петък, 21 август 2015 г.

Илобрант фон Людвигер: науката търси знание, но не и истината

Немският астрофизик Илобрант фон Людвигер развенчава псевдонаучния мит, че астрономите по време на своите наблюдения на небесните тела не виждат никакви неидентифицирани летящи обекти.


Той три пъти в живота си е бил свидетел на полети на НЛО на нашата планета. Всеки път, той добре разбирал, че не вижда атмосферно явление или астрономически обект. В първия случай това бил диск, който прелетял под облаците в противоположната страна на вятъра. Във втория случай, той наблюдава кораб с форма на пура, който направил фантастични маневри в небето, а след това се разделил на няколко части. В третия случай е бил цял "букет" от цветни балони, наподобяващи грозде.
И ето какво казва той относно проблема за НЛО и за отношението към този проблем от страна на официалната наука: "Mедиите някак си вярват, че астрономите никога не са виждали НЛО. И все пак - те са видяли. Просто си мълчим за това. В обсерваторията в Бамберг през 60-те години наблюдавахме променливи звезди. Имахме такъв каталог с картини на плочите на прозореца, на една от които е бил запечатан невероятен обект. По форма приличаше на боб. Никой не знаеше какво е това.
Отидох при моя шеф и го попитах. И той каза: "О, това трябва да се изтрие. Това само обърква студентите.." Науката се стреми преди всичко към знанията, но не и към истината. Науката иска да узнае нещо, за да го разбере. А нещата, които не се вписват в теорията, тази наука ги игнорира ...

 Има данни за четири проучвания - две американски, съветско и френско, финансирани от своите правителства. Тези данни показват общо 1187 случаи на наблюдения на НЛО феномени, които не се поддават на никакво обяснение.
Например, когато неидентифициран обект се приближава до свидетели на много малко разстояние. Около 300 метра. Когато тези обекти са предизвиквали физически промени в околната среда. Освен това, всички показания на свидетелите изглеждаха убедителни. Между другото,  Академията на науките в Москва тогава заяви за около 460-480 случая от тези 1187 ...
Отново, ако ги разглеждаме като извънземни, то идването им на Земята щеше да бъде по-опасно, отколкото посещение на земни посетители от бъдещето. В случая с представителите на бъдещето - от тях не се очаква никаква заплаха. Но ако някой посетител на Земята осакатява нашите животни, добитъка ни, източва кръвта им, а подобни случаи има десетки хиляди по целия свят, това никак не е добре. Друг източник на тези инциденти не е идентифициран, но връзката между установяването на увреждането на животни и появата на НЛО е извън съмнение.
Не е необходимо да се сее паника, но във всеки случай ние трябва да останем бдителни и да не се примиряваме с всичко случващо се. Тези пътувания са направени не за да се установят контакти между нациите или планетите. Тяхната истинска цел е неизвестна за нас. Може би те търсят нещо тук и искат да го вземат, но те не са дошли да информират човечеството за своето съществуване. Това не е тяхната цел".

Ние наистина трябва да останем бдителни и да не се опитваме да заравяме главата си като щраус в пясъка, както правят повечето ортодоксални учени, когато изследват нещо, което излиза извън рамките на официалната научна парадигма и циркулярите "от върха". И ако искаме да стигнем до истинската цел на пребиваването на пришълците на нашата планета, ние трябва да продължим с усилията си в изучаването на феномена НЛО.

По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.