четвъртък, 26 ноември 2015 г.

За отишлите в отвъдното

Изумителен случай е имало през 1995 г. с английския физик Скот, който се занимава със свръхсилни магнитни полета в лабораторията си. Когато всичко е готово за нов опит и ученият започвал подготовката му, той изведнъж видял в ъгъла светещ полупрозрачен обект, наподобяващ човешка фигура. С гласа на отдавна починалия негов баща тази фигура предупредила, че жиците са преплетени и след това изчезнала. Изплашеният физик проверил инсталацията, с което се убедил в правилността на предупреждението. Ако бе успял да започне опита си, то силна експлозия щеше да взриви цялата лаборатория.
Въпреки това, съществуват невидими същности, които са явно враждебни към човека. Злите хора привличат към себе си демонични същности. Но и невинните "умрели" могат да мъстят на убийците си заради преждевременното "изхвърляне" от нашия свят.
По този начин човек, имащ в себе си злото, остава отворен за всички злини, които по правило стигат до него под формата на всякакви беди и страдания. От друга страна, човек, който прави добро, може да получи помощ дори от фините същества, включително и от "мъртвите" хора.
Първото документално споменаване за наблюдения на духове може да бъде намерено в древните египетски папируси и клинописните таблички на асирийците. Древните вярвали, че най-опасните призраци са на хора, които са починали от насилствена смърт. Древните шумери ги наричат Утуку, а египтяните - Ку. В Европа легендите за призраци са известни повече от две хилядолетия.
Съвременните изследователи също свързват по-голямата част от призраците с насилствена смърт. Например, И. Черкасов смята, че "призраците са специфична енергийна субстанция, отделяна от нервните клетки на човек в момент на силно страдание, шок или емоционална травма. Тази теория отчасти обяснява защо на много места има доста добър шанс да се срещне призрак. По традиция, появата на призраците се свързва с гробищата. Според изследователите причината, водеща до появата на призрака в гробището е, че понякога заравят живи хора, като задъхващия се и осъзнаващ своето положение човек в последните минути от живота си изпитва огромен психологически шок".
Несъмнено най-населената с призраци страна е Великобритания. Особено богат на привидения е двореца на кралица Мария в Шотландия, Кралския дворец в Тауър, луксозния пансион за гости в сърцето на Лондон, а също и селото Плакли в югоизточната част на Англия и древната крепост недалеч от морските фарове на Брекън в Северен Уелс. Добре известният експерт по фантоми д-р Бартън анализира в продължение на 30 години изследванията на около 8000 съобщения за призраци и привидения, стигнал до категоричен извод относно достоверността на 361 случая. Според изследователя най-често призраци и духове се появяват във Великобритания. Следващите са Испания, Франция и Белгия. От друга страна в скандинавските страни и Дания те се появяват по-рядко. Според проучване, проведено от списание "Парадокс", 55 процента от британците вярват в съществуването на призраци, а дванайсет процента казват, че лично са се срещали с тях.
Възможно е за "проявата" в нашата действителност призраците да използват енергията на аномалните зони на Земята, за които се знае, че на Британските острови са в голямо изобилие. При това древните мегалити (Стоунхендж и т.н.), както и светилищата на друидите и раннохристиянските църкви често са били строени в геоактивни зони. Подобна е картината и в много други страни. Изследователите отбелязват, че в местоположението на древните мегалитни структури (като египетските пирамиди) може да се изостри възприятието до нивото на екстрасензорно "виждане" на фините енергийни структури, което също така улеснява възприемането на етерните същности и създания. Но в обичайно състояние на съзнанието, те остават невидими за нас, докато енергията на аномалната зона или нощната тишина, или състоянието между събуждане и спане (при заспиване) не превключва нашето възприятие към променени състояния на съзнанието, след което човек започва да възприема "ефирни" гледки и звуци.
Въпреки факта, че в нормално състояние на съзнанието, повечето хора не възприемат ефирните същности, те биват фиксирани от безпристрастната техника. Например, на проявени снимки често се появяват невидими за човешкото око същности и обекти, свързани с феномена НЛО. Понякога тези невидими обекти могат да бъдат намерени и на видеозаписи.
