неделя, 16 юни 2013 г.

Мислеформи

Това , че мисълта е материална, т.е намира физическо въплъщение, се знае отдавна. Но се оказва, че енергията на емоциите и желанията ражда и още някакви същности, които могат да ни провалят живота.
  Официалната наука засега затваря очи пред факта, че редом с хората и животните, състоящи се от белтъчно вещество, обитават огромен брой живи същества, чиято природа е по-различна. В езотеричната литература ги наричат астрални същности, обитатели на тънкия свят на земята. Те са невидими за човешкото око (фиксират ги точните геофизически прибори и специалните ленти, улавящи инфрачервените и уктравиолетови излъчвания) и са главно рожба на нашето въображение, на силните емоции и мисли. Много учени ги наричат мислеформи.
  Интересни резултати, потвърждаващи реалността на съществуването на подобен род тънки структури са получили руски изследователи. Акад. А. Охатрин успял да фотографира тънкоенергетични образувания, свързани с човешката жизнена дейност. Той ги нарекъл кластери. На фотографиите се виждат не само сгъстени кълба енергия, отделяни от човека по време на силни преживявания, но и тънкоматериални паразити, внедрили се в тялото на индивида.
   Добрите и злите мисли . Какво представлява мислеформата ? Според учените тя е един от начините за взаимодействие с енергоинформационното поле на земята. Тя е създание на психическата енергия на човека, с предназначение да въплъщава осъзнатите, а понякога и най-потайните му мисли и желания. Мислеформите могат да съществуват само за сметка на енергията на мислите, които са ги породили. Колкото по-често се повтаря една и съща  мисъл,толкова по-голям потенциал набира мислеформата, толкова по-жизнеспособна и активна става тя.
   Породената от човека  мислеформа въздейства както върху него самия, така и върху околното пространство. Някои учени свързват образните мислеформи с аурата на човека и по-точно с две нейно обвивки : менталната и астралната . Те са задействани в процеса на възникване на мислеформите и определят не само тяхното “поведение”, но и външния им облик и цвета, които прекрасно се различават от сензитивните хора.
   Менталното тяло е много красиво, излъчва светлина. Ако човекът има предимно възвишени мисли, то става лъчисто, придобива сини и виолетови оттенъци. Съответно отделената от него чиста и проста мислеформа ще излъчва огромна енергия, насочена неизменно от волята и силния интелект.
  Различно изглежда и се държи мислеформата, когато мисълта на човека е негативна, съсредоточена върху външните обекти на желанията или е заета от страстите. Оцветена е в бледи оттенъци на кафяви, мръснозелени и червени цветове. Веднъж възникнала, мислеформата се придвижва в информационните потоци, съединявайки се с идентични мислеформи  на други хора. При това тя напълно се обособява от своя “родител” и се стреми да повиши своя жизнен ресурс за сметка на генериране на отрицателни мисли у онези, към които се включва. Тя въздейства различно на хората, създавайки скандали и изблици на негативна енергия, от която се подхранва.
  Тази странна полуразумна форма на живот в тънкия свят охотно откликва на влиянието на човешката мисъл. Всеки импулс, послание от менталното или астралното тяло за известно време се превръща в нещо като живо същество...
   Същностите атакуват : с мислеформите са свързани и нощните кошмари на децата. Те се появяват в помещения, “замърсени” с низши астрални същности. Децата са много чувствителни към появата им. Понякога категорично отказват да спят в някоя стая, защото там сънуват кошмари. С тези разкази за деца е съгласен тибетският маг Тайрън, притежаващ способността да вижда енергетичните същности от околния свят. Често заедно с влизащите в парапсихологическия му салон посетители при него попадат и мислеформи. За поддържането на живота си те са принудени да се подхранват с хорската енергия, затова сякаш се впиват в енергетичната обвивка на човека и попиват в себе си неговата енергия. Именно така  обяснява нощните детски кошмари.
   Екстрасенсите и другите специалисти, занимаващи се с лечение на биоенергетиката на болния, след провеждането на сеанс или инстинктивно тръскат ръцете си, сякаш за да изхвърлят от пръстите полепналата по тях мръсотия, или дълго ги държат под течаща вода. Повечето екстрасенси обясняват тези действия с отрицателната енергетика, която получават при контакт с болен. Наскоро учени успели да докажат, че работата тук не е в енергетиката, а все в тези мислеформи.
   Памет притежават не само хората, но и другите живи същества, както и предметите. Помещенията, в които прекарваме времето си, запомнят по особен начин мислите и чувствата на живеещите в тях и дори се променят енергетично под тяхното въздействие. Енергетиката им привлича “чужденци” – мислеформи. Добре е, ако в нашия дом живеят постоянно положителни емоции – тогава мислеформите-пришълци само усилват благоприятната атмосфера. А ако помещението е замърсено с клюки, скандали, караници, то привлечените отвън мислеформи още повече развалят атмосферата.
   Как да изчистим въздуха : първо трябва да проверите действително ли “нежелани гости” са се настанили в стаята ви. Това се прави с помощта на  свещ . Тя не само открива, но и изгаря  нечистотията. За целта с нея трябва бавно да обходите стаята и другите помещения покрай стените. В местата на натрупване на негативна енергия светщта започва да пука, да искри и да капе с тъмен восък. Тогава трябва да спрете и да почакате, докато свещта спре да пращи. Желателно е тази операция да се прави редовно, особено в детските стаи. Със същия успех може да бъдат използвани и ароматни "индийски" пръчици.
   При всички народи се смята , че звънът на метал действа изчистващо и на организма на човека, и на природата. Всевъзможни камбанки и звънчета от векове са служели като средство, плашещо злите сили. Съвременната наука е потвърдила мъдростта на предците, като е установила дезинфектиращото действие ма камбанния звън. Изяснено е, че нискочестотните вибрации и инфразвуковете на кабманите способстват за унищожаването не само на болестотворните микроорганизми, но и разрушават повечето невидими негативни същности от тънкия свят.
   Начините за избавяне от лошите мислеформи са много. Но най-добрият от тях е култивирането на добри мисли и желания. Чистото сърце и ум са най-добрите защитници против всички враждебни нападения. Аурата на такива хора не е способна да взаимодейства с грубата енергия на мислеформите , възникнали на базата на ниските чувства, които могат мирно и спокойно да живеят сред обкръжаващите ги завист и ненавист. И обратното, докато у човека бродят зли и користни мисли , ниски и извратени желания, той е открит за атаки от страна на вредителите ....

по материали от интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.