едно разочарование. Оставал последния шанс - Шамбала. Трилисер организира задграничен "коридор" за Барченко и "мисия в Монголия" за Блюмкин, а Бокий ги снабдява с цялата информация, която е събрана парче по парче от окултисти. Блюмкин е назначен да ръководи експедицията.
    През 1926 г. тя се провела. Шамбала не е намерена, но Блюмкин проваля цялата монголска агентура на СССР, опитвайки се да я ангажира в своето приключение. Висшето ръководство на страната е бясно - тайните служби се занимават с глупости, отношенията с няколко държави са влошени, Шамбала не съществува. В допълнение СССР вече е стабилизирал положението си и повече не се нуждае от чудеса за по-нататъшно развитие. Маговете от ОГПУ загубили своята битка за Тибет.


            Операция "Антимагия"

    Но с длъжностните лица, практикуващи магически ритуали, не е било лесно да се разделят. Бокий е събрал впечатляващи досиета на много от лидерите на страната. Блюмкин е гений на нелегалната работа. Трилисер виждал хората като на длан и успявал да избегне всякакви капани. Научното крило на "червените магове" също не сдавало позиции. Богданов и неговия институт по кръвопреливане бил от жизненоважно значение за върхушката на СССР по чисто медицински цели.
     Първият удар е бил нанесен на учените . Богданов е починал незабележимо по време на един от експериментите през 1928 година.Той е умрял, докато е под упойка , която е изкуствено индуцирана кома .Това е най-добра позиция за атака на врага според мнението на всеки, който вярва в магия. През 1930 г. само с почетно пенсиониране се оттървал и неговият покровител Луначарски .
    През пролетта на 1929 за връзка с Троцки е арестуван и разстрелян Блюмкин. Фатална роля е изиграла неговата любовница - Лиза Розенцвайг. Според официалната версия тя само е донесла на службите за него . Според неофициалната - предала на комисаря на НКВД Ягода някои документи и лични вещи на любовника си. А за всеки магьосник личните неща в ръцете на врага означава началото на края. Бокий остава на поста си до 1937 г., но намирайки се по мнението на свои колеги, в абсолютна изолация.
      През май 1937 го извикал новият народен комисар на НКВД Ежов. Разговорът бил за досиетата, които Бокий имал за членовете на ръководството на страната. Бокий отказва да разсекрети документите. Ежов го притискал: "Това е заповед на Сталин". Бокий отговорил: "На този пост не ме е назначил той, а Ленин. Няма какво да ми заповядва." После бил съден, осъден и екзекутиран след шест месеца. Трилисер е отстранен от НКВД през 1930 година. Осем години по-късно е арестуван, а през 1940 го разстрелват.
    Постепенно изловили подопечните на "червените магове"- Барченко и подобни нему не се радвали дълго на свободата. Изкореняването на идеите на Богданов е довело до преследването на генетиците и други представители на природните науки. През 1937 закрили тайната лаборатория за изследване на паранормални явления към Висшия съвет на народното стопанство, а ръководителят й, братът на Яков Свердлов - Вениамин, е арестуван и екзекутиран.
    Поръчител на разгрома на кремълските окултисти е Сталин. Той никога не се церемони със съперници, а по-опасни от маговете и притежателите на тайно знание няма. Има доказателства, че тиранина поразявал враговете си с техните собствени оръжия. По искане на Сталин лоялни нему хора потърсили и намират във Владимировска област доста силна вещерка - Наталия Лвов. Нейните задачи в продължение на години са да прониква в чуждите мисли, унищожаване плановете на враговете на вожда , магическа защита и унищожаване на враговете.
     Според слуховете вещерката е проверявала надеждността на обкръжението, помагала на Сталин да установи абсолютна власт над хората, играе едва ли не по-голяма роля от официалната охрана. Но Сталин е знаел прекрасно колко е опасно доверието към магове. И Лвова изчезнала. И от Кремъл, където често се появявала по време на довоенното десетилетие, както и от шикозния 5-стаен апартамент на Арбат. Във войната на маговете никога няма победител.

   По материали от Интернет 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.