събота, 4 юни 2022 г.

Буш и Чърчил имат общи предци по линия на принцеса Даяна

 Президентът Буш е голям почитател на Уинстън Чърчил; в кабинета му в Белия дом има бюст на този британски лидер от Втората световна война.

И все пак, въпреки че опитите да се правят паралели между двамата политици бяха наречени доста странни, сега се оказва, че те произхождат от един и същ английски род. Според Daily Telegraph общият им произход е проследен до XV век, като в основата му стои оръженосецът от Нортхамптъншир Хенри Спенсър. Президентът е роднина и на принцовете Уилям и Хари по майчина линия.

Откритието е направено от експертите по генеалогия в My Family - американска компания, която днес възнамерява да обяви съвместен експеримент с лондонската Служба за публични записи, включващ онлайн публикуване на информация за родословията на жителите на Англия и Уелс. Абонатите ще имат достъп до данни от 1841 до 1901 г. на уебсайта на дъщерното дружество Ancestry. co. uk.

Опитът в областта на генеалогията позволява на компанията да открие макар и отдавнашна, но пряка роднинска връзка между фамилиите Спенсър и Буш.

Джери Спенсър (1420-1478 г. ), живял в Бадби, Нортхамптъншър, се оженил за Изабела Линкълн и синът им Уилям станал основател на фамилията, към която принадлежали Уинстън Чърчил и принцеса Даяна.

Дъщерята на друг син, Джон Спенсър, се омъжва за Уилям Коуп и техните потомци се установяват в Новия свят.

Сред тях е и Ан Марбъри, родена в Линкълншир, но преместена в Масачузетс през XVII в. , откъдето е изгонена по религиозни причини и по-късно убита от индианци. Нейната пряка потомка, Хариет Фей, се омъжва за Джеймс Буш, прапрадядо на настоящия американски президент.

Прочетете повече: https://www. newsru. com/world/18sep2002/bush. html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.