четвъртък, 28 ноември 2013 г.

Бил ли е убит Кенеди заради интереса му към НЛО?

Неизвестно по-рано писмо, написано от Джон Кенеди до шефа на ЦРУ показва, че президентът е наредил да му предоставят класифицирани документи за НЛО само  10 дни преди убийството му.


Секретното
послание е в една от двете бележки, написани от Кенеди, когато той е поискал информация за паранормалните случаи от 12 ноември 1963 г., което за първи път е обнародвано от ЦРУ.

Авторът
, Уилям Лестър заявява, че ЦРУ му е предоставило документи, в съответствие  със Закона за свобода на информацията, след като той изпраща това искане,  в процеса на написване на книгата "Празнуване на Свободата: JFK * и новите граници".

Както пише AOL News, интересът на президента към НЛО малко преди убийството му е вероятно за да се налива масло в огъня на конспиративните теории.

Ентусиасти-изследователи по проблемите на НЛО казват, че последните документи, предоставени от Лестър ЦРУ, увеличават тежеста на предположението, че президентът е бил убит, за да не го оставят да узнае истината за НЛО.

В един от секретните документи, оповестени по Закона за свобода на информацията,  Кенеди пише до директорът на ЦРУ, изисквайки от него документи за НЛО.






 Писмото на Кенеди до директора на ЦРУ, с изискването да му даде достъп до класифицираните материали за НЛО.

Във втората бележка, която е изпратена до администрацията на НАСА, Президентът изразил желание да си взаимодействат със Съветския съюз за съвместни дейности в открития Космос.

Уилям Лестър заявил, че интересът на Кенеди към НЛО, може да укрепи  взаимоотношенията със Съветския съюз.



Втората записка, написана от Кенеди на 12 ноември 1963 год., 10 дни до преди убийството.
Както разказва Лестър, «президентът се безпокоял за това, че множество НЛО са видели и над Съветския Съюз, и той бил обеспокоен, че тези НЛО Съветите биха могли погрешно да изтълкуват като агресия от страна на САЩ, предполагайки, че това са наши технологии».

"Мисля, че това е една от причините, поради която той искаше да получи тази информация и да я извади от юрисдикцията на НАСА, за да може да каже на руснаците: "Вижте, това не сме ние, ние не ви провокираме. "

Но теоретиците на конспирацията  казват, че документите са засилили интереса към спорния файл, озаглавен "изгори бележката", който, според един от изследователите по проблемите с НЛО,  придоби известност през 90-те години.

Документите, носещи следи от изгаряне, както се твърди, е бил публикуван от НЛО ловеца Тимъти Купър през 1999 година. Документът беше получен от него от неизвестен източник от ЦРУ​​, но той не е бил потвърден.


Провокативно: В "обгорената бележка" директорът на ЦРУ твърди че пише: "Lancer (Кенеди) направи няколко запитвания относно нашите дейности, които ние не можем да си позволим"

В документ, изпратен с документа, казва източникът, че той работи за ЦРУ между 1960-1974, и е извадил хартията от огъня, когато агенцията е изгаряла някои от най-чувствителни документи.

В бележка без дата се появява името "Лансер", което в рамките на ЦРУ е кодовото име на Джон Кенеди.

На първата страница директора на Централното разузнаване пише: "Вие трябва да знаете, че Lancer направи няколко запитвания по отношение на нашата дейност, но ние не можем да си го позволим.

Моля, изпратете вашето решение най-късно до октомври. Вашите действия по този въпрос, са от решаващо значение за продължаването на работната група. "

Сегашният собственик на изгорялата бележка отбелязва, който я е купил от Cooper през 2001 г., разказва AOL News, когато Кенеди започнал да иска от ЦРУ сведения за НЛО, " ЦРУ го очистил."

НЛО изследователят Робърт Ууд заявява, че е изследвал внимателно хартията, на която е била написана, възраст на хартия, мастило, водни знаци, шрифтове и други данни.

Той казва: "Аз наех експерти от компания, за да разберат възрастта на мастилото, както и проверка на няколко други неща, които могат да се определят с помощта на същата технология като на експертизите в съда. "

Източник :  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1378284/Secret-memo-shows-JFK-demanded-UFO-files-10-days-assassination.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.