неделя, 26 юни 2022 г.

ТОРМОЗ И КОНТРОЛ НАД СЪЗНАНИЕТО ПО СВЕТА - 2

 Причини за незаконни действия

Причините за организиран групов тормоз са многобройни. Отмъщение за истинска или въображаема обида; верни или неверни обвинения в "ужасно престъпление", за което жертвата не е била наказана; за да се заглуши "шпионина"; дезертьорство от организацията; откриването на "враг" в дадена група или организация, както и твърдението, че сте "твърде осведомени", са все примери за възможни причини. Освен това трябва да се вземе предвид фактът, че мотивите на тези групи са изцяло извън горепосочените аргументи.

Кои са преследвачите?

В по-голямата си част преследвачите са обикновени граждани. Други пък са "улични хулигани", които са наети или вербувани, за да тормозят и сплашват. Съществуват и реални и истински частни детективи, наети да събират информация за жертвата. Накрая, много други са членове на доброволни полицейски и специални сили.

Защо започва груповото преследване?

За да бъдат убедени някои преследвачи да участват, умишлено се разпространяват лъжи, независимо дали са положителни или отрицателни. Други получават заплащане или допълнителни придобивки. Преследвачите в рамките на организацията са ограничени до изпълнение на заповеди. Други участват, за да изкупят вината си за миналото. Расизъм, предразсъдъци, антисемитизъм, хомофобия, омраза - всички тези фактори насърчават присъединяването. Бившите преследвачи твърдят, че са участвали от страх да не станат следващите жертви, ако се противопоставят на групата. Друг фактор, който подтиква към присъединяване, са силните емоции, които човек изпитва, когато се занимава с незаконни дейности. Някои погрешно смятат, че това е част от гражданските им задължения.

Кой и какво стои зад организираното групово преследване?

Институции, правителствени организации, армия, общества/братства/ордени, религиозни култове, подривни групи на новото време, ангажирани общности/групи за сигурност, криминални организации, доброволни полицейски организации и др.

Примери за прояви на организиран групов тормоз

Разкъсване на гуми, заплашителни телефонни обаждания, словесни нападения от неизвестни лица, увреждане на имущество, смъртни заплахи, преследване пеша или с автомобил, екстравагантни бележки или снимки, следене, фалшиви анонимни обвинения срещу приятели, членове на семейството, съседи, унищожаване на репутацията, клеветнически кампании, включване в черен списък, психическо насилие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.