вторник, 18 октомври 2022 г.

Кораби, сателити, фалшива МКС и други лъжи от орбита - 1

 Нека се отклоним за известно време от изясняването на историческите сливания и разделения и да насочим вниманието си към околоземното пространство. Много решетки висят над Земята, образувайки екран, върху който, подобно на купола на огромен планетариум, се изобразява картина на нощното небе.

Не е нужно да вярвате във виденията на някои астропилоти (и никой не ви призовава да го правите), но ви насърчавам да погледнете твърдите факти, всеки от които означава малко поотделно, но събрани заедно образуват повече от странна мозайка.

Тук разглеждаме какво, както твърдят космическите агенции, летят в космоса.

Да започнем с това, че информацията от сайта All around е лъжа:

Сателитите летят ли?

От една страна, какви съмнения? От друга страна, всички резултати от тяхната дейност могат да бъдат получени по други начини: да фалшифицират космически снимки, да получат изображения на земята от самолет, да комуникират с помощта на предаватели на метеорологични сонди. Ето пример за такива снимки от балон, на който е монтирана цифрова камера.

(http://nnm.ru/blogs/ostoleckiy/fotografii_iz_kosmosa_na_mylnicu/):




Първият е направен на 30 км височина (по-високо не можеше да се изкачи) - типична сателитна снимка, а вторият - вече под облаците - не се различава от този на Google. Например, ето как можете да направите снимка от космоса:

Правим снимка на Земята, наслагваме снимка на кораба върху нея и получаваме полета на Skylab (1973-1979), и то с такъв детайл като лявото крило, загубено по време на излитане. Така всичко е честно, дори лапсусът не остава скрит.



Какви съмнения има относно снимката?

И кой е снимал това чудо? Ясно се вижда, че снимката го показва изцяло.

Нещо като една от трите експедиции. Но как? Не се виждат елементи от заобикалящото оборудване. Това камера за докинг станция ли е? Но докингът става от другия край. Нуждаете се от завъртане на 180 градуса? Все пак странен ъгъл.

Ето същата снимка, но с по-добро качество: http://www.astronet.ru/db/msg/1213731. По сянката на дясното крило може да се определи посоката на Слънцето. И защо тогава цветът на щепсела на двигателя е толкова ясно видим - нали изцяло е на сянка?!

Основният въпрос е: как сателитите са правили снимки извън радиационния пояс на Земята, преди да има цифрови фотоапарати?

Радиацията трябва незабавно да освети филма. Бронираната камера също няма да помогне (не си спомням, че е имало такава) - отворът на обектива се отваря (и дисковете на цифровите фотоапарати трябва да бъдат добре защитени)

Лъжи в снимки от "Луната":

Изглежда, че тук е липсвало лепило






10/07/2009, телевизионен сюжет за изображения на обратната страна на Луната (годишнина):

а) показаха малка желязна кутия с леща - същата беше на сателита;

б) за заснемане беше необходим особено силен филм, ние не сме я произвеждали, използваха го от свалени американски разузнавателни сонди;

в) снимката веднага се проявява по ускорения метод, след което се заснема с телевизионна камера и се изпраща сигнал на Земята;

г) има малко кадри, тъй като захранващият кабел е прекъснат от мълния и е използвано неподготвено студио на друго място;

д) сателитът изгоря на връщане в плътните слоеве на атмосферата.

Толкова много неща се натрупаха: и специален филм (издръжлив, а не защитен от радиация), и повторно заснемане с телеобектив (защо да не ги снимат веднага?), и такъв подходящ нелеп инцидент и накрая гибелта на заснет филм (добър е, но изгаря желязо в плътните слоеве на атмосферата - повече за това в 1.3, 1.4 и 1.8). Между другото, защо беше необходимо да се върне сателитът, ако беше обречен да изгори? Нека летят до там и да правят снимки (допълнителен филм вместо гориво на връщане).