Така например, Лондонската национална галерия инсталирала нова алармена система, която проработила още на първата вечер. Полицията не е открила крадци, но ужасеният пазач твърдял, че в залата проникнал призрак. Прегледът на видеото напълно потвърдил историята на охранителя, а експертите, които изследвали записа смятат, че е записан истински призрак. Подобни инциденти често се случват в големите супермаркети в Лондон, Бирмингам и Ливърпул.
Характерна особеност е фактът, че Националната галерия е построена на мястото на старо гробище, в центъра на което са били погребани без църковно опело умрели по време на епидемията от чума в средата на 17-ти век. Това обяснява защо енергийните тела на мъртвите хора не са в състояние да се насочат от този свят към съответното поле на пространствено-времевия континуум.
В хода на научни експерименти за изследване на явлението призраци е установено, че в пряка близост до тези същности температурата намалява от 0.5 до 6 градуса по Целзий, има смущения, акустичен шум, включително в нечуваем за човека диапазон, смяна на електрофизическите параметри на пространството. При наблюдение на призраци и духове също са отбелязани промени в хода на времето: часовникът може да спре или да изостава. Свидетелите също така отбелязват, че в някои случаи, след появата на призраци изведнъж изсъхват цветя, стават жълти листата от вестник,  развалят се хранителни продукти и вещи, както и други събития, косвено потвърждаващи промяната в хода на времето. Всичко това потвърждава още веднъж, че съществуващото явление е реално, а не халюцинация.
Въпреки това, хората от време на време влизат в контакт не само със "света на мъртвите". Очевидно е, че има и други паралелни реалности. И често същества от тези реалности невидимо присъстват в нашия свят. Така учените Л. Боконе и Дж. Констебло са успели да заснемат както невидими за нормалното зрение всевъзможни НЛО, така и различни форми на лъчиста енергия, плазмени полета, както и други структури, които принадлежат към класа на природните духове и други ефирни същества.
Ето какво пише по този въпрос Л. Володарский: "С какво толкова привлича мъгливия Албион ефирните гости? Оказва се, че Великобритания се намира в зоната на пресичане на мощни магнитни течения, които могат да бъдат сравнени с "високоволтова" енергия. И най-малкото освобождаване на натрупаната енергия от случайна външна провокация позволява достъп до паралелните светове. Точката на пресичане на ефирния и плътния свят в езотериката се характеризира с числото 0.14. Ако го добавите към числото 3, символизираща триизмерното пространство на нашето местообитание, получаваме 3.14, равно на известното число "пи", което за посветените древни египтяни е въплъщавало числото на задълбочени познания.
Ето защо не е случайно, че в Англия, в Оксфорд, имаше една литературна група inkling, чието име се превежда като "проникновение в пътя" или "нещо проблеснало, неуловимо". И двата превода отразяват същността на творчеството на Инклингите - Джон Толкин, Чарлз Уилямс, К. С. Луис. В крайна сметка, героите от най-известните им книги, които станаха култ в много страни - "Властелинът на пръстените", "Други светове", "Хрониките на Нарния", по най-обикновени и неочаквани начини (като през гардероба) попадат в различна реалност, която - о, чудо! - отговаря на най-малкото движение на душите им. Магическото в творчеството на инклингите е, че читателят несъзнателно става омагьосан странник в света на елфи, кентаври, древни храмове, приобщавайки се към най-големите загадки на живота. Феноменалният успех на книгите "проникнали в същността" на мъдреците от Оксфорд предполага, че достигането на тази същност или поне съприкосновението с нея е нужно на по-голямата част от хората, в чиито местообитания няма заветните 0.14".

По този начин, числото "3,14" може да бъде пространствено-времева характеристика за измерение на аномални зони. В области с такова измерение на пространство-времето действително на моменти се случват явления на пространство-времето, свързани с отварянето на някои "прозорци" или "входове" в други времена и пространства (паралелни светове). И в тези реалности може да се намират и съответните им същности или същества, които във фолклора на различните народи са известни под различни имена.


По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.