сряда, 4 февруари 2015 г.

Духовете съществуват, твърдят някои учени

Енергията и духа на човека не умират заедно с физическото му тяло. До този извод стига самият Айнщайн. Ученият, който променя представите за заобикалящия ни свят вярва, че след смъртта, от човека остава неговата енергия. Тази енергия всъщност е душата.
Духовете, привиденията и призраците представляват изображение без носител, най-често олицетворяващи душата на починал човек. Духът или духовете не се въздействат от физичните закони. Това е и причината за възможността на духовете да се телепортират. Обикновено призраците могат да преминават без затруднение през предмети.
Други версии за произхода на духовете се позовават на схващането, че духът и тялото заедно съставят нашата същност. Когато тялото престане да функционира, духът преминава на друго ниво на съзнанието. А призраците са просто неспокойни духове, чието преминаване в следващия свят не е било успешно поради една или друга причина. Уникално свойство на духовете е, че те могат да се материализират и дематериализират. Много хора твърдят, че присъствието на духове понижава температурата в помещението. „Благодарение” на тях се предизвикват нарушения в работата на електрически уреди.
Духовете съществуват, твърдят някои учени
Великият учен, създал Теорията на относителността, някога е твърдял, че пространството около нас е наситено с невидима за простото око субстанция, наречена етер. Според законите на физиката етерът заема по-фино ниво на организация на материята. Всяко материално тяло, съставено от молекули и атоми, може да се разгради чак до съставящия ги физически етер, като при това се отделя енергия, значително по-голяма от ядрената или термоядрената. Тълкованията на някои от съвременните учени са, че „етер” представлява освободената енергия след смъртта на човека. Тези техни теории противоречат на официалното становище на научното съсловие, според което духовете не съществуват, а обясненията за тях са свързани с привидения като халюцинации. За сега единствено изследователите, изолирани в периферията на научните кръгове, правят опити да измерят достоверността на загадъчните явления.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.