четвъртък, 12 ноември 2015 г.

Мисленето "АКО"


Едно от най-опасните видове мислене е, както го наричам аз, “Мисленето “ако...”. Време е да осъзнаем, че един човек, който при наличието на свършен факт, който в крайна сметка е създаден поради личния избор, казва “ако”, е неспособен да живее пълноценно със себе си, и е толкова далеч от вътрешния си център, че повече от това не може да бъде. “Ако” вече не е реално! В някоя паралелна вселена – да – тук вече не! Вместо да изредите 108 “ако”-та, по-добре помислете как се стигна дотук и какво можете да направите оттук нататък, ако не сте удовлетворени от ситуацията, която САМИ СТЕ СЪЗДАЛИ!!! “Мисленето “ако”, е вид програма, която владее 99% от човечеството. Депрограмирането от този модел става чрез изграждане на вътрешен център, себеконтрол и смяна на мисловния модел.
Същото е с мисленето тип “не мога”. Необходимо е да се разбере, че “не мога”, означава “не искам”. “Не мога” трябва да се изтрие от речника като дума, която не носи реален смисъл и води до омаловажаване на човешките духовни възможности – следователно пречи на еволюцията ни като единно планетарно съзнание. “Не мога” е форма на симбиоза между външни изкуствени програми за незначителност и самопрограмиране поради слабост, което води до тежка форма на енерго-информационно капсулиране и психогенетично програмиране. Депрограмирането от този модел, става чрез изграждане на вътрешен център, себеконтрол и смяна на мисловния модел за себе си.
Помня баща ми винаги ми казваше - няма "не мога", няма " не знам" - има "не искам". :)))))))

Сега ше приложа тук един пример , при който ако е подменена. Сами можете да направите извода за себе си, усещайки различните вибрации на двете послания"

С " Ако "и "Може" :
Единственото нещо , което може да спаси хората и да ги постави в пътя на тяхното щастие е да дадат ход на добрите мисли и чувства . Ако хората биха били отзивчиви към добрите мисли и чувства ,   си влизаха в положението и живееха във взаимопомощ и братски отношения , те щяха да подобрят живота си и да разрешат всички противоречия .

Петър Дънов

без "Ако "и " Може" :
Единственото нещо , което спасява хората и ги поставя в пътя на тяхното... щастие е когато дават ход на добрите мисли и чувства . Хората са отзивчиви към добрите мисли и чувства , влизат в положение и живеят във взаимопомощ и братски отношения , така те подобряват живота си и разрешават всички противоречия

"Наръчник за извън-матрично и не-егрегориално мислене и живот"  

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.