сряда, 20 април 2016 г.

Тайната на принцесата на Монако

През 1980 г., две години преди да загине в автомобилна катастрофа, принцесата на Монако - Грейс (бившата американска кинозвезда Грейс Кели) посещава института по парапсихология в Северна Каролина, където в течение на 6 часа експерти я разпитват и изследват. Визитата й се пази в най-строга тайна. И едва наскоро стана известно, че принцесата е притежавала феноменална дарба за предвиждане.
За тестването се използва компютър под наименованието "Надбягване". На екрана се виждат четири коня, те започват състезание, в което единият трябва да победи. При това компютърът знае кой от конете ще спечели, но решението се взема с помощта на много сложно устройство, съзнателно ориентирано към случайността на резултата. Пред очите на принцесата минават няколко обиколки и всеки път тя посочва коня, който според нея ще победи. Процентът на попадения е абсолютен.
"Отдавна съм забелязала у себе си едно странно свойство - споделя тя. - Често имам предчувствия, мислено виждам пред себе си земетресение, наводнение или смърт на познат човек, а след това тези събития се случват в реалния живот. А когато се родиха децата ми и с тях се случваше нещо лошо, по някаква причина аз знаех винаги предварително - започваше да ме боли мястото, което детето ще нарани."
В последните две години от живота си принцесата често говори, че дните й са преброени : "Зная, че ми е съдено да умра много скоро и това ще се случи в Монако".
Приятели си спомнят и други нейни изказвания на тази тема. "Често се виждам да лежа в ковчег, виждам как децата плачат по време на заупокойната ми служба", казва Грейс. С времето тези настроения я обхващат все по-силно. Тя споменава за близката си кончина като за нещо неизбежно.
В понеделник, 13 септември 1982 г., автомобилът, който управлява принцеса Грейс, рухва в пропастта на един от завоите по пътя, водещ към лятната резиденция на принцовете на Монако. До нея седи 17-годишната й дъщеря - Стефани. По щастлива случайност тя не е наранена сериозно, докато майка й е откарана в безсъзнание в клиника. На другия ден Грейс Кели умира, без да дойде в съзнание.
По време на разследването, продължило три години, д-р Мортън Либерман от Прайтскерския медицински колеж прави тестове на 80 мъже и жени на възраст от 65 до 91 години, които не страдат от никакви умствени или физически заболявания. Година след края на изследванията 40 души от участниците в тях умират. Либерман сравнява резултатите от тестовете на починалите и на останалите живи, които живеят средно три години повече и открива при тези, които са починали в течение на година, по-ниско ниво на приспособяемост към действителността, по-малко енергия.
Либерман обяснява : "Тези, към които се приближава смъртта, избягват да се самоанализират, страхувайки се да не я забележат". Твърдения, от които пациентите избират това, което според тях ги характеризира, показват, че при хората, намиращи се на прага на смъртта, липсва настойчивост и агресивност, те са по-покорни и зависими в сравнение с останалите. А при 34 от 40 починали за година на подсъзнателно ниво се проявява усещането за наближаващата смърт...


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.