петък, 3 март 2017 г.

Тайните на Окло или ядрен погреб на древна цивилизация

Според привържениците на хипотезата за извънземния произход на човечеството в незапомнени времена в Слънчевата система е пристигнала космическа експедиция от центъра на галактиката, където и звездите, и обикалящите около тях планети са по-стари. Следователно животът там се е зародил и достигнал високо развитие по-рано...


Отначало космическите "прогресори" покоряват Фаетон, който по времето, когато Слънцето е по-младо и горещо, е най-годен за живот. А когато там избухва страшна война, разцепила планетата на части и превърнала я в пояс от астероиди, оцелелите се установяват на Марс.
След много години и марсианската цивилизация не успява да прекрачи в развитието си "ядрения праг" и е унищожена. Но се спасяват колонисти, които усвояват Земята.
Привърженици на тази теория са не само писатели фантасти, като Александър Казанцев и др. През 1961 г. например ученият, математик, астроном и познавач на древни езици Матест Агрест публикува статията "Космонавтите на древността". Авторът смята, че някои артефакти и паметници от миналото са свидетелство за пребиваването на Земята на представители на високоразвита извънземна цивилизация. Той пише: "Може да се допусне, че космонавтите са изследвали Слънчевата система с малки кораби, стартирайки от Земята. За тази цел може би е трябвало да добиват на нашата планета ядрено гориво и да строят специални площадки и хранилища".
Хипотезата на Матест Агрест се потвърждава неочаквано от откритие, направено през 1972 г. Френска компания добива уранова руда в рудника Окло в Габон. При провеждане анализиране на образци от рудата е установено, че процентното съдържание на уран-235 е под нормата. След това е зафиксирана липса на около 200 кг от този изотоп. Специалистите от френския Комисариат по атомна енергетика бият тревога, тъй като липсващото вещество е напълно достатъчно за изработването на няколко атомни бомби.
Изследванията показват, че концентрацията на уран-235 в рудника Окло е същата като в отработеното гориво от реактора на атомна електроцентрала. Нима става дума за ядрен погреб? Но как е възможно това, щом е създаден преди около 2 милиона години?
Напоследък все по-често се появяват хипотези, според които настоящата технократска цивилизация далеч не е първата на Земята. Напълно възможно е високоразвити цивилизации, владеещи могъщите сили на природата, да са съществували на нашата планета преди милиони години. само че нито една от тях не е използвала мощта си за благо и съзидание, вместо за разрушение.
На определен етап от технологическото развитие е възниквало противоборство между две или няколко държави, което се изливало в световна война с използване на такова чудовищно оръжие, в сравнение с което ядреното изглежда детска забава. В резултат човечеството се самоунищожава, променя се облика на планетата, а по чудо оцелелите хора изпадат в първобитно състояние, губейки всичките си знания и опит.
За последен път такава всемирна катастрофа е настъпила преди около 50000 години, когато ариите (хипербореите) влизат в смъртоносна битка с атлантите. Използвайки тектонично оръжие, враговете причиняват Всемирния потоп, , в резултат на който потъват и Хиперборея, и Атлантида. А от водата се издигат нови континенти, на които след десетки хиляди години се развива отново технократска цивилизация, владееща ядрено оръжие и подбираща все по-страшни средства за унищожение.
Ще може ли тя за пореден път да се спъне в "ядрения праг"? Ще се измъкне ли от омагьосания кръг? Ще насочи ли своята мощ към съзидание, а не към разрушение? Няма отговор нито от науката, нито от религията....

По материали от "Феномен"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.