петък, 2 септември 2011 г.

Споделено

 Никога не е имало такова нещо като "смърт" , а просто завръщане в Дома. Както капката се връща във Великата и Вечна река !



Празната обвивка - едва когато е съвсем куха отвътре - тогава става за съд, който да се изпълни със съдържание ; това се отнася и за хората - едва когато се изпразним от всички свои суетни надежди, дребнави желания и лелеяни заблуди , можем да служим на околните .




Празнотата е по-значима, отколкото пълнотата . Колкото да разкрасявате фасадата, ако зад нея не се крие празнота - тя остава непотребна ...

4 коментара:

  1. В една книжка, Странникът, се казва, че хората били "табула раса" - празни дъски. Раждали се без никакъв пълнеж и за това, някой по-умен от тях, решава, че както ги напълни, така и ще живеят. Затова и май все са гладни да имат, че нали са дошли съвсем лишени от съдържание, и затова все трупат ли трупат цял живот пари и какво ли не, между другото и ще си отидат така, както са и дошли - голи и без един петак. Друга работа е, ако чрез познания и сравнително добри дела, напълнят душата и съзнанието си - тогава след преминаването на етапа "смърт" ще имат повече нужда от тях, отколкото десетина банкови сметки.

    ОтговорИзтриване
  2. :) Имаш право , затова в друга мисъл споделих това : Защо ли още е трудно да се разбере : колкото повече се блъскаш, толкова по-малко постигаш и колкото повече придобиваш, толкова по-малко притежаваш ???

    ОтговорИзтриване
  3. Може да е заради кодираната алчност в човека - колкото и да има, все да му е малко и да иска още повече да има. Нали тези свръхбогатите, дето притежават десетки милиарди, не спират и те да трупат, макар и с ясното съзнание, че няма да могат да изхарчат и една десета от имането си, ама не - те искат още и още.
    Дали заради тази ни алчност не ни пускат сред звездите? Че ако хукнем да грабим и завладяваме, както ние хората си можем най-добре, изведнъж една Вселена ще се окажа малка за ненаситността им.

    ОтговорИзтриване
  4. Да , но е важно да се знае, че това е свързано и с различните инкарнационни нива на душите тук ...

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.