неделя, 10 ноември 2013 г.

Етнос и държава

Ролята на държавния егрегор в етническия егрегор може да бъде сравнена с ролята на скелета в човешкия организъм. Скелетът създава определена устойчивост и оформя
основните очертания на тялото. Но главните жизнени процеси протичат в други части и органи. Държавният егрегор гледа на тези части с очите на участъков милиционер.
Ако държавният егрегор отслабне, етносът няма да просъществува дълго. Той или ще загине, или ще се трансформира в нов етнос. А ако държавният егрегор си присвои функциите на други егрегори, тогава етническият егрегор много бързо кристализира.
Обичайната грешка на изследователите се крие в това, че на апарата на управляващата класа се приписва ролята на мозък в тялото на етноса. В действителност управляващата класа в най-добрия случай може да бъде уподобена на черепна кутия.
Поведението на етноса е напълно подчинено на неговото колективно подсъзнание, тоест - на етническия егрегор. Самосъзнанието на етноса е нищожно, то е слабо отражение на най-простите и най-актуалните за момента мисли, внимателно отбрани от етническия егрегор и старателно разпратени по тъповатите глави на членовете на етноса. Става дума за това, че етносите не участват съзнателно в процеса на еволюцията, макар че донякъде сами определят съдбите си, ръководени от своето самосъзнание. За това отначало трябва да се появят достатъчно много хора, притежаващи канали за връзка с етническия егрегор, тоест, хора, директно виждащи кармичната задача на етноса. С такива канали, но не директни, а косвени, са свързани великите национални писатели.А в критични моменти - и големите пълководци.
Останалата част на етноса трябва да бъде подготвена за възприемането на съответните енергийни потоци, така че тези хора да могат да станат духовни учители на своя народ.

Авесалом Подводни 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.