И ето как Корольов доказа възможността за фотографиране

Когато в СССР беше изстреляна Луна-3, която трябваше - за първи път в света - да направи снимки на обратната страна на Луната и да ги предаде на Земята, някакъв "специалист" изтича до Корольов и започна да маха листове с изчисления: „Снимките няма да се получат! Радиацията там е твърде голяма! Филмът ще се освети! За да се защитиш от него, ти трябват два метра бетон!“

Корольов спокойно го изслуша и по-късно представи на този нещастен специалист една от първите снимки на обратната страна на Луната, като написа върху нея: „Ето снимка, която не би трябвало да се случи“. (Корольов знаеше какво прави. Предишните станции Луна-1 и Луна-2, първата от които летеше близо до Луната, а втората падна върху нея, бяха оборудвани с броячи на радиация, от показанията на които се следваше, че от радиацията близо до Луната филмът не е в опасност).

Виждате колко е просто: ако покажете снимка, доказвате го (изчисленията са отстрани!). Спомняте ли си известния виц за Василий Иванович и играта на карти в Лондон? Джентълмени, повярвайте на думата ни!

Най-показателният момент на фалшивостта на "космическите" изображения е луната:

Студийни снимки на "полет до Луната" (от тук):





И от тук:




Тук, на такова чудо, американците уж са посетили луната.



Вижте качеството на сивата подплата в горната част, намачкана е, защото е тънка като крило на китайска лисица!



Защо дори тази обвивка? Например за защита страхувахте ли се, че ще се стопят от радиация? Защо тогава са защитени само краката и частите на тялото, а не и самата жилищна част?

Или лъскавото фолио заслепява толкова много космическите неофити, че останалите просто избледняват на заден план или изобщо не се виждат?

Вярвате ли, че защитата може просто да бъде увита около междупланетен кораб като обвивка на бонбон върху карамел?

Ако вярвате, нека видим още няколко снимки:



Какво е това въобще? Всемогъщата НАСА нямаше достатъчно пари за нормални крака с нормални болтове?



Изглежда ли като стабилна конструкция, която може да издържи няколко тона тегло дори при ниска гравитация?







Джемини-3 е първият пилотиран полет по програмата Gemini, както единодушно твърдят бъдещите астронавти от НАСА.

1965 г., почти пет часа полет.

Джемини беше първият американски космически кораб, построен с помощта на система за контролирано спускане за спускаемия апарат (отделение за екипаж). Формата на спускаемото превозно средство е направена под формата на фар. Навлизането в земната атмосфера се извършва първо отдолу и поради изместения център на масата спрямо надлъжната ос, полетът в атмосферата се извършва с постоянен ъгъл на атака. Контролираният полет се извършва чрез завъртане на спускаемия апарат по ъгъла на накланяне. Спускаемият апарат на космическия кораб Gemini е двуместен, което направи възможно извършването на космическа разходка. В същото време цялата атмосфера на кабината на астронавтите, състояща се от кислород, беше изхвърлена в космоса и след затварянето на люка беше възстановена поради натрупания кислород в цилиндрите.

Сега отиваме на уебсайта на НАСА и търсим какво нещо е това





Вратите в "Джемини", нека ви напомня, се отварят навън. Налягането вътре е 0,3 атмосфери, а отвън е нула.

И такива смешни примки.

В съветските космически кораби люковете се отваряха само навътре. Налягането вътре трябва да натиска люковете, намалявайки вероятността от понижаване на налягането, а не обратното.

Но къде ги слагате тези глупости?



Имате ли добра представа какво ще се случи с тази кутия при скорост, малко по-малка от първата космическа? Да речем при 7000 m/s?

Скоростта на съвременния самолет е около 200 m/s.

Спомнете си как ураганът не оставя камък необърнат със скорост от 100 m/s.

Сравнете със 7000 m/s.

Така че тази кофа не е летяла в космоса.

Или вторият вариант - летяла, но без хора вътре, следователно няма задачи за осигуряване на безопасност, а само имитация на тези задачи.

Оказва се, че Холивуд в НАСА е започнал много по-рано от пилотирания Аполо.

МКС:

Височината на орбитата на МКС е 400 км.

Земен радиус: около 6400 km (диаметър ~ 12800)

Тоест височината на МКС е поне 30 пъти по-малка от радиуса на планетата. Ще изглежда така:



Какво го осветява отдолу, градски светлини? защото слънцето може да направи това само за МНОГО кратък период от време

Възможно ли е да се види такова пречупване на повърхността от тази височина, както ни е показано, т.е. почти една четвърт от планетата, а понякога и повече?





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.