сряда, 6 юли 2022 г.

ТОРМОЗ И КОНТРОЛ НАД СЪЗНАНИЕТО ПО СВЕТА - 5

 Повишена чувствителност

Свръхчувствителност е психологически термин, който се отнася до принудителната връзка между стимул и съответната реакция. Членовете на тези групи използват тази техника, за да упражняват психологически тормоз над жертвата. Например, ако преследвач, който постоянно преследва жертва, носи синя барета на главата си, жертвата впоследствие ще започне да вярва, че всеки, който носи подобна, е преследвач с лоши намерения. Повишената чувствителност на жертвата увеличава чувствителността към ежедневни стимули, като цветови комбинации, изображения, ежедневни действия и т. н.

Например комбинации от ленти, химикалки, свирене, силна кашлица, пляскане, морски вълни, звънене на ключове и т. н. Жертвата например може да бъде подложена на тормоз на работното място, тогава част от ежедневния тормоз от страна на колегите ще бъде силна кашлица при всяко споменаване на името му, наричайки го с нелицеприятни епитети, като например издънка, безполезен, невежа, луд. На публични места те следват жертвата и кашлят досадно в лицето ѝ. Когато жертвата пазарува, другите се насърчават да направят същото. След месеци или дори години жертвата-цел става чувствителна към тези стимули, които могат да се използват за тормоз дори без да се споменава името на жертвата или без да се хвърлят коси погледи. След това дразнещата асоциация поражда всички други видове тормоз.

Друг случай: сексуално насилие над момиче, на което е напъхан чорап в устата. За да я накарат да мълчи и да й попречат да подаде жалба, насилникът, неговите приятели и роднини я следват навсякъде, хвърлят по нея чорапи, напомнят й за случилото се и й показват чорапи при всеки удобен случай. Тя получава съобщенията, които й изпращат. Заради това брутално нападение и всичко, което последвало, момичето станало изключително податливо. Несъмнено повишената чувствителност предизвиква силен страх у жертвата, откъдето идва и прякото удовлетворение от изпълнението на намерението у гангстера. Вижте: http://en. wikipedia. org/wiki/Sensitization

Публично представление и уличен театър

Тази тактика се използва за представяне на действия и екстравагантно поведение, при които преследвачите, понякога дори съседи на жертвата, я измъчват публично. Подобно поведение често граничи с ексцентричност и размива границите между реалност и фантазия в психиката на жертвата. Това се случва с хора, които се държат по необичаен начин, организират представления или играят шоу на публично място, известно като "уличен театър". Цялата тази история можеше да бъде само фарс, ако не беше с цел преследване на жертвата. Обикновено наблизо има човек, който наблюдава реакцията на жертвата: така научава вашите слабости и реакции. Ако бъде демонстрирана враждебна реакция, те ще се опитат да я използват срещу целта в бъдеще. "Уличният театър" се разиграва от външни лица или съседи, вербувани от групи за преследване. Примери за "уличен театър" са всички споменати по-горе техники.

Синхронизиран тормоз

Този вид преследване се отнася до синхронизирани действия, извършвани от членовете на групата за преследване с цел да се раздразни целевата жертва, които могат да включват (и не само) съседи или случайни минувачи, които влизат или излизат от къщата по едно и също време. пример 1: Един съсед излиза от къщата, а друг влиза. 2-ри пример: Съсед се прибира вкъщи и в същия момент край къщата на жертвата се разхожда напълно непознат или минувач. Това синхронизирано действие е една от основните техники, използвани за тормоз, и често се повтаря. пример 3: Целевата жертва излиза от къщата в момент, в който съседът също излиза, придружен от прелитащ над него самолет или хеликоптер. Такова синхронизирано преследване се превръща в модел, включващ и използването на числа, като например двама съседи се връщат вкъщи в 3:13 ч. , а други двама съседи тръгват в 3:30 ч. , като същите се връщат в 3:43 ч. Тази тактика може да бъде използвана и по друг начин: досадни телефонни обаждания в дома на жертвата, точно когато съседите излизат или се прибират. Точността и честотата са от основно значение в този случай. Основната мотивация е същата като при всички останали техники. (вж. по-горе).

Как групите за тормоз общуват помежду си. Сигнали и символи.

Комуникацията може да се осъществи по няколко начина. Например, когато са навън или патрулират, те използват сигнали като докосване на носната преграда или ъглите на очите, могат да разрошат косата си три пъти, да мигнат с мигли и т. н. Членовете на тези организации общуват помежду си чрез сигнали. Следват няколко примера.

Основни сигнали:

1. Предупреждение! Приближаване на субекта - докосване носа с ръка или кърпа.

2. Обектът се приближава или минава покрай него - прокарване на ръка през косата или вдигане на шапката за няколко секунди.

3. Обектът стои неподвижно - слагане на ръка на гърба или на корема.

4. Наблюдаващият агент е на път да завърши наблюдението, когато "прикритието" е разкрито - развързване на обувките.

5. Връщане на субекта - поставяне на двете ръце на гърба или на корема.

6. Агентът иска да разговаря с ръководителя на екипа или с други агенти - изважда се чанта или нещо подобно и се разглежда съдържанието.

Клевета

Тази техника се състои в разпространяване на лъжи за жертвата. Често лъжите са свързани с незаконни действия, извършени от жертвата, или тя трябва да бъде наблюдавана по някаква неясна причина. Например преследвачите могат да разпространяват слухове, че жертвата е проститутка, наркодилър, луд, терорист, расист, педофил и т. н.

Лишаване от сън

Кампанията за безпокойство чрез шума, която лишава жертвата от сън, е ефективен начин да се постави жертвата в състояние на повишен стрес. Това е и един от начините за предизвикване на дезориентация и физическо отслабване на жертвата. След това жертвата може да се довърши с мъчения на обществено място или при автомобилна катастрофа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.