сряда, 18 ноември 2015 г.

ЕГОТО

Висша форма на самокапсулация, много добре използвана срещу нас. Развива се отново чрез целия погрешен модел на възпитание, обучение и разбира се – медията. Много отчетливо изразено при всички хора с материална насоченост и постигане в живота. 
      Пазарът предлага все повече фалш, вменени ценности и лъскави продукти, от които ние сме неудържимо привлечени. Консуматорството взима своя връх и е насочено към развитие на егото у човека. В резултат семейства се разделят, човешкото същество е неспособно да прави компромиси. Космическата енергия не стига до съзнанието и не може да бъде обработена и идейно възприета поради засиленото чувство за собствена значимост. 
      Самохвалството и самоувереността – форми на програмиране от егото. Ключови фрази, които ги разкриват: “Или ще стане както аз казвам, или няма да стане”, “Аз,... Аз,... Аз,... Аз... (Аз)”, “Знам, че в друга ситуация бих постъпил по друг начин, а не глупаво като теб!”. Не! Не знаете! Трябва да сте разбрали, че нещата никога не са такива, каквито ги мислим първоначално! Както е посочено в  Матрицата V – тук сме заради преживяванията си и, въпреки че те са в голямата си част предварително избрани, преди самата инкарнация да се въплъти, ние не ги помним нарочно, за да са преживяванията стойностни, носещи смисъл и реален опит! Поради същата причина не помним и миналите си животи. Та ние едвам се справяме с осмислянето на настоящия си живот, а представяте ли си да помним и травмите от предишните си такива? 
      Категоричност плюс ключови думи като “знам” са белег на програмиране, извършено през егото. Самото то съществува отново заради рептилоидните ни гени – влечугоподобните са крайно егоистични и агресивни същества, които не търпят неподчинение и неизпълнение на тяхната собствена воля. Това ги вбесява и изкарва извън контрол. 


      Най-опасно и зловещо е егото у хората, които имат езотерична насоченост. Това се нарича духовно високомерие и е много по-страшно от обикновеното его – продукт на социума, защото духовното високомерие има претенцията за една по-дълбока основа на разбиране и осмисляне на света, но то съдържа в себе си и много по-голяма степен на самозабравяне и подценяване на обикновения човек. Когато разбирането и способностите на пълно съзнание са изкривени навътре, към егото, това може да причини много зло. Този проблем е бил изживяван и се изживява от хората на Земята. Най-опасни са изживяващите себе си като богове, духовни водачи и гуру-та, които вярват, че са много повече от обикновени човеци. Тяхната категоричност, самоувереност и агресивност понякога са много по-изявени, отколкото в първия случай. Обикновено те, както и хората, които привличат около себе си, поддържат с ток цял астрален небостъргач, ако трябва да се изразя образно. 
      Важното в случая е, че Егото е нещо, което също можем да променим – с работа и правилно разбиране. Такова всеки изгражда сам за себе си. Рецепти е грешно да се дават, защото не са общовалидни и биха навредили. Всички преминаваме през това при различните си инкарнации – това е естественият поток на нещата. На човек, повлиян силно от своя егоически егрегор, обикновено не може да бъде помогнато. Той трябва да бъде оставен сам да изживее избора си, за който е дошъл този път на Земята, и да извади своите поуки. Където е възможно да бъде даден импулс, това задължително се усеща от по-сетивните събудени души. 
      Подчертавам, че говоря за егото като форма на себичност и егоцентризъм, обслужващи личните потребности на индивида. Да обичаш себе си по еволюционния начин е нещо съвсем друго! Най-важното е да започнем да работим върху себе си. Пътят на себелюбието и личната гордост са пропастта, която очаква само нашето невнимание и най-малкото залитане. По този път се превръщаме в детективи, които винаги внимават за това какво може да им се случи, какво може да ги засегне. Търсим доказателства за това, че ни обичат или не ни обичат. Толкова силно се съсредоточаваме в собственото си Аз, че не правим нищо друго, освен да го заздравяваме. 


      Според толтеките, най-добре е никой да не ни обича. Проявете своята любов, без да търсите любовта на хората. Връзката е Божествена, когато човек има такава широка любов, че като обича, да не очаква да му дадат нещо в замяна. Щом очаква, той не е никакъв извор. Той е доилка. Като търсите любовта на някого, вие винаги ще имате терзание. Когато някой ви каже, че ви обича, кажете му: “Ти вършиш волята Божия”. Не питайте другия: “Ти обичаш ли ме?” Щом питате, всичко ще изгубите. Кой как ни обича, то не е наша работа. Това е работа на другите. А ние как обичаме, това е наша работа. Любовта стои над всяка религия. Ако наистина искате да промените нещо, ще го изразите външно още сега, още утре като отидете на работа, още сега, като си легнете, ще мислите по друг начин, ще сънувате по друг начин! ДНЕС! 
Инак сме свършени! Тук се крие цялото езотерично знание, няма техники, няма отваряне на чакри, няма левитация - всичко е в това как се себеизразяваме и доколко осъзнаваме, че ние сътворяваме собствения си свят! Не можем да четем книги до безкрай и да се правим на мъдри в компания. Тези, които знаят и не правят нищо, са по-вредни за планетата от тези, които са слепи! На тях може и да им е простено, защото това е нивото им, но вие извършвате кармичен грях спрямо себе си, бездействайки! 
      Животът ни оставя неограничена свобода да вярваме в неговите ограничения! Докато не се освободим от: своята привързаност към формата, своите вярвания и убеждения в каквото и да било, своите очаквания и намерения, своето Его, своето вкопчване в това на всяка цена “да Бъда!” – гарантирам, че ще преминаваме от една фалшива вяра в друга, все обслужващи каприза ни за комфорт във “времето” и “пространството”.
      Всички хора се нуждаят от ново разбиране за живота. Правилната обмяна между мисли, чувства и постъпки подразбира правилно развиване на човешката душа.


"Наръчник за извън-матрично и не-егрегориално мислене и живот"  

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.