понеделник, 20 август 2018 г.

За изображенията върху огледални повърхности

От времето на дълбока древност хората, които имат способността за образна комуникация, забелязват, че ако погледнете отблизо в определено време в някаква блестяща повърхност - огледало, водите на река или езеро, кристали и кристални топки - тогава върху нея се появяват изображения от миналото, бъдещето или събитията, ставащи на голямо разстояние. Но каква е причината за това явление?
В книгата "100 велики тайни на съзнанието", редактирана от А. Бернацки, можем да прочетем за това явление следното: "Още в началото на XVI век Парацелз твърди:" Човек има силата, която да му позволи да види приятелите си и обстоятелствата, в които се намират, независимо, че въпросните хора могат да бъдат на хиляда мили".
Арабският учен от 13-ти век Ибн Калдун съобщава: "Някои хора гледат в огледала или съдове, пълни с вода ... Те гледат внимателно, докато не започнат да виждат образите. Съзерцаваният обект изчезва и след това една завеса, подобна на мъгла, се простира между наблюдателя и огледалото На този фон има образи, които той иска да възприеме, а после описва това, което вижда ... "
Фактът, че с помощта на кристали, огледала, кристални сфери и други прозрачни или светоотразяващи устройства могат да се предизвикат визуални халюцинации, е отразен в легенди и писмени източници на много народи: в древно Перу, Мадагаскар, Сибир, американските индианци, в Древна Гърция и Рим, в Индия и Египет. Навсякъде те вярваха, че по този начин се виждат миналото и бъдещето ...
И независимо от това как хората третират явлението "видение на бъдещето", сега то става обект на научни изследвания. Така например, в един от експериментите американски психолози поканили около сто доброволци, предложили им да гледат прозрачна стъклена топка. И изведнъж повече от половината от участниците отбелязаха появата на визуални образи.
Експериментаторите считат, че подобен ефект може да се постигне, като се погледне в дълбините на планинските езера, в добре полирани огледални повърхности. И самите изображения (лица на познати и непознати, картини от детството и т.н.), както предполагат учените, се появяват, защото човекът попада в състояние на самохипноза".
Но учените са само наполовина прави. Работата е, че такива способности на ясновидство и далечно виждане се отключват у хората по време на постигането на променени състояния на съзнанието. Огледалните и отразяващи повърхности са един вид "инструмент за настройка" на нашето съзнание, което ни улеснява да стигнем до съответните състояния, когато нашето съзнание получава възможност да се свърже с енергийно-информационните полета (Акашови хроники).
По принцип този дар се проявява спонтанно, но ако тренирате включванията  си към информационните полета, в крайна сметка можете да се научите да намирате информация в тях съвсем съзнателно, точно както я намираме в интернет. Следователно, не случайно някои съвременни изследователи наричат информационните полета не само акашови хроники, а и Вселенския интернет. И характеристиката на този "интернет" е фактът, че той съдържа само надеждна информация, включително тази, която е внимателно скрита от нас от определени сили и техните слуги, които са завзели контрола над човечеството.




По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.