събота, 20 февруари 2016 г.

За доставката на лекарства ще отговарят имплантирани микрочипове с дистанционно управление


Компанията MicroCHIPS от Масачузетс (САЩ) съобщи за разработка на микрочип, който може качествено да промени метода за доставка на лекарства в тялото на пациента.


Представеното изделие има размери 20х20х7 мм. То може да се внедри под кожата, например, в областта на рамото. Процедурата се извършва под местна упойка и отнема около половин час.

Чипът съдържа множество микроскопични резервоари, запълнени с медикамент. Специален титаново-платинен изолиращ слой се разтопява под въздействието на слаб ток от вградена батерия, което позволява на веществото да попадне в човешкото тяло.

Важно е да се отбележи, че контролът на работата на микрочипа може да бъде дистанционен чрез безжична комуникация. Лекуващият лекар например, ще бъде в състояние да зададе график за доставка на лекарството, да промени интензивността на неговото въвеждане или напълно да деактивира чипа. Продуктът вече е преминал успешно клинични изпитвания, при които е доставял лекарства, използвани при лечението на остеопороза.


Отбелязано е, че първото практическо приложение на разработения микрочип ще е в контрацепцията: продуктът може да достави в женското тяло левоноргестрел - вещество, което се използва като активен компонент в хормоналните контрацептиви. Един микрочип е в състояние да функционира в продължение на 16 години. Въвеждането на контрацептива на MicroCHIPS на пазара е планирано през 2018.

Забележете, че всичко се прави за "общо благо", доста интересни разработки, а скоро всички овчици ще възприемат чипчетата правилно ... Разбира се, новината е закономерна, т.е. обществото усилено се движи към това, че животът на хората ще бъде напълно контролиран, сега е до голяма степен контролиран, а по-нататък ще бъде до бързото физическо унищожаване на неугодните елементи на системата. Вие ще кажете, че нещо трябва да се направи, да се борим и т.н. Кръгът се затваря все повече. Никъде не може да се бяга, навсякъде е "демокрация" в различни варианти, но по същество е един строй, всички нас не ни чака "светло бъдеще" и сега го няма в страните, а и разбирането за щастлив живот на всеки е различно. Способността да се осъзнае всичко наоколо предизвиква тежка мъка за психиката, трудно е да се приеме още по-интересната картина на света. Мнозина виждат, дори някои са се опитали да се борят със системата по различно време на нейното формиране, но почти всички усилия максимум водят до забавяне на процеса на затягане на контрола. Тази ситуация оставя няколко варианта за живота тук - 1) Земята е моя временен дом, отработвам уроците си и си отивам, 2) да развивам себе си и да променя реалността наоколо и на срещнатите от мен хора, да играя роля на "вирус" .... а какъв е вашият избор? Може заключенията да са грешни и всичко може да се промени?
 
По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.